u čemu griješim?

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

u čemu griješim?

PostPostao/la bibika » sub lis 16, 2010 21:59 pm

:lud: nešto ne radim dobro u prehrani zvekana. kakice su super samo kad su na suhoj hrani ( sijeno, žitarice i peleti). čim dodam zelenjavu ( dozvoljenu) stolica se poremeti, guze su pokakane, sljepljene, sve prljavo oko njih -normalno. ista stvar ako dam jabuke ili drugo voće. u čemu griješim ?
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Re: u čemu griješim?

PostPostao/la Anby » sub lis 16, 2010 22:44 pm

Nekad je i Andji tako, ali to sam primjetila samo ako joj puno dam... cim joj manje dam zelenjave nema toga, ali posto je ova moja vjecno gladna onda nekad pretjeram :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Antonia » sub lis 16, 2010 22:59 pm

u nekom postu sam pročitala da je netko imao sličan problem, ali otkad redovito daje pro-digest da je rješio problem mekane stolice izazvane zelenjavom...možda pomogne :zeko8:
Antonia
Zečić
Zečić

PostPostao/la Anby » sub lis 16, 2010 23:03 pm

Ja Andji dajem jednom tjedno Prodigest i svejedno nekad ima mekanu kakicu...ali zahvaljujuci Prodigestu vise joj kuglice ne smrde (jedno vrijeme su imale katastrofalan miris)
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kristinans » ned lis 17, 2010 12:43 pm

imam pitanje- receno mi je da zeki smanjim cvrstu hranu i dam samo ujutru.tako sam i napravila jer mi je ranije jako malo jeo seno.sad ujutru cim mu sipam hrane odma pojede CELU kolicinu i kad pojede uzme u usta hranilicu stane ispred mene i gleda me hoce jos tako uradi i uvece jer je znao tacno vreme kada sam ga hranila :sad: i malo sena gricne i to je to.sena jako jako malo jede a kuglice su ok sve je ok ne znam sta mu je :sad: a kada je bio mali uzasno puno je jeo sena a sto je stariji sve manje i manje jako se brinem cak sam mu kupila i seno koje naj vise voli i nista :sad:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » ned lis 17, 2010 13:48 pm

Daj mu tu istu količinu podijeljenu na dva obroka, ujutro i navečer, sijeno mora početi jesti, smanji mu još više ako je potrebno suhu hranu. Koliko mu uopće daš hrane?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la kristinans » ned lis 17, 2010 13:50 pm

pre sam mu davala 50grama sada sam smanjila na 30grama.a pise na hrani od 50-80grama na 24h. i pored toga sto sam smanjila on ne jede seno a ima ga u izobilju.
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la warped » ned lis 17, 2010 14:40 pm

Moja Csilla jako voli dobiti novo sijeno. Ono, stavim joj određenu količinu u sjenalicu, tad odmah dosta pojede, a nakon toga nekad zna zezati. Jako rijetko (stvarno se ne mogu požaliti), ali zna. Tad odbija jesti sijeno i gricka sve oko sebe i divlja. Onda se ja pravim kao da joj dam friško sijeno, uzmem ga iz sjenalice, stavim u vreću gdje držim ostatak sijena i to isto sijeno vratim natrag u sjenalicu. Moram li uopće reći da ga jede kao da je skoro umrla od gladi? :D

Možda da i ti probaš njemu svaki put kao dati 'novo' sijeno? :)
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la kristinans » ned lis 17, 2010 14:44 pm

pokusavala sam isto tako i gricne da tri puta i legne ili cisti dlaku zaista ne znam kako bi ga naterala cak sam ga i ponekad nutkala dok ne pojede malo al i to vise ne pali kod njega :sad:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan