ja koristim te silikonske granule za macana
ljepi mu se za noge jednako kao i sve vrste pijeska koje smo isprobali (bar jedno 6-7 vrsta

) i jednako ga ima oko wc-a kao i svih ostalih....
nije baš da ne smrdi kad je zapišan ili je bar jednako neprimjetan kao i drveni peleti
i nije baš da ga je lako odvojiti upotrebljenog od čistog
ako gledam financijski.... zekanima mijenjamo sadržaj wc-a jednom dnevno, a mačku 7-10 dana, s time da on nema kuglice, pa je lakše počistiti
iako je higijesnkiji od klasičnih pjesaka za mačke, koje btw zekani ne smiju zbog potencijalni problema s respiratornim sustavom (a vjerojatno ne pogoduje niti macama), naš mačak nije njime osobito oduševljen
pa mu sad miješam taj silikonski s običnim
zekanima ga nikad nisam ni pomišljala staviti, jer dok su piljevina, sanipet i drveni peleti - prirodni materijali, silikon je jednostavno silikon
ako gricnu piljevinu ili drveni pelet, kukuruzni sanipet - nije tolika šteta kao od umjetnog materijala poput silikona
ima naravno, zekana koji ne grizu sadržaj wc-a

, ali i onih koji moraju sve isprobati, pa čak i opetovano isprobavati
zaista se i ne mora ništa dogoditi ili barem nama vidljivo
ali kumulirani učinik silikona ili kombinacija silikona s trenutnim linjanjem, probavnim problemima ili nečim sličnim.... ne znam jel vrijedno rizika
meni je to jedanko neprirodan materijal za zekane, kao med u njihovoj prehrani ili mliječni proizvodi
ali to je samo moje mišljenje