silikonska podloga za wc?!

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

silikonska podloga za wc?!

PostPostao/la Cvrle » sri pro 19, 2007 16:57 pm

Sta mislite o silikonskoj podlozi za wc? koristila sam drvene palete i bolje su od trine ali drvo kad se natopi i on to raskopa ipak smrdi,a silikon kazu ne smrdi i jos je pritom antibakterijski. jel neko koristio? videla sam u shopu ima i za zeke pa ako neko ima iskustva sa tim bilo bi lepo da podeli sa nama :nowink: interesuje me i da li neko zna da li je stetan za zeke,posto bi oni sve da gricnu :rolleyes:
Zadnja izmjena: Cvrle; sri pro 19, 2007 18:35 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Cvrle
Kunić
Kunić

.................

PostPostao/la PUCKO » sri pro 19, 2007 17:09 pm

...oni sve grizu a to mu dodje kao guma za bebe...treba cistit i nema problema,je tesko je,obaveza je ali se mora...
PUCKO
Zečić
Zečić

PostPostao/la Cvrle » sri pro 19, 2007 18:36 pm

Pucko,koliko sam te razumela nije stetna silikonska podloga? :wink: :D
Cvrle
Kunić
Kunić

.....

PostPostao/la PUCKO » čet pro 20, 2007 2:04 am

...nije ni bas nesto ocaravajuca... :D
PUCKO
Zečić
Zečić

PostPostao/la tarra » čet pro 20, 2007 12:30 pm

jesu to ne kuglice prozirno plave,za mace?
I mene zanima zna li netko nešto o tome?
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » čet pro 20, 2007 13:39 pm

Navodno se pokazalo dobrim kao podloga, dobro upija, ne smrdi i lako je za održavanje. A sad, s druge strane pitanje je što se dešava ako/kada to zeko počne žvakati i klopati, znamo svi da oni moraju probati sve :rolleyes: a i cijena toga je paprena
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la tarra » čet pro 20, 2007 13:40 pm

ma da,vidjela sam to,zgodno izleda,al najviše se pitam to kaj veliš radi papanja...no kolko se sjećam nije tak ni bilo skupo? Doduše to je bilo za mace,u Kauflandu.
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » čet pro 20, 2007 13:44 pm

U Pet centru je kg oko 30 kuna, nisam sada sasvim sigurna, ali okvirno je tu negdje cijena :lud:
zeko Simba
Moderator
Moderator

.......................

PostPostao/la PUCKO » čet pro 20, 2007 14:20 pm

...probao,upija dobro i promijeni boju iz plave u zuto/bijelu ali ce to njuskat i razbacivat...sad dugorocno nije nista dobro...mozda kombinirati ovisno o godisnjem dobu...ljeti ono sto manje prasi a zimi slobodno jer je i zrak drugaciji pod uvjetom da u kuci nije sauna...
PUCKO
Zečić
Zečić

PostPostao/la Cvrle » čet pro 20, 2007 15:08 pm

Probala je jedna moja prijateljica za svog zeku i ona je prezadovoljna.
NE SMRDI :) i moze duze da stoji jer kuglice sve upiju pa mu nije vlazno na guzi ,a i moze se izbaciti to sto je promenilo boju i dopuniti novim. Antibakterjsko je i ne moze da se osuga ili slicno,posto se redje menja podloga bude i isplativije. zeka je grickao u pocetku ,a kasnije je prestao i nije mu nije nikad nista bilo. U Shopu su joj davali i to za mace i kazu da je to isto i za zeke i da nema neke razlike sem u proizvodjacu,mada sam ja vidjala i te za zeke. Njenom zeki nista ne fali ali mene interesuje dali moze da ima nekih problem na duze staze? mozda neko ima vecih iskustava ili je bolje proucio.Ona tu silikonsku podlogu za zeku kupuje vec par meseci i nema nikakvih problema :D
Cvrle
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » čet pro 20, 2007 15:10 pm

Jel se lijepi za noge?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Cvrle » čet pro 20, 2007 16:40 pm

Ne lepi se za noge :wub:
Cvrle
Kunić
Kunić

PostPostao/la salatica » čet pro 20, 2007 17:32 pm

ja koristim te silikonske granule za macana

ljepi mu se za noge jednako kao i sve vrste pijeska koje smo isprobali (bar jedno 6-7 vrsta :D ) i jednako ga ima oko wc-a kao i svih ostalih....

nije baš da ne smrdi kad je zapišan ili je bar jednako neprimjetan kao i drveni peleti
i nije baš da ga je lako odvojiti upotrebljenog od čistog
ako gledam financijski.... zekanima mijenjamo sadržaj wc-a jednom dnevno, a mačku 7-10 dana, s time da on nema kuglice, pa je lakše počistiti

iako je higijesnkiji od klasičnih pjesaka za mačke, koje btw zekani ne smiju zbog potencijalni problema s respiratornim sustavom (a vjerojatno ne pogoduje niti macama), naš mačak nije njime osobito oduševljen
pa mu sad miješam taj silikonski s običnim

zekanima ga nikad nisam ni pomišljala staviti, jer dok su piljevina, sanipet i drveni peleti - prirodni materijali, silikon je jednostavno silikon
ako gricnu piljevinu ili drveni pelet, kukuruzni sanipet - nije tolika šteta kao od umjetnog materijala poput silikona
ima naravno, zekana koji ne grizu sadržaj wc-a :rolleyes:, ali i onih koji moraju sve isprobati, pa čak i opetovano isprobavati :D

zaista se i ne mora ništa dogoditi ili barem nama vidljivo
ali kumulirani učinik silikona ili kombinacija silikona s trenutnim linjanjem, probavnim problemima ili nečim sličnim.... ne znam jel vrijedno rizika :huh:
meni je to jedanko neprirodan materijal za zekane, kao med u njihovoj prehrani ili mliječni proizvodi
ali to je samo moje mišljenje :wink:
salatica

pocetnik

PostPostao/la ik0 » ned sij 06, 2008 10:00 am

evo me i ovde. Kako sam razumeo treba mu "napraviti" (ili staviti) neku posudu punu sa peskom ili selikonske kuglice za mace, on sam ide tamo da pisa ili ga treba nauciti? Jer moze da mu se stavi ono ne znam kako vi to zovete sta se stavlja morskim prasikima? Ili kazite mi sta je najdobro. Ja sam mali tek mi je 14 pa moram malo vise da pitam. Hvala!
Kude tumbe i III bandere
ik0
Kunić
Kunić

PostPostao/la tarra » ned sij 06, 2008 10:05 am

Pjesak nikako! Za silikonsku neznam dal ćeš moć nabavit i neznam kolko je ok (još nije "dokazano" ) te koliko je isplativo,ali primjerice piljevina je ok :)
I da,nauči ga u početku na wc,ima mnogo tema i o tome na forumu ;)
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan