"Fajt" u gajbi!

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

"Fajt" u gajbi!

PostPostao/la klempi » sri kol 27, 2008 15:47 pm

Priča ide ovako...

Mužjak Klempi 3,5 godine (kastriran prije 2 mjeseca), ženka Džemba 4,5 godine.
Cijelo vrijeme su boravili naizmjenično na istom prostoru, njuškali se godinama preko rešetkica i sve je bilo OK. Onda smo se odlučili na kastraciju da mogu biti skupa.
Upoznavanje je nakon toga prošlo idilično, izgledalo je kao "ljubav na prvi pogled". :prekrasniljubav: Nakon početnog natjeravanja i naskakivanja prvi dan, sve je bilo super. Spavali jedan kraj drugog, jeli iz iste zdjelice... Predivno...Od tada su skupa u gajbi (zapravo spojili smo njihove gajbe u jednu, pa mogu preskakivati iz jednog dijela u drugi).

I tako idila je trajala deset dana.... a onda sinoć :blink: :lud: :omg:
Skoro me infarkt strefio... :ljut:
Čujem lupanje i uletim u sobu, a iz gajbe leti dlaka, sijeno, hrana, sve... Skidam rešetke i pokušavam ih odvojiti...uspijevam nogom! (nisam nikog udarila samo razdvojila, rukom se nisam usudila jer je izgledalo kao fajt dvije tasmanijske nemani!) :bu!: :bu!:
Epilog, očerupani ko kokoši, slomljena dva nokta i moj tlak na 900!
Odvojila sam ih preko noći.
Danas sam ih opet pustila zajedno van iz gajbi. Muški je totalni "papučar" (kak zeko i treba biti), baca joj se pod noge, sve joj dopušta, totalno je podređen...ali očito da njoj to nije dosta. Njuška ga, liže po glavi, on se totalno opusti, izgleda sve super i onda ga počne gristi za leđa! :ljut:
Ne kužim...dominaciju je riješila, u čem je fora?!
I on opet nakon njenog griženja popušta, baca se pod noge, jedino kad ga jače ugrize pobjegne.
Pitanje: Da li dopustiti fajt ili prekidati? Kada ih opet pustiti skupa u gajbu (ovog me totalno strah, što bi se desilo da ja nisam bila doma i nisam ih rastavila!?!?) Uzroci ovakvog ponašanja i kako im pomoći?!?!

Savjet?! :starizbunjeni:
klempi
Kunić
Kunić

PostPostao/la Kiara » sri kol 27, 2008 17:26 pm

Imala sam ja problem..ali je u mome slučaju bilo dvije nesterilizirane ženke....One su odmalena zajedno..ali tu i tamo zna doći da jeda cura naskakuje na drugu curu i grize ju po leđima...ja ih tada odvojim,ali tako da su kavezi jedan pored drugoga,da se mogu njuškati...svaki dan pokušam opet ih staviti i ako uspije,ostavim ih zajedno..nekad može trajati jedan dan..a nekad više....ali onda kada se curi koja naskakuje malo smire hormoni,sve je po starom :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » sri kol 27, 2008 17:28 pm

U čijoj gajbi su bili?

Ovo im je prvi out da su zajedno u gajbi ili su već prije bili i slagali se?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la klempi » sri kol 27, 2008 19:43 pm

Kiara, još mi je nekako logično za dvije ženkice, ali ovo je kastrirani muškić i ženka koja je izborila dominanciju, on to prihvaća i sve bi trebalo biti ok, ne kužim kaj ona hoće?! :lud:
Charli, Zapravo su u obje gajbe, spojili smo ih, tako da slobodno prelaze iz jedne u drugu. Desetak dana su bili skupa u toj "duploj" gajbi i sve je bilo savršeno! Bili su i vani non stop skupa, lickali jedan drugog, spavali jedan na drugom,...sve 5...do jučer... :blink:
Sad sam ih opet pustila skupa i nije bilo takvog fajta, ali ženkica izaziva, gricka ga, a on pobjegne. Pa joj opet priđe, baci se na pod, opusti, da joj da mu sve radi. I onda se opet malo lickaju tj. ona njega, legne se kraj njega, sve bude super i onda ga krene gristi... :ljut:
A čini mi se da ja nisam u sobi da bi bio gori "fajt", ovak ga krene naganjat i onda pogledava gdje sam ja...pa se kao malo suzdržava... :lud:
Zadnja izmjena: klempi; sri kol 27, 2008 19:49 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
klempi
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » sri kol 27, 2008 19:46 pm

Jel cura sterilizirana i kad?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la klempi » sri kol 27, 2008 19:50 pm

Ne cura nije, on je kastriran prije 2 mjeseca.
E sad, da li je problem to što ona nije sterilizirana?!
Koliko sam shvatila iz nekih iščitavanja literature, ona bi to vjerojatno odmah pokazala, a ne nakon deset dana idile ili bi bio problem ako ne bi uspjela dobiti dominaciju, ali ovako...dobila je sve što je trebala dobiti, a inače je jaaaaako mirna, nježna i draga, zato mi baš nije jasna...
Zadnja izmjena: klempi; sri kol 27, 2008 19:56 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
klempi
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » sri kol 27, 2008 19:53 pm

Možda je onda to problem, vjerojatno se sad tjera ili joj je nešto drugo puhnulo u glavu :hm:

razmislite o sterilizaciji, ali ipak ima 4,5 god, svakako se savjetuj sa veterinarom
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la klempi » sri kol 27, 2008 20:00 pm

Sterilizacija kod nje ne dolazi u obzir, prije godinu dana je jedva izvukla živu glavu i s njom ne želim ništa riskirati...
Ak ne bu išlo, bit će kao i do sada, svaki u svojoj gajbi, u šetnji skupa pod nadzorom.... :sada:
klempi
Kunić
Kunić

PostPostao/la renata » sri kol 27, 2008 20:05 pm

Kaj se dogodilo prije godinu dana?
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la klempi » sri kol 27, 2008 20:12 pm

Zapravo ne znam...vet nije bio siguran...
Bila je koma, bez kuglica, nije jela uopće, slabo se kretala, temperatura, svašta... Vet je sumnjao čak i na neku zarazu od ptica ili drugih životinja, ali nije radio nikakve dodatne testove...
Uglavnom, dobivala je mega doze antibiotika, doslovno konjske, svaki dan smo hodali na injekcije, hranili je na špricu kašicama i svim mogućim samo da nešto pojede. To je trajalo mjesec i pol, onda je krenulo na bolje...Vet je bio skeptičan da će se uopće izvući, ali izborila se moja zekica!
klempi
Kunić
Kunić

PostPostao/la renata » sri kol 27, 2008 21:18 pm

O Bože! Sumnjam da se radilo o zarazi, jer onda bi i Klempač obolio, zar ne? Bitno da se izvukla, al se sigurno napatila tako dugo.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » čet kol 28, 2008 7:45 am

[quote="klempi"]Kiara, još mi je nekako logično za dvije ženkice, ali ovo je kastrirani muškić i ženka koja je izborila dominanciju, on to prihvaća i sve bi trebalo biti ok, ne kužim kaj ona hoće?! :lud: [quote]

Da,ali ja sam htjela reći..iako ona ima dominaciju,ona se tjera pa naskakuje i hormoni je pucaju..
A u tvom slučaju je također problem u Ženki
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekica_poopy » čet kol 28, 2008 9:26 am

meni to izgleda da je bio neki zacep s popratnim pojavama...

no dobro u svakom slucaju ako je ona sad zdrava zekica mozete se savjetovati za sterilizaciju, naravno nikako vas ne zelim nagovarati na to jer znam da je to veliki korak, ali ja sam imala istu situaciju, kastrirani decko umiljati mala vrazica.

sterilizacija je pomogla, sad joj rijetko tako puhne, ali prije toga - strahota, svako toliko seanse i epizode ocerupanih zecova...
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la klempi » čet kol 28, 2008 12:15 pm

zekica_poopy je napisao/la:meni to izgleda da je bio neki zacep s popratnim pojavama...

Začep nije bio jer smo išli odmah na vet.fax na RTG i njena crijeva su bila POTPUNO PRAZNA! Što znači da ona ipak nije jela duže vremena (tada nije bila kod nas). Zbog toga se razvila i upala crijeva i sve moguće druge komplikacije. I nikad nakon toga nije bila ona stara, njena crijeva su jako oštećena od svega, jako je postala osjetljiva na hranu, i općenito.Tak da ništa od sterilizacije... Opet odoh u oftopičarenje! :cool:

Da, definitivno je ona problem. Jučer su bili cijeli dan skupa vani i nije bilo strašno, tu i tamo izazivanje,ali on zbriše. Na kraju je ona ušla u njegovu gajbu i tak su ležali jedan kraj drugog pola sata. Za sada će biti ovako vani pod nadzorom, a kad su zatvoreni svaki u svojoj gajbi, ali blizu da se šnjofkaju i gledaju. Možda ju prođe faza , pa bude sve ok. Jedino ne znam hoću li se ikad više usuditi ostaviti ih skupa u gajbi dok nisam u blizini... :lud:

Ps. zekice poppy, jel tvoja zekica odmah pokazala takvo ponašanje ili tek poslije? Pitam jer je ova moja 10 dana bila mali anđeo prema njemu, a onda totalno poludila!
klempi
Kunić
Kunić

PostPostao/la Ladybug » čet kol 28, 2008 13:55 pm

Probaj im zamjenit gajbe il neš
Ladybug
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan