Pandorina kutija - ponovo :(

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Pandorina kutija - ponovo :(

PostPostao/la salatica » ned pro 30, 2007 6:02 am

Noćas oko pola tri, ponovo se otvorila naša Pandorina kutija :sad:

Na starom forumu sam malo pisala o tome, Lela zna više... bilo je prestrašno
Zorro i Luna ničim izazvani, bar ne nama vidljivo su tako zaratili da smo ih morali odvojiti. Bilo je strašno, Luna je napadala čak i mene kad sam joj stavljala hranu i mislila sam da će tako ostati zauvijek.
Nakon nekoliko mjeseci, opet smo ih nekako sprijateljili na neutralnom terenu i do noćas je vladao mir.
Luna, inače zekica predator, nikada nije prihvatila pridošlice i živjela je sa Zorrekom u svom izoliranom svijetu.
Van su išli na smjene s ostalom četvorkom i tada su se naizmjence ograđivale gajbe dodatnom ogradicom, a u samom početku još i kartonom kako se ne bi niti vidjeli.

Danas smo dezinficirali gajbe i usput obavili higijenu. Nevolje su započele već pri povratku u gajbu i tada sam da spriječim ozljede, podmetnula svoju ruku pod nečije zube :D Nije bio ugriz do krvi, ali je boljelo kao da je.
Svi koji nikada nisu vidjeli pravu borbu, ne mogu niti zamisliti kako ta mila i mekana stvorenja u sekundi postanu krvoločni borci :sad:
Zorro još i ne, on se bori na tipično zečji način, ali Luna napada prednjim šapama i zubima, skače u zrak i grize, grebe....

Nakon tog popdnevnog nesporazuma, ja sam gotovo predosjećala da je nevolja na vidiku. Ali ipak su se primirili, ležali opušteno jedno kraj drugoga, lizali se...
Jedino što me smetalo je način na koji on njoj čisti oči. I sad kad razmislim, radi to već jedno vrijeme. Naime, izgleda kao da joj grize nutarnji dio oko oka... a već par dana joj je taj dio nekako čudan.
I cijelo popodne je Zorro mrzovoljan, a razlog zna samo on...

I večerali su i sve je izgledalo ok, kad su se otvorila sva vrata pakla.
Zorro ju je počeo tjerati iz jednog kraja gajbe na drugi i na kraju su se opet sukobili u zraku. Kako je njihova gajbica niti na metar od mog radnog stola, skočila sam u trenu i ovaj put gadno nastradala.
Na palcu imam dvije duboke rane, duge centimetar i pol, od Luninih zuba. Ne znam jel ugriz bio namjenjen meni ili Zorreku, ali svakako je bolje da se na putu našla moja ruka, nego on :sad:
Tek nakon nekoliko špricanja srebrom je prestalo boljeti i krvariti i sad već izgleda kao stara rana.

Na kraju sam se bila prisiljena odšuljati u podrum po rezervnu gajbu, jer ovo je faza u kojoj ne vjerujem da će biti povratka na staro ili bar ne u dogledno vrijeme.

Stavila sam ih gajba do gajbe i iskreno priznajem da ih uopće ne razumijem. Ne mogu odrediti jesu li urnebesno sretni što su razdvojeni ili su jadni i žalosni.
Luna je u roku sat vremena bar 30 puta zaznačila svoju pojilicu, ali i sve kuteve i ogradicu od svoje gajbice.
Ali sjedi ukočeno i ne opušta se, a kamoli da bi legnula.
Zorro živčano nahitava wc po gajbi i nema mira. Čak je i ogradu grizao prema njenoj gajbici :blink:

Sve ovo je izbezumilo i Jazza. Kao da ih je doživljavao kao jedno i sad je i on sav uznemiren razvojem događaja. Obilazi njihove gajbe, njuši se sa Zorrekom koji kao da se postavlja u - branim svoju gajbu - položaj, čak je i pokušao hodati po Zorrekovoj gajbi, gurao šapice, nešto mi je pričao i čini se da je totalno zbunjen i gotovo nezadovoljan :huh:

Nikada se Zorro i Luna nisu tako slagali i uklopili kao ostali.
To pripisujem tome što su ostali došli u razmaku od tjedan dana jedan za drugim. A i Luna je poseban karakter.

I sad sam beskrajno žalosna, jer mi se čini da će ovaj puta zaista ostati trajno razdvojeni :sad:
Ona sa svojim problematičnim zubićima koji vjerojatno uzrokuju povremenu razdražljivost i on mrgljav iz samo njemu znanih razloga....

Da li ga je danas izbezumilo što su uklonjeni njihovi mirisi iz gajbice, to što je ona prva ušla u čistu gajbu, to što je pregrmio čišćenje smrdljivih vrećica, to što sam mu dala oralno srebro i još na sve to rezala noktiće - zna samo on....
I sad kad je gajbica samo njegova, umjesto da uživa, kao neki stari čangrizavi starac, već satima ljutito cupka po gajbi i nema mira. Kao da mu fali Lunica da bi imao koga gnjaviti :rolleyes:
salatica

PostPostao/la Tajcy » ned pro 30, 2007 10:03 am

Ajooj baš mi je žal.Neznam kaj se događa ali nedavno su se pošorali još neki zekaći s foruma :huh: :huh:
Tko zna šta se njima desilo u tim malim glavicama.Vjerujem da ćeš ih opet moći spojiti da budu zajedno,držim fige :)
slikaslika
Tajcy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ninocka » ned pro 30, 2007 10:10 am

draga, promijenila si mirise na njima i oko njih, a oni su zeznuti po naravi i eto nevolje.
vjerujem da je bilo gadno, ali uopće ne sumnjam kako će se uskoro opet ljubiti.
nemoj ih samo predugo držati razdvojene.
znam da se tuku prejako i da ih treba malo razdvojiti, ali...
ja muceke ponekad čujem po noći. dograbe se tako da sve zvoni po sobi. :ljut:
sad više i ne skačem iz kreveta vidjeti kaj. kad dođem k njima barem sam sat vremena napeta i gledam tko će koga jerse neprestalno cimaju.
ovak se lijepo okrenem na drugu stranu i pokrijem preko glave. ipak su oni bračni par sa stažem, pa je ok da ponekad imaju ožiljaka i rana po sebi...
mucek je zato imao i absces. :sad:
nisam sigurna da ja tu mogu nešto promijeniti pa ih puštam njima.
ima faza kad se dugo, dugo vole, pa se par dana nervozno ganjaju i natjeravaju...
sve ovisi koliko im je dugačak fitilj :rolleyes:

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » ned pro 30, 2007 10:54 am

a jadna ti, ali će se opet oni voljeti i ljubiti....kiara i zeusy su se nedavno potukli, ali nekih 3 sek, on je skočio na nju iz zraka....ali se sada opet ljube, i nisam ih razdvajala......ono što si rekla kao da on nju gricka oko oka,......kiara to radi i zeusy to radi, ja mislim da oni pokazuju tako ljubav i da se čiste...a oko oka im nije ništa sve normalo, i onda si legnu jedno kraj drugoga i spavaju.

neka se oni malo smire, i vjerujem da će biti zajedno opet :) :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la iva985 » ned pro 30, 2007 11:46 am

znam kak ti je, moji su se jucer gadno potukli, ja sam isto zavrsila sa ranom na prstu... mislila sam da smo to rijesili i evo ujutro su se opet potukli.... i evo sad opet dok sam ovo pisala..... poludili su totalno....
iva985
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeko Simba » ned pro 30, 2007 13:02 pm

Evo čitam ovo i gledam svoje. Simba je počela režati i na Pukija, ali ja to pripisujem mirisu Flekice koja je kod nas na čuvanju, pa je gospođa revoltirana

Nadam se da će se svi uskoro smiriti i pomiriti
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » ned pro 30, 2007 13:24 pm

hvala vam na nadi i figama :bighuug:

ne znam kad ću opet skupiti hrabrosti staviti ih na hrpu, jer kad kod njih krene nizbrdo, onda je to baš nizbrdo :sad:

tko od njih dva uzrokuje tu netrpeljivost, teško je reći
samo, nakon što smo svjedočili kakve ozljede može Luna nanijeti, nisam osobito spremna ponovo reskirati :sad:

ma baš me ljute :ljut:
salatica

PostPostao/la Charlie » ned pro 30, 2007 13:33 pm

žao mi je :sad:

kak je Luna i zubići? ali opet sumnjam da bi baš tako agresivna bila
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » ned pro 30, 2007 13:44 pm

zubići su izgleda opet koma :sad:

jučer sam je cijelu isprepipala, nema nikakvih kvrga, ne trza se na pritisak na kutnjake
prednji su stalno ok
ali jede, jede, jede.... satima i stalno je gladna :sad:
već duže vrijeme je kost i koža, bar u usporedbi s ostalima
sve ostalo je ok, normalno reagira na sve, živahna je....

kad su se prvi put zakačili, bila je u vrlo sličnom stanju kao i sad
pitam se jel to Zorreka smeta, tj. jel osjeća da nešto nije ok s njom pa je zato odbacuje?
ma ne znam... hrpa pretpostavki koje nikuda ne vode
salatica

PostPostao/la Lela » ned pro 30, 2007 15:33 pm

baš mi je žao što su se ponovo posvađali. :(
ma nije isto kad se dva zeca natjeruju , ili malo počupaju i onda kada se fakat potuku. to ko nije vidio stvarno ne zna o čemu je riječ. plus oni si znaju jako zamjeriti i nekad treba dugo vremena da zaborave.
mala gužva nije isto kao i prava tuča. meni je to isto strašno za vidjet.

da bar Luna nema tih zdravstvenih problema...:luv:

ja se nadam da će se to brzo ipak riješiti i da će "nervoza" proći.
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » ned pro 30, 2007 18:44 pm

je.... :sad:

obično natezanje i čerupanje je ok, ali kad se nemilice ulove, bez pauze i uzmaka, kad izgledaju kao da će se boriti dok jedan ne podlegne jer niti jedan ne želi popustiti.... prestrašno :sad:
doslovce niti jedan ne bježi i ne odustaje, nego navaljuju jedan na drugoga s namjerom da nanesu povredu... gdje su nestali oni pufani i svileni, umiljati dlakavi stvorovi? :huh:
salatica

PostPostao/la ninocka » ned pro 30, 2007 19:43 pm

zašto ih ne pokušaš zajedno nahraniti večeras?
misliš da bi se stvarno nužno ponovo dograbili?
grozno je to da su opet razdvojeni :sad:

dal se zorek slaže s ostalima?

ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la salatica » ned pro 30, 2007 20:04 pm

treba mi odmak, večeras mi je too soon :sad:

radila sam cijelu noć, cijeli dan jučer i danas, a kako stvari stoje i noćašnja šihta je moja pa bi mi to bilo kapljica previše trenutno :D

Zorro nije nakon što su još Jerry i Nina bili bebe (kad sam ih upoznavala i kad je Luna napala Ninu) došao u priliku družiti se s ostalima
u kombinaciji s Lunom nije ništa prolazilo, a kad je bio sam s njima - ona ga je kasnije gadno napadala
očito joj je jako smetao njihov miris na njemu
inače mislim da bi se on već nekako složio s ostalima, ali mi je bilo draže ne reskirati da Luna, a možda i on ostanu sami

ma i jučer su nakon prve, blaže svađe, jeli zajedno
i ballegarya su dobili ekstra i to 3 x :rolleyes:
i večerali su zajedno..... i nakon večere im je muž dao još ballegarya... uglavnom smo ih jučer tovili u pokušaju da se tako zbliže i primire

kad se ostali dohvate po putu, to je samo malo komešanja i reagiraju kad viknem - razdvoje se
ovi dva ne reagiraju ni na povike, ni na zaljevanje vodom, a niti na razdvajanje... poput divljih zvijeri bjesomučno napadaju i dalje i uopće nije bitno što sam to ja, a ne oni međusobno
a još kad shvate da se miješam među njih, dobijem još i porciju baš meni namijenjenu :blink:
ne pomaže ni pritiskanje na pod, glađenje oba... jednostavno kad se tako "posvađaju" - ne odustaju više i pamte kao slonovi

sad su mirni svaki u svojoj gajbici, uopće se ne doživljavaju više
ali da ih stavim na hrpu, skočili bi jedan drugome za vrat u sekundi...
Luna koja je inače nedominantna, sad to više ne priznaje
ne želi spustiti glavu, ne želi ga lizati i neće bježati kad on ponovo pokuša potvrditi svoju dominaciju... a on to pokušava svaki put kad mu omogućim priliku

čak je u takvim slučajevima, više puta ona bila ta koja je prva napadala
ili ga ignorirala dok joj on ne bi prišao maziti se, pa tek onda napadala

uglavnom, šanse da se lako pomire su nikakve
a moguće je i da se nikad više neće vratiti na staro :sad:
salatica

PostPostao/la ninocka » ned pro 30, 2007 20:15 pm

muceki su se samo jednom tak jako potukli da nisam znala kaj bi :sad:
i to nakon što je jedan mali zeko bio u gostima.
letili su zrakom i valjali se u kugli. isto sam bila sva izgrižena, ali nisam ih mogla razdvajati jer smo živjeli kod sestre i nisu izlazili van iz ogradice.
bilo je napeto jedno vrijeme jer su oboje bili tankih živaca i žim jedan trzne, drugi već skače na njega. srećom, brzo je prošlo ...

ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko_Jurica » pon pro 31, 2007 19:05 pm

salatica je napisao/la:...
ali jede, jede, jede.... satima i stalno je gladna :sad:
već duže vrijeme je kost i koža, bar u usporedbi s ostalima
...

sad ak ovo gore opet čitam... nekako bih na prvi mah ispalio sumnju na dijabetes :hm:
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan