prelazimo na svjezu hranu

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

PostPostao/la sanjita » sri pro 19, 2007 14:54 pm

...jao da psenica stvarno :) ...moja isto obozava al mi obicno sadimo to u onim plitkim tanjuricima od stiropora tak da ona kad joj to dam voli cupkat bas psenicu u zrnu i jest pa joj ja onda fino odrezem skaricama bas trave i dam :) ...davi se u tome inace i bude i ovog Bozica :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la I.I. » pet pro 21, 2007 12:19 pm

Evo mi isto pokušavamo uvesti sviježu hranu, ali imamo isti problem... Naime, ne želi ni jabuku, ni list peršina, od banane doslovno bježi, a sad smo probali i s božićnom pšenicom i ništa...
I.I.
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » pet pro 21, 2007 12:36 pm

Pustite mu na tanjuriću, znatiželja će prevladati
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » pet pro 21, 2007 13:34 pm

neki zekani su preventivno oprezni i ne žele na prvu ništa isprobati
onda treba ostaviti u zdjelici da mogu na miru probati dok nitko ne gleda :D

jabuka, peršin, banana, pšenica... sve to ni moj Zorro nije htio u početku, zapravo prilično dugo
ali sam mu nudila i drugo povrće, pa je s vremenom uz Lunu prevladala svijest da će ostati gladan jer će ona sve pojesti njemu ispred nosa ;D

korabica, korijen mrkve, korijen peršina, crveni radić, korijen i list celera, paprika (sve boje), krastavci, tikvice, repa (sirova jasno)..... isprobavaj dok ne odabere s čime će započeti svoj ulazak u svijet zelenila
jer ne smiješ odustati i zaključiti da tvoj zekan jednostavno ne želi ništa svježe

a jabuku i bananu i tako smije dobiti samo kao poslasticu povremeno :wink:
salatica

PostPostao/la Charlie » pet pro 21, 2007 16:03 pm

Ni Grga jako dugo nije htio ništa, pogotovo zeleno...nije ni sad preveliki ljubitelj
sjećam se da je prvo od svježega pojeo komadić marelice
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la I.I. » ned pro 23, 2007 16:06 pm

Hvala vam puno na savjetima!! Ostavljanje u gajbi je urodilo plodom! :D Sad već tamani božićnu pšenicu ko lud a mami je doslovno pokušao ući u usta dok je jela jabuku! ;D I još smo k tome dobili sijeno od Lilo i sad je i za zvekana počelo božićno prežderavanje!! Kupovna hrana, bye-bye.... :D
I.I.
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bugs » ned pro 23, 2007 17:32 pm

znaci moze zeko i ovu obicnu psenicu, netreba te neke macije/zecije trave? jel to isto uostalom?
a sto radite s borom tijekom bozica? nama je ovo prvi bozic i buduci da je bor na podu, kao i zeko, pitanje je njihove interakcije. naravno, to nije bor, nego smrekica cini mi se. sto kad krene zvakat stablo, a znam da hoce onaj tren kad ude stablo u stan. :rolleyes: smijem ju pustiti?
Bugs
Zečić
Zečić

Lokacija: Las Palmas de Gran Canaria (SP), ponekad Zagreb (HR)

PostPostao/la fleshettes » ned pro 23, 2007 17:52 pm

mislim da ne smije. ali, da ne bi vi ostali bez tog bora ako ga pustite? ;D ;D
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeko Simba » ned pro 23, 2007 18:41 pm

Ne smije zeko papati bor :borek:
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Puffy » ned sij 06, 2008 11:19 am

Moramo se pohvaliti mi smo tj.Puffy jucer 1.put dobio brokule i malo celera :D :D :D :D Moram priznat da ga celer nije nes odusevio :sad: :sad: , al je zato brokulu svu popapao :P :P :wink: :D

I to, kad je sam u gajbi i ostavim mu brokulu malo ju gricka i prestane :blush: , al kad ju ja drzim u rukama, zdere ju ko veliki sam kaj mi prst ne pojede ;D ;D ;D
Da mu smanjim sada suhu hranu, kada mu dajem npr.popodne svjezega? Ujutro i navecer suho, a popodne malo svjezeg, jel to dobro? :hm:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » ned sij 06, 2008 15:13 pm

dobro je to, s vremenom slobodno smanji jos vise suhu hranu, ja svojima dajem samo ujutro pa su svejedno prascici mali :lud:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bugs » ned sij 06, 2008 15:25 pm

moja Bo dobije ujutro suho a kroz dan 2-3 puta nesto svjeze, uglavnom celer obozava i persin cijeli i korijen i lisce, e i kad ima dobije rikulu jer to obozava isto i vidim da ostavlja opet mrvice iz suhe hrane sto po meni znaci da joj je cisto dosta hrane. mozda i previse..
Bugs
Zečić
Zečić

Lokacija: Las Palmas de Gran Canaria (SP), ponekad Zagreb (HR)

PostPostao/la anchoza » ned sij 06, 2008 22:23 pm

I ja već par dana pokušavam uvesti svježu hranu, ali ništa.. jučer mu dala rukolu, uz suhu hranu (i to onaj dio koji je probrao već ranije, dakle najfinije pojeo ostalo ostavio) ali bezuspješno.. danas namjerno nisam htjela stavljati novu suhu hranu, ostalo je još suhe hrane od jučer - nikada sve ne pojede nego probere, i pokušala sa keljom, nije ga niti pipnuo, a i suha hrana su mu ostaci koje ne voli.. samo sijeno jede.. sada me već malo strah, koliko dugo da ga tako izgladnjujem dok ne proba zelenjavu? da ja popustim i dam mu još suhe hrane? inače, on je veseli 1-godišnji ovnoliki zeko od koje kile:) ne da se vagati, ali moja procjena ziher bar 2kg:) inače je izbirljiv kod hrane.. da ustrajem ili da mu popustim sa suhom hranom? od svježeg jedino do sada prihvaćao jabuku, lišće mrkve ignorira.. etc..
anchoza
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » ned sij 06, 2008 22:30 pm

Sa suhom hranom možeš pokušati tako da mu smanjiš porcije tj količinu hrane u porciji tako da će pojesti manje onog finog iz hrane i brže će se baciti na ono što inače ostavlja. Bitno je da ima sijena i da to jede. Kelj mu nemoj baš ni davati, napuhava, pa je bolj eizbjegavati. Daj mu ujutro suhu hranu a popodne mu ponudi npr malo peršina, celera, lišća mrkve i sl. Pusti mu neka malo proučava, možda će početi jesti
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la anchoza » pon sij 07, 2008 23:27 pm

nažalost, ništa.. jako malo suhe hrane mu dajem, ali ni da takne svježu hranu.. kupila sam mu: celer, brokulu, kelja ima od neki dan (naravno stavila svježi list, onaj sasušeni bacila), i isto sa rukolom, dobio je svježu - ništa nije pipnuo.. niti mali gric.. te 4 vrste povrća mu stoje u zdjelici, ali uzaludno..
što ako ništa neće htjeti jesti, koliko je loše da ga hranim samo sa cuny prestige kao i do sada? (naravno uz neizostavno sjeno)
anchoza
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan