Oggy/ica Podborski

Jednom ćemo opet biti skupa:(

Moderator/ica: Lady Stardust

Oggy/ica Podborski

PostPostao/la Oggy » čet stu 15, 2007 2:00 am

Oggica nas je napustila prije nešto malo više od godine dana. Željala sam Vam ranije napisati što nam se sve dešavalo u tim zadnjim mjesecima našeg zajedničkog života, no tuga je bila pregolema da bi se na to odvažila.
Stari forumaši se još uvijek vjerujem sjećaju moje Oggice i naših prvih zeco-sastanaka. Moram priznati da me ražalostilo što više nema topića i slikica od prvih dana ovog foruma, čini mi se kao da je nestao jedan dio naše zajedničke povijest. No, tako valjda mora biti.
Oggica je u naš dom došla usred ljeta 2001. godine i odmah nas je iznenadila svojim karakterom. Očekivala sam malu, plašljivu životinjicu, a k nama je došlo nešto sasvim drugo, nešto što je imalo svoj karakter i drugačiju naravan od očekivanog. Kupili smo je kao već kao veću zekicu koja je znala što hoće i koja nas je odmah osvojila svojim
velikim lijepim okicama.
Tako je počelo naše zanimljivo i lijepo druženje koje je potrajalo do kraja listopada 2006. godine. Oni koji nas ne poznaju sigurno čekaju objašnjenje zašto muško i žensko ime, i zašto Podborski. Oggy je kupljen kao dečko da bi se na prvom zeco-sastanku održanom u našem podstanarskom stanu ustanovilo da je curica, možete si misliti kako nam je bilo. A ono Podborski je vezano uz njenu ljubav prema borovima.
Zajedno smo proveli nekoliko lijepih godina, no svakom druženju dođe kraj, pa se tako i našem neprimjetno prikrao završetak ... Jedne večeri Oggica je ostala nepokretna, bilo je teško gledati tako malo biće u bespomočnom stanju. Predložena nam je eutanazija, samo što mi nismo bili spremni na kraj, a nije bila ni Oggica. Uslijedila je borba protiv posljedica moždanog udara. Možda ste vidjeli Oggičinu slikicu u Gloriji pretprošlog ljeta na kojoj se liječi akupunkturom (klasična medicina je također kombinirana). Zahvaljujući dobro osmišljenoj fizioterapiji dobili smo svi skupa još nekoliko mjeseci života. Napravili smo joj nosiljku, odnosno prostor "ni na nebu ni na zemlji", kako bi spriječili pogoršanje postojećeg stanja. Dani su nam bili točno isplanirani, započinjali su kupanjem, nakon čega bi slijedilo feniranje, mazanje i previjanje. Stavljanje u nosiljku bio je pravi doživljaj za Oggicu koja je u nosiljici imala određeni radijus kretanja. Stvari su krenule na bolje. Ovaj boljitak bio je rezultat naših zajedničkih napora, pri tome mislim ne samo na nas već i na našu hrabru Oggicu koja je imala beskrajno povjerenje u nas. Noću smo je također obilazilii, a bilo je teško spavati tih mjeseci, kada se sve činilo košmarnim.
Mislili smo naivno da ćemo unatoč svemu još dugo živjeti svi skupa.Neprirodan položaj učino je svoje i uskoro su se javili novi problemi: poteškoće u prehrani, gubitak ravnoteže...Ipak smo nalazili nova riješenja i kada se činilo da ih više nema. No uslijedilo je krvarenje, zamiranje fiziloških funckija. Bio je to kraj. Gubili smo bitku...Zadnji zajednički dan bio je, možda jedan od meni najtežih dana u životu. U ordinaciji sam vidjela prepoznavanje u njenim očima, bio je to naš oproštaj... Njeno malo beživotno tijelo sahranili smo je na jednom lijepom proplanku u samoborskoj šumi gdje počiva u sjeni borova, koje je uvijek tako voljela. Iako vrijeme prolazi Oggica će uvijek biti prisutna u našim životima. Nadam se da je na nekom boljem mjestu i da ćemo se sresti na mirnim i spokojnim livadama drugog svijeta.
Evo nekoliko njenih slikica:
slika

slika

Ova treća slikica je da vidite kako nam je izgledala borba s bolešću
slika
Oggy
Kunić
Kunić

PostPostao/la ninocka » čet stu 15, 2007 8:19 am

predivna naša oggica!!!
borac i pol :srce: .

baš lijepo da ste navratili napisati priču. predugo vas nije bilo.
morate doći češće :wink:

gremlini su dobro?

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ina » čet stu 15, 2007 8:22 am

Sjećam se njenog gubitka. Tada sam tek stigla na forum.
:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » čet stu 15, 2007 8:23 am

joj kad se sjetim te price samo mi oci zasuze :sad:

koje je to predivno i hrabro bicence bilo
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiara » čet stu 15, 2007 8:26 am

Ajme kako mi je žao...pogode me ovakve priče...sada se Oggica Podborski igra ispod duge na zecolivadi sa svim našim zečekima :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Oggy » čet stu 15, 2007 13:22 pm

Hvala Vam..
Evo nije nas dugo bilo, pa smo se uželjeli zečjeg društva. Nakon Oggice ostali su nam mali pasići (tzv. gremlini), morat ću vam staviti slikice, samo ne ovdje jer je ovo ipak posvećeno našoj maloj Oggici koja je u nama ostavila veliku prazninu. U najtežim trenucima pomogli su nam prijatelji s foruma: Josipa, Natasha, Sonja, deda Rudi, Strici i od srca im zahvaljujem jer je teško kada te ljudi gledaju s nerazumijevanjem, a oni su mi pružili potrebnu podršku i razumijevanje koje mi je bilo potrebno. Nakon njenog odlaska uspjela sam je odžalovati i oprostiti se s njom, tako da kada danas mislim na nju, mislim na lijepe stvari, a samu bolest doživljavam kao nešto što smo morali zajedno odraditi jer smo na taj način "stvorili vezu". Uvijek kada mislim o Oggici sjetim se knjige Mali princ i taj dio bih podijelila s Vama:
Tko si ti? upita mali princ. Vrlo si lijepa... Ja sam lisica, reče lisica. Dođi da se igramo, predloži joj mali princ. – Tako sam tužan... Ne mogu se igrati s tobom, reče lisica. Nisam pripitomljena. Ah! oprosti, reče mali princ. A onda, razmislivši, doda: Šta znači to »pripitomljena«? Ti nisi odavde, reče lisica, šta tražiš? Tražim ljude, reče mali princ. Šta znači to »pripitomiti«? Ljudi imaju puške, reče lisica, i oni love. To je prilično nezgodno! Ali oni uzgajaju i kokoši. Po tome su zanimljiivi. Tražiš li kokoši? Ne, reče mali princ. Tražim prijatelje. Šta znači to »pripitomiti«? To je nešto što se davno zaboravilo, reče lisica. To znači »stvoriti veze«... Stvoriti veze? Naravno, rece lisica. Ti si za mene samo mali dječak sličan stotinama tisuća drugih dječaka. I ti mi nisi potreban. A ni ja tebi nisam potrebna. Ja sam za tebe samo lisica slična stotinama tisuća lisica. Ali, ako me pripitomiš, biti ćemo potrebni jedno drugom. Ti ćeš za mene biti jedini na svijetu. Ja ću za tebe biti jedina na svijetu... Počinjem shvaćati, reče mali princ. Postoji jedna ruža... mislim da me pripitomila...
Mislim da nas naše životinjice pirpitomljavaju i čini mi se da je ovo najdubokoumnija knjiga koju sam ikada pročitala, a pročitala sam ju kao dijete. Nakon toga čitala sam još puno knjiga, no nikada mi ni jedna knjiga nije dala bolji i dublji smisao života...zato dopustite da vas pripitome...
Oggy
Kunić
Kunić

PostPostao/la zekica_poopy » čet stu 15, 2007 13:36 pm

:tuznic: zbilja predivno receno
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la tarra » čet stu 15, 2007 14:44 pm

Prekrasno...znam tu slikicu u ležaljci :cry: :cry: :cry: :cry: i često je se sjetim!
Znadem koliko se zapravo čovjek neočekivano zbliži sa životinjicom koju liječi od nepokretnosti, čak možda više nego kod ikoje druge bolesti...jer tada zekanica više NIŠTA nemože bez vas...
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Deda Rudi » čet stu 15, 2007 14:49 pm

Lijepo da si svatila, makar i u ovaj naš najtužniji dio, no ponekad nas i tuga zbližuje........jer naši dragi i nikad prežaljeni i nikad zaboravljeni ljubimci sada su zajedno na nekoj prekrasnoj zeko-livadi ispod duge.........Oggica, Rudica, Blixa, Strici, Pufica, Hanzika i mnogi dugi igraju se i mašu nam........
slika...djeco, slušajte dobro što vam ja kažem......( slušajte, ali radite po svojem.......)
Deda Rudi
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » sub stu 24, 2007 21:09 pm

Mi nismo imali čast upoznati je, ali nas je ova priča istinski dirnula :cry:
zeko Simba
Moderator
Moderator

Re: Oggy/ica Podborski

PostPostao/la Lela » ned stu 25, 2007 20:58 pm

Oggy je napisao/la:Oggica nas je napustila prije nešto malo više od godine dana. Željala sam Vam ranije napisati što nam se sve dešavalo u tim zadnjim mjesecima našeg zajedničkog života, no tuga je bila pregolema da bi se na to odvažila.
Stari forumaši se još uvijek vjerujem sjećaju moje Oggice i naših prvih zeco-sastanaka.

tek sam vidjela da si stavila. ne volim zalazitiu ovaj dio foruma :sad: :cry:
nikad je nećemo zaboraviti. našu prekrasnu oggicu. :kisoo: opet me je srce zaboljelo gledajući ove slike. :cry:
sonja navrati nam ponekad, stavi nam slike gremlina, imamo specijalni dio za ljubimce koji nisu zekaći. i izljubi ih za mene molim te :medo:
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la Puffin » ned stu 25, 2007 21:07 pm

ajme, mačak mali u nosiljci... :sad: :luv:
(\__/) (\__/)
(O.o ) (='.'=)
(")_(") (")_(")
Puffin
Zekonja
Zekonja

Natrag na Najtužniji dio foruma