Mekane i ljepljive kuglice

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Mekane i ljepljive kuglice

PostPostao/la Milcec@Palcica » sri sij 02, 2008 12:57 pm

Imamo dva prekrasna zečića,vesela,sretna,uvijek jako gladna! :zeko3: Zabrinuti smo jer naš Milčec ima mekane ljepljive kuglice ali i normalne kuglice,ali te su znatno manje u odnosu na Palčicine.I jedan i drugi su stari oko 4,5mj.Milčec je kao mala beba(nije još bio kod nas)imao crijevnu infekciju(pa možda to ima veze :lud: ).I ranije je imao neka razdoblja kad su mu kuglice bile takve pa su se popravile.Palčica uvijek ima besprijekorne kuglice,a isto ih hranimo:Prestige junior,salaticino sijeno,ballegary kao nagradice,te rogač koji obožavaju.I jedan i drugi jedu puno sijena,ali Milčec pije znatno više vode od Palčice.Da li se trebamo zabrinjavati i zanima me da li bi Milčecu s obzirom da ima 4,5mj. mogli davati Pro-digest? ????????
Puse svim zekama !!!slika
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la salatica » sri sij 02, 2008 15:02 pm

mislim da nema razloga za paniku
i moji su imali različite vrste i teksture, veličine i oblike kuglica, a jeli su isto

znam da većina forumaša preporučuje pro-digest, ali ja ga doslovce nikad nisam koristila
kao niti čajeve ili vitaminske preparate
a malticu ne koristim već preko godinu dana za Zorreka i Lunu, a za ostele nikad i nisam

ali uvijek imate opciju par dana mu dati srebro oralno, koje će popraviti problem crijevne flore ili ev. infekcije, kao i opće stanje organizma
salatica

PostPostao/la Charlie » sri sij 02, 2008 15:08 pm

Možeš dati Pro-digest
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Milcec@Palcica » čet sij 03, 2008 12:52 pm

Hvala na odgovorima,bacila sam se u paniku ,a bez razloga. :lud: Nisam ni stigla kupiti Pro-digest,a sve je već bilo normalno.Kako je Milčec ooogromna mazica,a ja ga još više razmažujem iz dana u dan, promatram ga doslovno pod povećalom.I kad sam jučer u panici pročitala sve moguće članke o kuglicama shvatila sam da dižem paniku zbog malo vitaminske kakice. :blush: Ali bar učim... :trep:
Puse svim zekama !!!slika
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Puffy » pet sij 11, 2008 9:03 am

Jel netko mozda zna :wub: sad sam citala upute na pro-digestu i nisam nasla kad se preporuca davati, mislim na starost, jer dala bih puffiju, al ak ona ne smije, kako da ju sprijecim da pije vodu koja je oboje dostupna? :blink:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Kiara » pet sij 11, 2008 9:05 am

Puffy je napisao/la:Jel netko mozda zna :wub: sad sam citala upute na pro-digestu i nisam nasla kad se preporuca davati, mislim na starost, jer dala bih puffiju, al ak ona ne smije, kako da ju sprijecim da pije vodu koja je oboje dostupna? :blink:

ne može joj nikako škoditi, ali jel u kapsulama ili :blink:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la tarra » pet sij 11, 2008 9:09 am

prodigest nije prO nego prEbiotik iako ima u nazivu pro (što je zbunjujuće),

a tek su prObitici u kapsulama. Prodigest dakle nije u kapsulama :)
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Puffy » pet sij 11, 2008 9:10 am

Ne, u prahu je :wub: , ma tak sam i mislila za malticu, pa nije preporucljiva prije 6mj, ja ne znam kak bumo to izdrzali, puffy vise ne ispusta dlaku, al ona :blink: za pludit, pa ko ce cekat jos 4mj? :lud: Ak neko nade sa kolko se moze koristiti pro-digest neka javi :hm:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Puffy » pet sij 11, 2008 13:01 pm

Pa kaj nitko ne zna kada se moze davati pro-digest, jel ima neka dobna granica ili preporuka, kao za malticu ?:wub: :zmirko: :blush:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » pet sij 11, 2008 13:37 pm

je pa desi se i to ;D

ja iskreno zbilja ne znam, ali vodi me cisti razum koji mi kaze da ako ne daj boze beba ima problema s probavom - dat ces joj pro-digest, to je samo "hrana" za bakterijice u crijevima koja moze pomoc. isto tako naravno da ces joj dati i neki probiotik tipa pro life jer velika je vjerojatnost da nema dovoljno bakterijica

ako je sve u redu sigurno neces davat :) i to je to...a ta neka razlika beba-odrasli nastupa s 5-6mj. i vojla rjesena dilema ;D
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » sub sij 12, 2008 1:32 am

Mislim da nema donje granice za Pro-digest...ali opet ako je sve uredu ni da im ne treba
Maltica se ne preporučuje prije 6 mjeseci, ali ako se jako linja bolje dati nego da se začepi
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiara » sub sij 12, 2008 9:04 am

tarra je napisao/la:prodigest nije prO nego prEbiotik iako ima u nazivu pro (što je zbunjujuće),

a tek su prObitici u kapsulama. Prodigest dakle nije u kapsulama :)

ajme meni ;D ;D ;D kako pažljivo čitam, ja se ispričavam na zbrci...znam što je prodigest i da nije u kapsula....skroz sam prolupala :spava: :D
pardon na off topicu :spava:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la tarra » sub sij 12, 2008 9:59 am

nema frke treba ponavljat jer je zbilja zbrčkan taj naziv,po meni trebao se zvati prE digest,onda bi naziv imao smisla :D
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » sub sij 12, 2008 16:51 pm

Grgin vet to i zove Predigest :D
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Puffy » sub sij 12, 2008 17:45 pm

Pa ja sam to skuzila da se to stalno daje ali povremeno, tipa svaka 2,3tjedna da se odrzava crijevna flora :hm: :wub:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan