Pomoc, hitno - shoping lista

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Pomoc, hitno - shoping lista

PostPostao/la Klio » ned svi 04, 2008 18:06 pm

Dragi moji forumasi, bez kojih ja ne bih ni znala koliko moze biti lep zivot sa ovim vragovima :D trebam pomoc, savet bilo sta sto mozete reci sto pre veceras...
Naime, ovde su mi prijatelji iz Zagreba pa sam odlucila sastaviti spisak stvari koje mi trebaju za Krcka a kojih ovde nema da se kupe.
Vi mi mozete pomoci savetima i preporukama gde se sta nalazi povoljno, jeftinije i kvalitetno, dopuniti ili prepraviti moj spisak. :)
Charli me je uputila na sajt Pet shop Ljubimac, i tamo sam otkrila da i one stvari kojih ima kod nas su ustvari dva ili tri puta skuplje, tako da se moj spisak prosirio.
Dakle pocinjem :D

- Malt pasta (nisam je nasla kod nas)
- Prestige Premium Cuni Indor Nature (nemamo)
- Prestige Premium planinsko seno (savetujte koje jer kod nas ima samo ovo dole)
- Prestige premium seno (kod nas je 35 kn)
- Canina Petvital Verminex kapi (ima i prasak, da li da kupim oba ili samo kapi i koliko mi je dovoljno od 25ml ili 50ml?)

Dodajte ovde sta mislite da je dobro, neznam koliko seno ima rok trajanja, mozda da ih uputim na Salaticu da kupe od nje,koliko dugo to seno moze da stoji jer oni nece moci odmah da posalju. U tom slucaju bi znacilo da mi posaljete na pm njen kontakt.

Onda videla sam da su transporteri duplo jeftiniji na ovom sajtu nego kod nas, pa mi odgovara Atlas 10 delux, sta vi mislite?
Dodajte, savetujte, predlazite sta jos treba za kunica da bi bio zdravi i veseli decko i gde ima povoljnije nesto od ovoga da se kupi :D
Ucestvujte samonom u sopingu za Krcka ;D do veceras jer ujutru moram da dostavim spisak prenego odem na posao.(u 6 h ujutru :lud: :D )
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » ned svi 04, 2008 18:43 pm

Moj ti je savjet da ga ne navikavaš na hranu koju neće moći stalno jesti
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » ned svi 04, 2008 19:09 pm

Ja sam mislila da ono sto je dobro stalno dobavljam, jer odprilike svaka 3 meseca neko moj dolazi iz Zagreba ili se sretnemo u Osjeku ili Lipiku. :)
Sada sam htela nabaviti kolicinu za 3 meseca pa tako nadalje.
U savetima o ishrani stoji da kunic posle navrsenih 5-6 meseci treba poceti sa svezom hranom i da mu se daje manje peletirane hrane, tako da ce mi usoro jos duze trajati ono sto nabavim. :)
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sanjita » ned svi 04, 2008 20:43 pm

Hmmm neznam dali su ti prijatelji otisli vec ali mozda da im javis da ti uzmu jos i Pro-digest ako ga vecc nemas,to ti je prasak koji se stavlja u vodu kad zeko ima nedaj boze problema sa probavom,a moze i preventivno tu i tamo...to je jako dobra stvar za imat ju doma i kad dodje do najmanjeg poremecaja probave a traje dugo jer je dovoljno malo staviti,isto u Ljubimcu ima za kupiti :) ...pise ti i tu o tome

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=23
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » ned svi 04, 2008 21:07 pm

Hvala, super.Ne idu tek sutra popodne ali sam ja na poslu ujutru, pa cu morati ujutru rano da im dam spisak i novac.
Dakle stavljam prodigest. Sta jos?
Hvala Sanjita jos jednom :)
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » ned svi 04, 2008 21:30 pm

Možda četka, ne znam jel vi to imate :hm:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » ned svi 04, 2008 21:39 pm

Da kupila sam cetku istu kao sto sam videla ovde na forumu, i makazice za nokte. Mada mi cetka deluje nekako strasno za njega. Pokusavam da nadjem negde rukavice a mozda i probam onu tvoju ideju sa usisivacem :D ;D .
Salim se, ne linja se sada tako puno, u pauzi je. Linja mu se repic i donji deo ledja, malo stomacic.
U DM - u sam videla neke grickalice bas za zekonje, da li je to ok da mu kupim? Procitala sam da ima i zitarica, meda i neznam da li je to dobro.
E da Charlie, videla sam da imas neku lepu kucicu za zekicu, da li je to ujedno transporeter ili samo kucica?
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » ned svi 04, 2008 21:41 pm

Klio je napisao/la:E da Charlie, videla sam da imas neku lepu kucicu za zekicu, da li je to ujedno transporeter ili samo kucica?

Ne to je samo kućica, u koju btw skoro nikad ne ulazi :rolleyes:

to iz dm-a znam na što misliš, nemoj mu to kupovati... bolja poslastica je suho voće
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » ned svi 04, 2008 21:48 pm

Ok, da ja kombinujem to?
Inace, pre jedno nedelju dana sam mu dala pola jagodice. Jooooj kako ju je slatko jeo :kjut: samo se oblizivao kao kada dete jede cokoladu.
Ja sam pocela pomalo da mu dajem voca i povrca, ne bas svaki dan ali pomalo.
Neznam koliko je star ali mi deluje da bi mogao.
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » ned svi 04, 2008 21:56 pm

E da, u koji petshop da im kazem da odu. Malo mi je neprijatno da jos tragaju po Zagrebu da nadju sve.
Da li je ovaj u Ilica 37, Ljubimac ok ili imate neku drugu preporuku.
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ina » ned svi 04, 2008 22:02 pm

Ljubimac je ok, ako nečeg nema tamo mogu otići u Pet centar na Drvinju ili u Heinzlovoj-to sigurno znaju gdje je.
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » ned svi 04, 2008 22:06 pm

Ok hvala Ina, i to sam upisala. :D
Vec sam po spisku potrosila pola plate ;D :D , A kada je primim opet veci deo ode na to da mu kupujem svasta nesto, sto ga uglavnom ne interesuje :belj:
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekili » pon svi 05, 2008 18:33 pm

nisam skuzila ocete kupovati sijeno tu il ne ;D

ak ocete ovo ti je moja preporuka :)

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=783

a od lilo mos i hranu nabavit :) jeftinije :wink:
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la petrich » pon svi 05, 2008 18:46 pm

i ja preporučam lilo..i za hranu i za sijeno..
petrich
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekili » pon svi 05, 2008 18:47 pm

i za koprivu, stolisnik..mace cice ;D

i ova kosarica je superiska :)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Zecovi za početnike