Tumor?!?!?!?!

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

PostPostao/la Zeko_Jurica » sub stu 10, 2007 21:24 pm

Misliš na vratu ispod bradice, na mjestu kojim zeko inače trlja/označava "njegove" stvari?
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lela » sub stu 10, 2007 22:02 pm

NiNa je napisao/la:Rekla mi je da ako gnoj pocne samo od sebe izlaziti , da ja samo s prstima malo stisnem da do kraja izade. Probala sam ali ne mogu naci tu rupicu,a ne zelim ga stiskati u slucaju da ga boli. Sutra je ned, tako da ga tek u pon. vodim kod veterinarke da ga ona malo pocisti i do kraja istisne, ako do tada vec i ne izade samo.. nadam se.. Upravo ga gledam, i cisti se stalno...
Neznam ako je bio apsces, ali nam je na pregledu rekla da je moguce da se zeko negdje upiknuo pa da je to nesto izazvalo ili alegiju ili infekciju.. pa se stvorio taj gnoj...To mu je tocno ispod njuskice, na vratu...
A sto se tice tableta, to nisu tipicne tablete nego neka tekucina koju samo dodam u vodu, a tocno ime neznam...

te ranice- otvori brzo zarastaju. pa se onda gnoj počne ponovno nakupljati. javi nam u pon kako je prošlo. i pitaj doktoricu šta je to zeko pio, pa zapiši ili nešto. tako da i mi ovdje znamo.
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la ina » sub stu 10, 2007 22:32 pm

Što tu ranu gdje je bio gnoj ne treba s nečim isprati kako se gnoj ne bi vratio? Slavko je imao 2 apcesa na šapama. Veterinar je prvo očistio gnoj i dezinficirao ranu, a 5 dana poslije smo na ranu stavljali jod kako se ne bi gnoj ponovno stvorio. Ne znam puno o tome, možda su tablete pomogle da gnoj omekša kako bi mogao izaći.
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lela » ned stu 11, 2007 0:21 am

pa i mene zanima kakve su to tablete. a i ja sam čistila i ispirala ranu nakon čiščenja apscesa. više puta na dan.
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeko_Jurica » ned stu 11, 2007 1:34 am

Da li ta kvrga kad je opipaš, graniči/dodiruje čeljusnu kost ili nema izravnog kontakta sa čeljusti?

Kod apscesa čeljusti (apsces = gnojna upala) se gotovo uvijek može ustanoviti povezanost s kostima čeljusti i na dodir su prilično tvrdi.
Apscesi mekog tkiva su na opip mekši i može ih se najčešće potpuno razgraničiti (po opipu) od zdravog tkiva.
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la ina » ned stu 11, 2007 10:32 am

Kaliko ja znam, apces je tvrd do gnoj ne sazori.
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lady Stardust » ned stu 11, 2007 14:17 pm

Gnoj kunica je tvrd i kompaktan kao pasta ta zube - poluosusena- i jako jako tesko se istisne i ocisti do kraja - a ako se ne ocisti do kraja i ako se ne makne kapsula u kojoj je nalazi gnoj proces pocenje ispocekta - stalno se ponovo puni
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la NiNa » ned stu 11, 2007 15:33 pm

Da, kvrda je odmah ispod bradice, a sada neznam dali je dodirivala kost ili ne.. sada je napokon vise nema, tj. smanjila se.. ioako jos vidim kako ima gnoja..A na mjestu gdje mu to izlazi je neka tamna tamna crvena boja skoro pa crna, je to normalno?!?
Za lijek u pitat vet. cim je vidim, a to bi treblao biti vec sutra!
Za ispiranje mi nista nije rekla.. iako pretpostavljam da bi se trebalo s necim ispirat...
NiNa
Kunić
Kunić

Prethodna

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan