ja sam novi vlasnik preslatkog zecica Vinija (patuljasti ovnoliki), i ovaj forum me je spasio, apsolutno ništa nisam znala o kunićima.

Imam neke početničke probleme, pa molim savjete.
1. Vini je došao sa dva mjeseca i kod nas je mjesec dana, sa paketom rinfuza hrane (ne znam kakve- bebe ili odrasli), i tek sad smo mu počeli davati hranu za juniore. Po savjetu pet shopa u ovih mjesec dana je pojeo jednu jabuku i šaku brusnica, sada smo mu to ukinuli. Nadamo se da mu tih mjesec dana neadekvatne ishrane neće naškoditi. On je super živahan, umiljat i ok.
2. Kada se zecovi linjaju? Primjetili smo par dana da je bilo malo više dlaka, ali ništa previše. Kada mu se smije davati malt pasta. ja sam mu probala dati onu iz pet shopa sa papajom i sav prst mi je oblizao.
3. Vini je uredan i po stanu ne ostavlja ništa osim tu i tamo koju kuglicu. Ostalo obavlja u kavezu, i sada slijedi problem, kada je vani obavezno se ide popiškiti na trosjed (srećom kožni pa ga lako očistim i ne baš novi pa mi nije bad). Nikako da ga odučim, pa da to obavi u wc-u (ili barem u kavezu) i kada je vani.
4. Glodanjem se je obrušio samo na zidove (za sada i nadam se da će tako i stati), pa me zanima da li mu možda fali koji vitamin. Zidove špricam sprejom (za mačke i pse - da ne uništavaju namještaj.
Bila sam opširna, ali morala sam. Vidim da mi u shopovima daju krive informacije pa ću se i ubuduće javljati sa svakim problemom.
Pozdrav svima