sanjita je napisao/la:Javili ste se ovdje sa masu problema u prvim postovima...sad je odjednom sve dobro,proljev se zapravo popravlja odjednom sam od sebe nakon 3 mjeseca,kunici se nisu parili nego su valjda bjezali jedno drugom,imaju dosta prostora i cak i trce....dajte ljudi molim vas...ovo je smjesno.
Problemi koje ste iznijeli u prvim postovima su veliki za zivotinje koje se drze kao kucni ljubimci! Trazili ste savjete i pomoc i kad su vam dani,na sve na kraju imate odgovor i objasnjenje. Ovo je ozbiljan forum i svima je ovdje stalo do kunica i svatko ce reagirat kad vidi da kunic nije adekvatno zbrinut. Ovdje nije nikome do zezanja kad se radi o zivotinjama.Reakcije ste svakako mogli ocekivat na tako iznjete probleme....a sad se sve pokusava zataskat cini mi se...uglavnom za sve postoji rjesenje,samo treba imat dovoljno volje.
...ovdje smo se uclanili da saznamo nesto o nasim kunicima.ni mi ne bi bili ovdje da nesto ne zelimo nauciti o njima(ipak se ova web-stranica zove zecovi za neznalice)...imali smo problema ali sta ne razumijes da se povlace?:(...sto se tice proljeva on se povlaci.sad ce 2 dana otkad joj dajem samo sijeno (i vodu)...ona to odlicno prima i nakon 3-4 dana polako cu u njenu prehranu uvoditi sjemenke...kunici se jesu parili ali smo odavno kastrirali muzjaka pa sada vise ne skace po njoj...isto tako vec dulje vrijeme nemamo ni mlade...nekako djeluju usamljeno ali su sretni zajedno...istina imaju sada dosta prostora(jer sam u jednom forumu razgovarala o prostoru)...i rekli su da jedan sat u danu moraju se rastrcati....mi im damo da trce po cijeloj kuci...i poslije ja moram pocistiti za njima.vidi se da su sretniji i cak se pahulja dode maziti sto nikad do sada nije...donosim joj sijeno,vodu,voće,povrće,stapice da trose zubice...vidjela sam i gore postupanje prema zecevima,nazalost...neki ih drze u podrumima,garazama....ako sam ja najgori slucaj niste vidjeli puno...ja cu otici samo sam dosla po neke odgovore i nisam ih dobila jer ste me napali da se lose brinem za njih...
prema tome moja pitanja su:
1#Kako ukloniti zecji proljev?(onako doslovno)
2#Zasto se moj zec ponasa zlocesto?(npr.ljutito,gricka me..)
3#Kako poboljsati situaciju?
4#Koliko stoji obicni pregled kunica kod veterinara?(kazu 1.-om godisnje da moraju na pregled)
5#Zenka ima veliki trbuh,kako ga smanjiti?(nije trudna jer je ovaj kastrinan,vjerojatno je problem prehrana)
zahvaljujem unaprijed na odgovorima.tu da dobijemo odgovore a ne da se svađamo i podcjenjuemo druge u brizi za kunice.... Hvala.