2 mužjaka

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

PostPostao/la Puffy » pet stu 23, 2007 14:01 pm

Pa kaj niste rekli da ona kasnije može imat nekih problema? Pa da je bolje sterilizirat? :blink: :wub: A i ona je ta koja se stalno tjera i te lažne trudnoće, jedva sam to preživjela sa psom, a sad opet sa zecom, uf.... :sad: :lud:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Puffy » pet stu 23, 2007 14:04 pm

Hvala ti zekii, sad si me smirila:zmirko: :) :D , imam ja ljudskih kolko hočeš, i jednu pseću(žensku naravno,pa može na nju naskakivati kad ga počne drmat pubertet ;D :D :belj: )
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » pet stu 23, 2007 14:07 pm

ne.
ajde polako smiri se :) rekla sam da postoji ta mogucnost kasnijih komplikacija ali jako malo ljudi znam koji su to isli odmah napraviti samo radi toga. dala sam ti primjer bubice cisto da pogledas sto moze biti da se educiras i da mozes polako promsiliti da li bi zbog toga izlagala kunicu tome.

drugo rekla sam da te lazne trudnoce i ostalo NE POGADJAJU sve nego samo odredjene zekice, oni ti ko i ljudi imaju osobnost. ja sam eto imala srecu da sam udomila malu divljakusu i ja sam prosla taj tezi dio, ali ima ljudi cije zekanice su mirne i samo s vremena na vrijeme imaju neku laznu trudnocu ili nesto sto obicno isto tako brzo i prodje. znaci nije nuzno da ce tvoja zekica ispasti bas takva.

po mom misljenju koraci su:
1. razliciti par
2. musko se kastrira radi potomaka
3. probat suzivot
4. u slucaju zenke koja se pretjerano tjera onda i nju podvrgnuti

eto, tako sam ja napravila, naravno ne kazem da to tako mora biti ali ja savjetujem iz vlastitog iskustva
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pet stu 23, 2007 14:32 pm

zekili je napisao/la:ako ne zelis operacije, uzmi jednog kunica..moj je poprilicno sretan sa tri ljudske zenke u kuci :D

:belj: si me pretekla jelda sa boljim savjetom ;D
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekili » pet stu 23, 2007 14:59 pm

zekica_poopy je napisao/la:
zekili je napisao/la:ako ne zelis operacije, uzmi jednog kunica..moj je poprilicno sretan sa tri ljudske zenke u kuci :D

:belj: si me pretekla jelda sa boljim savjetom ;D

ofkors, kad sam super brza savjetodavateljka :DD
zekili
Moderator
Moderator

Re: 2 mužjaka

PostPostao/la Zeko_Jurica » ned stu 25, 2007 23:34 pm

Puffy je napisao/la:Nigdje nisam procitala o suzivotu 2 muska zeca. Jel to funkcionira? Jel se tuku i jel mogu bez kastracije zajedno mirno zivjeti?

Može funkcioniorat ako su od malih nogu skupa i ako oba budu kastrirani čim je to moguće (s nekih 4 mjeseca starosti). Bez kastracije nemogu biti skupa, jer će inače to sami obavit... ali puno lošije nego veterinar :wink:
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la tarra » pon stu 26, 2007 9:15 am

Da,u kavezima uzgajivača (uzgoj za hranu) to je čest slučaj. Nisam vidjela ali sam čula kad su se potužili. Krvi do koljena preko noći,jer nisu na vrijeme odvojeni. :sad:
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Barica » čet stu 29, 2007 17:59 pm

nije me bilo dugo, ali ja bih rekla nešto o svoje dve muškarčine doma..
dakle, jurica i đuro su skupa odmalena, jurica je njega mazio i pazio dok mu nisu izrasla jajca, ali nakon toga je došlo do okršaja i sad se tuku iako su obojica kastrirani.. bili su nekih mjesec dana u povezanim kavezima s pokojim okršajem, ali su mi se sve 3 cure počele isti dan tjerati, pa je nastao raspašoj.. i sad sam ih na kraju razdvojila.. jurica je s baricom u jednom, a đuro sa sprdnjom i ćupicom u druga dva kaveza.. ali kad ih pustim, svejedno jurica naganja đuru.. tako da po mom iskustvu, 2 mužjaka nikako ne idu skupa, jedan se uvijek povlači.. tako da mi je đuro jako tužan jer nikak nemre bit na miru..
Barica
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » čet stu 29, 2007 18:30 pm

Moram reći da se naši dečki ne tuku nikada (da se ne bi urekla sada :rolleyes: ) Zna Puki npr "gricnuti" Njušku da može doći do zdjelice s hranom i nešto pojesti jer Njuška cijeli uroni u zdjelicu, kao da nikada nije jeo :D
Oba su kastrirana i nisu odmalena zajedno. Bilo je frke kada je Njuška stigao, Puki je branio teritorij, a Njuška je bio luđački napaljen..... Dalje zamislite sami ;D
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Barica » čet stu 29, 2007 19:05 pm

daj mi reci kak je bilo kad su se napadali, jel napadnuti vraćao napadaču?? ja mislim da bi kod mene sve moglo funkcionirati samo da đuro napadne juricu, ali on jadničak uvijek bježi od njega.. nikad ga dosad nije napao.. baricu je napao jednom, i otad ona njega ne napada više.. ne znam zaš se jurice toliko boji..
Barica
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » čet stu 29, 2007 19:15 pm

Pa tukli su se baš, kao pravi dečki, jedan napadne, ali drugi ne bježi nego ostaje u ringu :nowink:
Kod nas je situacija da SIniša napada Simbu, a ona bježi. Kao i ti, mislim da bi Siniša odustala od napada kada bi joj Simba "pokazala zube"
zeko Simba
Moderator
Moderator

Prethodna

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan