hila kunic- ljubimac

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

hila kunic- ljubimac

PostPostao/la Pecika69 » čet tra 28, 2011 13:47 pm

Pozdrav svima ..eto prije 2 dana sad udomila malo bijelog hila kunica ...susjed ih uzgaja za lonac a ja sam jednog eto uspijela spasiti ...Danonocno citam o brizi kunica ..al imam dosta nedoumica ...prvi me interesira dali je hila kunic uopce dobar ko kucni ljubimac...do sada se eto pokazo jako umiljato ...doista nikavih problema s njim ,papa kaka pajki...e sad prehrana ...susjed mi je reko da kipim hranu u poljnoj apoteci -hrana za kunice ..to sam mu uzela i uredno papa samo mislim da je to hrana namjenjena za debljanje kunica ...10kg i rok trajanja 2mj ...nema sanse da to sve popapa...neki kazu da ona hrana di ima susenog voca i zitarica da to nije dobro ,dali je to istina, 2 mj je star ,vidim da jos 3mj nebi trebo jest zelenilo osim sjena kojeg ima punu kasetu ti boravi ..inace je pusten po stanu i ima svoju slobodu ...nadam se da netko zna o toj vrsti malih zekana jer sto god pretrazim po internetu o njima samo pise lonac a to ja njemu nebi ..on je nas mali zekan ... :P
Pecika69
Kunić
Kunić

Re: hila kunic- ljubimac

PostPostao/la ars » čet tra 28, 2011 13:51 pm

Neka netko pametniji napiše što misli, ali ja nikako ne bih davala tu hranu za tov :( Kupi mu hranu za mlade kuniće i to daj do 6. mjeseca, uz puno sijena i vode, i ništa svježe. Lijepo da si ga spasila grozne sudbine :zeko3:

Što se tiče hrane s voćem i žitaricama, raspravlja se dosta na forumu o kvaliteti različitih vrsta hrane, žitarice ne bi baš smjele ići osim u manjim količinama jer tove, a voće je poslastica, ali o tom potom... Cuni Junior možeš slobodno kupiti, proizvodi ga Versele Laga, vrećica košta 30-ak kn u Pet Shopu. I naravno neka uvijek ima vode.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » čet tra 28, 2011 14:04 pm

Iskreno nisam nikad cula za hila kunica...ali moras shvatit da ti i tvoj susjed nemate kunice iz istog razloga,njemu je svakako jeftinije za zeceve uzimati ovu hranu za tov koju si spomenula jer ih je vjerojatno puno a i uzgaja ih iz potpuno drugacijih razloga....kucni ljubimac je nesto drugo....probaj nabaviti od VERSELE-LAGA hranu za kunice,za juniora,ako je mali....ovdje ima i uzgajivaca pa ce ti netko od njih mozda reci nesto pametnije o toj vrsti.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la renata » čet tra 28, 2011 15:06 pm

to su srednje veliki zekani, bijeli, prekrasni i dobri kućni ljubimci, kao i patuljasti, nema razlike u ponašanju.

hrana koju ti je preporučio uzgajivač je sasvim ok, ali ne u toj količini naravno, jer joj je kratak rok trajanja i neće ju stići pojesti. najpametnije bi bilo hraniti ga gore preporučenim Cuni juniorom od Versele lage, ili cimni Lilo na PM da ti pošalje Cuni fit od V. lage (to ti izgleda isto kao ta hrana iz Poljoapoteke, ali su mrvicu sitniji peleti, a jako kvalitetni), no ona ima razvagano po kg.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekoslav123 » pet tra 29, 2011 13:41 pm

http://animal-world.com/encyclo/critter ... aland1.jpg jel to taj??Ako je,savrsen je... :zeko3: nemoj u poljoprivrednoj kupovati,ta nista nevalja,,to je hrana za tov-za one koji ih nadebljaju pa ubiju,a ne za kucne ljubimce :wink:
Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Pecika69 » pet tra 29, 2011 20:27 pm

da da to je taj bijeli zekan ...evo vec 3 dana je kod nas i cini mi se da je jako sretan... promjenit cu mu hranu ...dala sam mu danas suhu grancicu jabuke za zubice jer se poceo motat u blizi kablova ...sad me jos interesira koliko bi mu trebala dat te suhe hrane dnevno ...jer meni se cini da on samo papa pa drijema pa papa...a sijeno bas ne ferma ...dnevno mu dajem pol casice od 1dcl case hrane ..jel to mozda previse? sve ostala mi se cini ok ...svako malo skakuce baca se po podu ..kolko sam shvatila da sretan ..a i ja takodjer ..obozavama ga ... :rolleyes: :zeko3:
Pecika69
Kunić
Kunić

PostPostao/la Grgo » pet tra 29, 2011 20:30 pm

Bas mi je drago da si udomila tog malog zekana i spasila ga okrutne sudbine. :keki:
slika
Grgo
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » sub tra 30, 2011 1:06 am

Pecika69 je napisao/la:da da to je taj bijeli zekan ...evo vec 3 dana je kod nas i cini mi se da je jako sretan... promjenit cu mu hranu ...dala sam mu danas suhu grancicu jabuke za zubice jer se poceo motat u blizi kablova ...sad me jos interesira koliko bi mu trebala dat te suhe hrane dnevno ...jer meni se cini da on samo papa pa drijema pa papa...a sijeno bas ne ferma ...dnevno mu dajem pol casice od 1dcl case hrane ..jel to mozda previse? sve ostala mi se cini ok ...svako malo skakuce baca se po podu ..kolko sam shvatila da sretan ..a i ja takodjer ..obozavama ga ... :rolleyes: :zeko3:

Hranu treba mjenjat postupno..u staru mu mjesaj novu dok skroz ne prijede na nju.ako je to mali kunic trebao bi imat uvijek dostupnu hranu pa mislim da nije previse..mozda da etko iskusnii kaze..a sijeno bi svakako morao pocet jest jer je ono najvaznije u prehrani..kablove svakako zastiti jer nece on odustat od njih zbog granica ni icega..a da ne bi netko i zasvjetlio
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekoslav123 » sub tra 30, 2011 8:23 am

Sijeno i voda uvijek trebaju biti dostupni,kupovnu hranu mu stavljaj svakodnevno po malo,ne ga prejedat..i malo povrca mu daj...ma prouci prehranu :D heheh

viewtopic.php?f=6&t=246

takoo,da ti ja nesto krivo ne kazem.. :zeko3: ..drago mi je da si ga spasila od okrutne sudbine.. svaka cast :zeko8:
Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » sub tra 30, 2011 11:57 am

Ne povrca,samo suhe hrane dok je mali zasada.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan