MOLIM VAS ZA POMOC!!!!! Zeko jako kise i curi mu nos!

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

MOLIM VAS ZA POMOC!!!!! Zeko jako kise i curi mu nos!

PostPostao/la djurinka » ned ruj 29, 2013 22:14 pm

Molim vas da mi pomognete jer sam vec luda od brige.
Dakle, Djuro je ovnoliki kunic star 7 mjeseci. Nasi problemi su poceli sredinom 8. Mjeseca. S obzirom na to da sam ja panicarka, forum sam citala mjesecima prije njegovog dolaska kod nas a i sada sam svakodnevno s vama. Drzimo se svih vasih uputa vezano za hranu, njegu i smjestaj. Papali smo sijeno i cuni junior i kada je navrsio 6. Mjeseci smo poceli kombinirati junior sa cuni nature. Nakon 2 dana su kuglice postale puno manje i skroz crne i poceo se linjati vise nego inace. Otisli smo kod veterinara (u zadru smo) koji je rekao da je to sve ok. Onda smo potrazili drugo misljenje, jer je bio tuzan i skrgutao je zubicima i izbacili cuni nature. Dobio je peptoran, reglan i enroxil. (Injekcije i mi smo mu 5 dana davali u vodu) plus pro digest i malt pastu. Nakon 5 dana smo bili na kontroli i dobio je vitamine b komleksa. Za dva dana se situacija unormalila i super smo. Poceli smo papati cuni complite i uvoditi zeleno. Sve super! Nakon toga, 5.9. Pocinje kihati i nosic mu je mokar, temperatura 39.2. Ponovno dobija enroxil, na Cl, peptoran i reglan. Nosic ne prestaje curiti i ne prestaje kihati (neke dane je malo kihanja ili uopce ne, ali nosic je skroz mokar) nakon toga smo jos dva puta bili kod veterinara i nisu mu htjeli vise davati lijekove nego su rekli da je mozda alergija na podlogu. Promijenili smo podlogu, nista... pa sijeno, nista... maknuli kutije koje su bile tuneli, nista... napravili smo bris nosa i jos ga trebamo 5 dana cekati. On jede normalno, ponasa se normalno, trckara, igra se... Ali danas je poceo uzasno kihati, u 7 navrata je kihnuo po 10 puta za redom i kad lezi uzasno se trese... :( e da, i on se oduvijek dosta cese i lize, ne znam da li to moze imati veze s necim... ja vise ne znam sta da radim, jedina ideja mi je da idem u Bubu u Zg, ali to mu je 5 sati voznje u jednom danu, ne znam kako bi to podnio. Molim vas za pomoc, lezim nad njim i placem... ne znam sto bi vise... Pomozite :(
djurinka
Kunić
Kunić

Re: MOLIM VAS ZA POMOC!!!!! Zeko jako kise i curi mu nos!

PostPostao/la nikola » sri lis 02, 2013 0:33 am

Moja Alfi je kada je bila mala i tek došla k meni, a i prije toga, povremeno kihala kao konj i u rafalima. Bili smo tada, prije više od 5 godina, u Bubi zbog toga pa je dobila terapiju Enroxila. Nije baš puno pomoglo a veterinar (Saša) je rekao da ako se ne bude pogoršavalo on nebi radio nikakve dodatne pretrage jer se u većini slučajeva ništa konkretno ne nađe a samo se maltretira životinja i troše novci. S godinama se kihanje smanjilo i gotovo nestalo.
nikola
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la djurinka » sri lis 02, 2013 19:24 pm

Nadam se da ce tako biti i u nasem slucaju :) uskoro bi trebali dobiti i nalaz brisa nosa pa cemo valjda napokon nesto saznati... :sad:
djurinka
Kunić
Kunić

PostPostao/la Jura » čet lis 03, 2013 9:08 am

Provjeri da nije propuhu ili da ne leži na pločicama.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la djurinka » čet lis 03, 2013 17:43 pm

Nije na propuhu, samo je u sobi prozor na kant otvoren. A plocice... uh... dakle pusten je 24 h po cijelom stanu i uvijek je na plocicama :( znaci spoj kuhinje (plocica) i boravka (laminata) on je na strani plocica! To mu je najdraze mjesto, uz kupaonicu :( mogu ga sprijeciti jedino da ga zatvorim a ne mogu mu to napraviti, zao mi je :(
djurinka
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » čet lis 03, 2013 20:30 pm

Stavi neki manji tepih ili stazu na plocice ili neki jastuk gde ce on moci da se izlezava :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la djurinka » čet lis 03, 2013 20:34 pm

Imam 3 tepiha i on ima svoj "krevetic" ali to izbjegava u sirokom luku... samo su mu plocice napete...
djurinka
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » pet lis 04, 2013 7:14 am

Moj zeko isto voli na plocicama ili laminatu da lezi ako je toplo ali ako je zima odma se ufura na neki od tepiha ili skoci na jastuk ili u njegovu korpicu u kojoj je jastuce na kojem on lezi :D tvoj zeko izgleda da ne zna da se cuva od hladnoce :zeko4: pa se prehladio mukica :zeko4:
markiza
Super Zek
Super Zek

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan