Pametno moje malo ili...

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Pametno moje malo ili...

PostPostao/la moxa » sri lis 17, 2007 11:20 am

U usporedbi s mackama i psima koje imamo naviku dresirati, uciti neke stvari, kako je sa zecevima? Inteligencija i to? Osim uobicajenih stvari koje nauce, mene jutros sokiralo sto je mali pokusao skociti na kvaku jer su bila zatvorena sobna vrata, a kako imam macke koje si uvijek same otvaraju vrata i pale svijetlo povremeno zanima me moze li i zec sam nauciti otvarati vrata? (osim sto je malo prekratak da stvarno skoci do kvake, ali nikad se ne zna)
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lela » sri lis 17, 2007 11:22 am

hehe toliko su pametni da oni nas uglavnom istreniraju a ne mi njih :D
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la moxa » sri lis 17, 2007 11:25 am

To sam brzo shvatila :D
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lady Stardust » sri lis 17, 2007 11:47 am

Ne znam za kvaku, ali Blixa je naucila da ako skoci na vrata na odredjeni nacin ona ce se otvoriti (nekaj kvaka nije valjala i ak si ih gurnuo ona su se otvorila) i onda si ih je gurnula njuskom i usla u sobu
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » sri lis 17, 2007 13:42 pm

Grga isto zna sa njuškom otovrit vrata

kad hoću da mi dođe onda samo mahnem rukom ili čučnem i pokažem s prstom na pod
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » sri lis 17, 2007 14:12 pm

ooooo pametni su oni, otvarat vrata znaju, na poziv za hranu obavezno dodju, ne trude se bas previse jedino ako oni nemaju nekakve velike koristi...a i svima je sigurno poznat onaj pogled kada te pogledaju da vide di si i sta radis da skuze jel imaju vremena za spacku!
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la nani » sri lis 17, 2007 14:13 pm

Nani vjecito odguruje vrata,odaziva se na ime iz prve jer je naucio da onda dobije hranu ili bar nagradu,kad kazem "ne" odmah bjezi pod krevet(mada i dalje namjerno voli radit ono sto ne bi smio),zna skocit na stolac ako mu kazes "hop" i to je otprilike to.Ipak nesto znaju:)
nani
Zečić
Zečić

PostPostao/la moxa » sri lis 17, 2007 14:16 pm

zekica_poopy je napisao/la:ooooo pametni su oni ...a i svima je sigurno poznat onaj pogled kada te pogledaju da vide di si i sta radis da skuze jel imaju vremena za spacku!

Da poznat... :lud:
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la max » sri lis 17, 2007 15:48 pm

moxa je napisao/la:
zekica_poopy je napisao/la:ooooo pametni su oni ...a i svima je sigurno poznat onaj pogled kada te pogledaju da vide di si i sta radis da skuze jel imaju vremena za spacku!

Da poznat... :lud:

najpoznatiji pogled.... :D :D :D
ili onaj kad još ima komad toga nečega u čubama, a gleda me onak---nisam ja :D :D :D
max
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Linppach » sri lis 17, 2007 18:57 pm

Jooj, moja zna da jedna vrata u stanu nekaj ne štimaju i ne daju se zatvorit s kvakom, onda dođe do njih, prvo malo grebe s šapicama po njima i onda ih onak pobjedosno gurne s njuškom :) Iako u toj sobi nema apsolutno ništa, ona svejedno tamo najviše boravi, jel ipak, jel ih sama otvorila ili ne? :D
Linppach
Kunić
Kunić

PostPostao/la moxa » čet lis 18, 2007 8:14 am

Pa to je to, samo jedna soba u stanu je off limits jer jos nije sve sredjeno i ima previse stvari koje moze gristi, zavuci se, povrijedit i sebe i napravit stetu pa je stalno zatvorena! E on grebe po vratima svako malo, ali nakon sto sam ja usla unutra navecer valjda je snimio situaciju i ujutro je skakao na kvaku!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la max » čet lis 18, 2007 11:35 am

moxa je napisao/la:Pa to je to, samo jedna soba u stanu je off limits jer jos nije sve sredjeno i ima previse stvari koje moze gristi, zavuci se, povrijedit i sebe i napravit stetu pa je stalno zatvorena! E on grebe po vratima svako malo, ali nakon sto sam ja usla unutra navecer valjda je snimio situaciju i ujutro je skakao na kvaku!

imali smo i mi jednu zabranjenu sobu i on je nakon što je prije dvije i pol godine ušao tamo, nije zaboravio koliko je tamo divota za gristi...neprestano je pokušavao ući, ali bezuspješno.a ovih dana smo sve skockali i svečano ga pustili unutra, ali kada je pronjuškao uokolo i skužio novi namještaj i tepihiće ispred kreveta od klinaca, kanalice i plastične kutijice demonstrativno je išetao van kao da smo ga uvrijedili kaj smo deložirali sve te kartone, papire, žice.... :D :D :D
max
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la pufica » čet lis 18, 2007 12:52 pm

he he...svi su oni isti... :D
moj zekan ne smije u bratovu sobu, a ni u moju jer je tamo raj za njega, što se tiće glodanja žica i tome sličnih stvari. ali nije on glup, on točno zna kad smo svi na drugom kraju stana, ili vani, pa se iskrade i odtrči provjeriti jeli neko slučajno ostvaio odškrinuta vrata, koja on sa velikom spretnošću otvara ;D i tako je jednom napravio čušpajz od bratove antene, ma kaj jednom, svaki put kad ulovi priliku bris tamo ... :D ludonja :D
Gdje nema tigra zec se smatra vladarom!
pufica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la empty&suicidal » čet lis 18, 2007 20:58 pm

vrata od balkona redovito otvara...osim ako su baš zabravljena...malo gricka i onda otvori šapicom... :D

a što se tiče ''dresure'', nekad odgovara na zamolbe, nekad ne...ali kad mu kažemo ''Dođi, maleni, dođi zeko na krevetić!'' to odmah čuje... a kad kažem dolje, ide dolje...

ma čudna i pametna su ta zečja stvorenja da čovjek ne bi očekivao...a većina ljudi misli da su kunići mnogo gluplji od pasa i mačaka, da smrde, i takve glupe predrasude nastale iz neznanja... :blink:
But finally, I look into the light with a new hope.
empty&suicidal
Zečić
Zečić

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan