Ime: Bibi
Starost: 1 i po godina
Pol: muski
Kilaza: 4-4.5kg (nije skoro meren)
Bracni status: ne ozenjen (ne kastriran)
Smestaj: zasebna mala sobica koju grejemo pred spavanje u kojoj boravi samo nocu, u poslednje vreme spava u kreveticu od sena po svom izboru iako ima i malu i veliku kucu sa cebicima
Ponasanje: normalno
Ishrana: seno, pelete, povrce, voce
Dodatci ishrahi: malt pasta svaki dan, Pro-Digest 1x nedeljno, Opti-vit 1x nedeljno
Krzno: normalno (trenutno u fazi linjanja)
Kuglice: redovne i uglavnom normalne, ali variraju u velicini i obliku ponekad, vitaminske nisu skoro vidjene ali verovatno zato sto ih pojede pre nego sto ga dovedemo u kucu
Problemi:
Oci (vise desno nego levo):
-iscedak iz oka lepljiv, gusto bele boje koji se stvrdne i ulepi u krzno na ivici oka, cim se skine
stvrdnuti iscedak pojavi se novi beli lepljivi u uglu
-povremeno suze
-gornji kapci oteceni u uglu tako da neke od trepavica upadaju u oci
-cini se da na dodir oko pocne da suzi
- skilji u poslednje vreme (ne otvara oci u potpunosi kao da mu se spava) kao da su mu se oci "skratile" tj. kao da su se u uglu zalepili gornji i donji kapak
- beonjace bele, crvenilo oko duzice, malo crvenila na zastitnom kapku (opni)
Levo oko - vidi se kako trepavice upadaju u oko i da je malo oteceno, suzice i iscedak u uglu
Desno oko - iscedak, suzice i oteklo
Izgledaju malo strasnije nego sto jeste.
Skidam mu krmelje vec oko dava meseca i uglavnom samo ujutru, ali se otok pojavio u poslednje vreme, krmelje su se povecale, a bile su sitne pre, i suze mu oci, a pre su suzile retko i to jedno recimo.
Nos:
-mokar (samo vodica) vec duze vreme (svi veterinari su rekli da je normalno iako ja mislim da nije, jer ne bi imao krzno na nosu nego kozni nos kao pas….)
Treba mi dijagnoza, ako je neko imao istih problema, volela bih da ga lecim kod kuce, jer ne znam gde cu sa njim... vise nemamo veta :( A ako je potrebno davanje boca, mozemo da se snadjemo za strucno lice.