zeko se JAKO DOBRO moze izdresirati...moj Debeli je znao doci kad ga se pozove, pratiti nas kad mu kazemo, popeti se na kauc kad to trazimo, dignuti se na dvije noge kad to trazimo i taknuti mi koljeno kad to trazim, i naravno cim kazemo ne odmah se okretao od toga sto radi...
ja sam mislila otvorit temu o dresuri bas al nisam bila sigurna koliko ce biti zainteresiranih heh
kod kunica je potrebno punooo vise strpljenja nego kod peseka recimo, ne zato sto su gluplji nego zato jer nemaju potrebu udovoljavati svome vlasniku kao sto psi imaju...da bi ih dobila da nesto naprave jako je bitan pozitivni poticaj...u njihovom slucaju najjaci pozitivni poticaj su poslastice poput banane ili susenog voca

naravno ne smijes mu davati nista vise nego sto mu obicno dajes i sto je dozvoljeno

bitno je razgovjetno izreci naredbu i tek kad napravi ono sto zelis das mu poslasticu, npr. ako ga ucis da dode kad ga pozoves nemoj mu dati poslasticu ako prijede samo pola puta do tebe, nego mora doci skroz do tebe inace nista od papice

naredbu ponavljaj dok ju ne obavi, u pocetku ce te gledat ko da si pukla, ali dosta brzo shvate sto se trazi od njih pogotovo ako u ruci imas njegovu najdrazu poslasticu
sa Debelim je jako dobro funkcioniralo i lisce od maslacka, bilo koje voce i suseno i svjeze

najbolje ce ici ako svaki put kad mu dajes poslasticu ujedno radis i dresuru i ako npr jabukicu narezes na malene skroz komadice pa mozes duze dresirati sa istom kolicinom jabuke...kreni polako sa necim jednostavnim kao dozivanje i nemoj se daleko odmaknuti...kad vidis da je savladao odredenu daljinu onda se iduci put malo odmaknes...nemoj pokusavati vise od dvije vrste dresure istovremeno jer ces ih zbuniti

i imas u pet centru za kojih 12 kn za nabaviti kliker za dresuru za peseke, to jako dobro pali, nakon sto mu das naredbu i on te poslusa kliknes sa klikerom i on ce znati da je napravio sto zelis i da nagrada slijedi i onda ga nagradis
ako imas jos pitanja slobodno pitaj iako sam i sad napisala jako puno hah
Biggie ima 5 mj i zasad zna doci kad ga se pozove i dignuti se na zadnje nogice iako jos nije skroz siguran u to pa se trenutno na tome zadrzavamo

i lakse ih je uciti kad su stariji jer su manje tvrdoglavi i zaigrani

ako se odlucis na dresuru sretno i nemoj gubiti zivce