Dresura kunica

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Dresura kunica

PostPostao/la Popy&Petra » uto srp 05, 2011 21:51 pm

Zanima me moze li se kunic ikako "izdresirati" doma?
Da se odaziva na svoje ime i to? :blush:
Popy&Petra
Kunić
Kunić

Re: Dresura kunica

PostPostao/la Anby » uto srp 05, 2011 21:54 pm

Ja svoju nisam dresirala ali se ipak odaziva na svoje ime :D Samo puno ljubavi i mazenja :wink:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Popy&Petra » uto srp 05, 2011 21:57 pm

Ma moj kako kad, kad se zainati ne moze nikako.
Ili kad mu nesto zabranim ( npr kada grize nesto sta ne bi smio) naljuti se pa ne slusa. ;D
Popy&Petra
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » uto srp 05, 2011 22:04 pm

oni vecinom neslusaju odnosno ovdje smo mi da slusamo njih :D Koliko ti je zeko star?
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Popy&Petra » sri srp 06, 2011 9:43 am

U 8.mj. ce navrsit 2 godine. :happy:
Popy&Petra
Kunić
Kunić

PostPostao/la Jura » sri srp 06, 2011 13:20 pm

Hef je sad 6 mjeseci star i sve što smo naučili je da kad ja kažem: Jedi! ...i dam mu klopu, on jede :D

ali govno malo jako dobro zna što smije što ne. to ga naravno ni najmanje ne sputava :belj:
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ja i moj debeli zec » sri srp 06, 2011 17:32 pm

zeko se JAKO DOBRO moze izdresirati...moj Debeli je znao doci kad ga se pozove, pratiti nas kad mu kazemo, popeti se na kauc kad to trazimo, dignuti se na dvije noge kad to trazimo i taknuti mi koljeno kad to trazim, i naravno cim kazemo ne odmah se okretao od toga sto radi...

ja sam mislila otvorit temu o dresuri bas al nisam bila sigurna koliko ce biti zainteresiranih heh

kod kunica je potrebno punooo vise strpljenja nego kod peseka recimo, ne zato sto su gluplji nego zato jer nemaju potrebu udovoljavati svome vlasniku kao sto psi imaju...da bi ih dobila da nesto naprave jako je bitan pozitivni poticaj...u njihovom slucaju najjaci pozitivni poticaj su poslastice poput banane ili susenog voca :) naravno ne smijes mu davati nista vise nego sto mu obicno dajes i sto je dozvoljeno :)

bitno je razgovjetno izreci naredbu i tek kad napravi ono sto zelis das mu poslasticu, npr. ako ga ucis da dode kad ga pozoves nemoj mu dati poslasticu ako prijede samo pola puta do tebe, nego mora doci skroz do tebe inace nista od papice :P naredbu ponavljaj dok ju ne obavi, u pocetku ce te gledat ko da si pukla, ali dosta brzo shvate sto se trazi od njih pogotovo ako u ruci imas njegovu najdrazu poslasticu :D

sa Debelim je jako dobro funkcioniralo i lisce od maslacka, bilo koje voce i suseno i svjeze :)

najbolje ce ici ako svaki put kad mu dajes poslasticu ujedno radis i dresuru i ako npr jabukicu narezes na malene skroz komadice pa mozes duze dresirati sa istom kolicinom jabuke...kreni polako sa necim jednostavnim kao dozivanje i nemoj se daleko odmaknuti...kad vidis da je savladao odredenu daljinu onda se iduci put malo odmaknes...nemoj pokusavati vise od dvije vrste dresure istovremeno jer ces ih zbuniti :)

i imas u pet centru za kojih 12 kn za nabaviti kliker za dresuru za peseke, to jako dobro pali, nakon sto mu das naredbu i on te poslusa kliknes sa klikerom i on ce znati da je napravio sto zelis i da nagrada slijedi i onda ga nagradis :)

ako imas jos pitanja slobodno pitaj iako sam i sad napisala jako puno hah

Biggie ima 5 mj i zasad zna doci kad ga se pozove i dignuti se na zadnje nogice iako jos nije skroz siguran u to pa se trenutno na tome zadrzavamo :) i lakse ih je uciti kad su stariji jer su manje tvrdoglavi i zaigrani :)

ako se odlucis na dresuru sretno i nemoj gubiti zivce :)
Debeli R.I.P. slika
slika
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ja i moj debeli zec » sri srp 06, 2011 17:36 pm

p.s. jako je bitno da ga ne kaznjavas kad nesto zlocesto radi ili kad ne napravi nesto kako treba...cak ni najsitniji udarac (tapsanje) po guzi nemoj raditi jer oni ne reagiraju pozitivno na takav oblik kaznjavanja, ne povezuju to s tim da su nesto lose napravili nego im to samo znaci da ih ne volis...

ako npr. nesto grize i nece te poslusati mozes namociti ruku i malo ga poprskati (to nisam pokusavala ali sam cula da djeluje) :)
Debeli R.I.P. slika
slika
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la vedi08 » sub srp 09, 2011 16:59 pm

meni molly reagira na svoje ime, dode kad ju se zove, dok mislim da duro ne zna ni da se njemu obracam kad ga zovem (njega am udomila kad je vec imao tri god, tako da je on vec gospodin zec,a molly je samnom od cca mjeseca starosti), ali zato oboje reagiraju na zvuk klokotanja koji sam povezala sa zovom za hranu i postalstice, odmah trce oboje nema veze gdje su cim tako pocnem klokotat i zvat ih dolete :D i zicaju klopu
takoder se dizu na zadnje noge, ali samo ako pomicem poslasticu prema gore (se to racuna :P )
a svojevremeno se molly znala okrenut oko svoje osi za poslasticu :D sad to vise ne radimo, jer nemamo vremena za dresuru pored dure koji jede brzinom svjetlosti :D
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ms_zeka » ned srp 10, 2011 13:39 pm

moj zeko se ne odaziva na ime ali se odaziva na nadimak.. se to računa? :P
ne tako davno, dok nisam skoro ništa znala o zečevima, mislila sam da to nisu
inteligentne životinje i da ih ništa ne možeš naučit.. ali jako sam se iznenadila
koliko su pametni i podli ;) mislim da ih se može svašta naučit al uz jaaaaaaaaaako
puno strpljenja jer su tvrdoglavi (u biti znam samo primjer mog zeke pa možda i nisam
u pravu) :) naučit će ono što ga zanima i što mu u tom trenutku paše a to je najčešće
nagrada nečim ukusnim :)
moj maleni jako dobro zna što znači NE, zna ići u gajbu kada mu to kažem i jako dobro
zna što stoji u frižideru :)
ma zekeci su pametni samo se moraš trudit i zeko mora bit raspoložen za učenje :)
ms_zeka
Kunić
Kunić

PostPostao/la Antonjet » ned srp 10, 2011 14:29 pm

Ja sam svoje izdresirala za praktične stvari, osim što se svi odazivaju na ime i "trči, trči" znači dobit ćemo papat najponosniji smo što se svi ljekovi kod nas piju na žlicu.. .
Mrva je prije neki mjesec - dva imao opet neki kratkotrajni zastoj u probavi (ko i prošle godine nakon kastracije) pa smo i Linex i sok od ananasa i Rodikolan smazali direktno s male žličice.. .
Nama je to toliko praktično jer kad sam se prošle godine približila Mrvi s špricom me je izgrebao i izgrizao, a sada je mir i tišina i uredno se sve sa žlice poliže, ne moram čak ništa maskirati u malticu.. . ;D ;D
Antonjet
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Marta » pon srp 11, 2011 14:41 pm

a jel se računa i dresura vlasnika? ;D u tom slučaju mene ja moja izdresirala da kad piški u wc u hodniku (uglavnom to obavlja u kavezu, ali ima i ovaj usputni) stane na određeno mesto i čeka nagradu (ako ne primetim gurne me njuškicom i opet otrči na to mesto)
ili ako hoće na terasu lupa šapicama u vrata da joj otvorim.
ili kad dobije hranu koju manje voli, stane ispod kese koja visi i čeka tu koju više voli. ako hoće da je mazim u 5 ujutru ona me probudi. kad joj kažem NE dok čerupa novine, ona mi odgovori tako što mlati svojom glavicom.
eto, za 15 meseci ja sam ovoliko naučila, i još uvek učim :wink:
Marta
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Bassetrules » čet ruj 01, 2011 21:01 pm

Moj zeko (kunica) je stara oko godinu dana. Strašno je pametna. Odaziva se na ime, a i na na sve šuškavo ;D
Od dresure smo prošli wc pod normalno. Zna se dić na zadnje noge, skočit na krevet, a i s njega, otić u gajbicu po naredbi (spavanje).
Na zabrane je najbolje reagirala pljeskom znači pljesak i NE :)
I kada dođu gosti, a ona spava pozovem je da dođe pozdraviti, a onda ona prekontrolira tko je donio kaj za izgrickat, kakvu torbu i sl. :lud:
Bassetrules
Kunić
Kunić

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » čet ruj 01, 2011 22:33 pm

Objasnite mi ovaj fenomen: imamo 2 wca i dobro znamo da je to za kakati i piškiti jer preko dana ponosno paradiramo pri svakom obavljanju nužde, ALI po noći seremo i piškimo bez beda po gazdarici i njezinom krevetu...nekada i kada je nema malo dulje u sobi. :belj: HELP! ne mogu više prati kauč i posteljinu svaki dan već mi dop... -.- Unaprijed zahvalna! :zeko3:
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la vedi08 » pet ruj 02, 2011 0:02 am

jedino rijesenje za to ti je da ih ne pustas po noci, vjeruj mi, ja sam probala sve, meni molly iako je inace uredna, redovito, ako je duze u prostoriji bez da ju nadgledam ja ili stara, dakle ako je solo s durom negdje ostavi trag, da je bila, najcesece na krevetu, tako da su ti moji sad u kazni, nisu vise pusteni 0-24 nego samo kad ih ima tko nadzirat, dakle ako nema nikog doma, zeke su zatvorene i red se ponovno vratio
prije ih drzim pustene ja odem do wc-a, vratim se ,a jastuk mi je popisan recimo
sad smo ok

btw da se pohvalim sto smo se jos naucili
molly je naucila nac duru, recimo mi se mazimo na kaucu, a duro sjedi u gajbici i ja je pitam molly di je duro, nema ga, nadi duru, i tako joj ponovim i ona ode do dure ugugutana :D i onda ga ljubi :D
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan