ne znam kako da mu očistim zlijezdu (ima već 11 mjeseci) a kamoli da se usudim rezati mu noktiće koji su vec dosta oštri i trebali bi se odsjeći.. Kad ga polegnem u krilo, obavezno mi zekana pridrzava sestra a ja pokusavam ocistit mu zlijezdu, medutim on se toliko rita da nas izgrebe ako ne prednjim nogicama onda straznjim i tolko se jadan uspanici da usput dlake lete an sve strane i pobjegne.. tepam mu, pusam ga, sve samo da ga umirim, al cim osjeti da krećem prema dolje on se svim sredstvima bori da ga ne diram tamo gdje ne voli.. kako da mu ocistim zlijezdu??? a kamoli odrezem noktiće
Oni sami sebe ciste...i ja sam Andji pokusala ocistit zlijezde i to je bilo prije godinu dana, netrebam ni govorit da ih nisam jos uspjela ni vidit a kamoli ocistit al ona to obavi sama tako da je ja vise nemaltretiram s tim...a za noktice pokusaj ga mazit puno pa onda gricni jedan noktic pa opet mazi pa drugi... meni jedino to pali od svih nacina koji su mi preporucivali... znam, vise posla ali puno manje stresa za njih...by the way, dobrodosla u ekipu malih nevaljalaca
Savjet, das im omiljenu hranu i na brzinu odsjeces. Ja kad svom zeki dam suhu hranu, on poludi. Mozes ga ubit al on se ne mrda i jede. Sve stignem uraditi.
Kod čišćenja žlijezdi kao i kod rezanja noktića je najbitnije pravilno držati zeku. Budući ste iz Zagreba, možda vam netko može doći pokazati kako se to radi pa ćete znati i sami za drugi put... Ima zekana s kojima je stvarno teško, ali za uspjeh je najvažnija pravilna tehnika...
"Friendship isn't about who you have known the longest It's about those who came and never left your side." Medena