RAdi se o zecu mog kumceta... Pre sat vremena su stigli rezultati krvi veterinar kaze da ima dijabetes ali i jos nesto jer ima male vrednosti leukocita.
ZEka ima tri i po godine, nije kastriran. Primetili su da nesto nije uredu nakon cestog i obilnog piskanja van wc-a.
ZEku nisam stigla videti pa su isli vetu koji je prvo dao enrofloxacin oralno, dva puta po jedna tableta dnevno 5 dana, i da se izmeri kolicina vode koju pije...
Kada su me pozvali i rekli da i nakon pet dana zeka nepromenjeno piska van wc-a, obilno i da pije pola litre vode dnevno (ima 1.8kg), i da je oralno dobijao e, odvela sam ih juce drugom vetu, koji je odmah uzeo krv za analizu. Urin nije mogao jer je zeka do pre tri dana pio antibiotike.
ZEka nije mrsavio a ima dobar apetit uvek, hranu mu daju koliko treba a ne koliko bi on mogao pojesti, a uvek bi mogao jesti, tako sa sigurnoscu ne mogu da kazu da li ima pojacan apetit, ali mrsavio sigurno nije.
Sada javio da ima dijabetes i da moramo doci danas popodne na pregled.
Procitala sam ovu temu viewtopic.php?f=5&t=435&hilit=dijabetes gde se savetuje lecenje ishranom.
Zanima me da li se jos nesto moze uciniti sa zekanom i da li da nastavi antibiotike, sta mislite?
Idemo vetu koji je u ovom momentu najbolje reagovao da dijagnostifikkuje bolest, ali ni za jednog od ovih koje poznajem ne bih rekla da se bas susreo sa dijabetesom kod kunica, pa bih radije da spremni odemo kod njega, za jedno dva sata krecemo.