Postao/la Jura » uto srp 12, 2011 11:21 am
Poklopilo nam se par nezgodnih stvari, pa smo malo zapeli.
Kao što sam već pisao u postupku smo prelaza sa beba hrane na Cuni rebalans i Cuni pro. Potrefilo nam se i da smo baš ostali bez domaćeg sijena koje smo zamijenili nekim iz pet centra (domaće sijeno - pakirano u papirnate vreće. to sijeno meni izgleda super. Odlično miriši i ima svakakvog poljskog bilja.)
Uz to su počele i ove vrućine. Temperatura prostora u kojem boravi zec je cca 25-27c.Nema klime. Zec svako poslijepodne dobije u gajbu hladan oblog zamotan u ručnik i onda uglavnom legne na to i hladi se. Normalno se ponaša. Zecoples i divljanje su konstanta. Malo trči, pa legne u gajbu, pa opet trči....
Problem je (a možda i nije? ) prehrana. Novu hranu je dobro prihvatio. Rebalans obožava, a Pro pojede kad mu nestane rebalansa. Već par dana jede jako malo sijena. Vidi se to i na kuglicama. Nisu sve jednake veličine kao prije, tamnije su i čini mi se da ih je manje. Nema u njima više toliko sijena. Kuglice su suhe i tvrde.
Ovo je sad njegov dnevni menu, pa vas molim da me ispravite, ako nešto radimo krivo:
- Tri puta dnevno dobije suhu hranu. Ujutro jedna velika žlica (rebalans i pro). Poslijepodne rebalans i pro kroz igru (možda pola žlice). Prije spavanja velika žlica (rebalans i pro). Nisam siguran za količinu suhe hrane!? ...na pakiranju piše dodati po potrebi!?
- Svaki dan u sijeno dobije i par suhih listova maslačka (3-4 lista)
- U sijeno mu dodam i koju stabiljku stolisnika (nedavno smo ga nabrali brdo i posušili)
- Svaki dan je pušten u vrt, pa tamo gricne koju svježu travku i svježi list jagode.
- Jede i suhe grančice ljeske s lišćem. ..njih obožava
- Svježe povrće i voće smo isprobavali u jako malim količinama i nije bilo nekih problema. S tim smo sad stali da dodatno ne zeznemo probavu.
- Sijeno (kakvo-takvo) ima stalno.
svaki savjet je dobrodošao