IV@N@ je napisao/la:ja i moj debeli zec je napisao/la:Ja mislim da peletirana hrana nikako ne moze biti zdravija od prirodne hrane, a to je voce i povrce, sijeno i svjeze bilje. Ali je stabilnija. Stvar je u tome da kada mi dajemo povrce malo nas ga daje pravilno. Npr. citala sam da dnevno trebaju dobiti najmanje tri vrste povrca od kojih jedna mora imati vitamin a. Kolicina povrca ovisi o velicini i tezini kunica, ne smiju dobivati svaki dan isto, treba paziti na kalcij, treba pametno kombinirati povrce s obzirom na udjele vitamina i minerala da ne bi nesto falilo a neceg drugog bilo previse itd. itd. Ja sam nama napravila listu sto davati i u kojim kombinacijama ali naravno nemam niciju potvrdu da je to savrseno i zato, cisto radi ravnoteze u prehrani, ne bih izbacila pelete.
prehrana samo treba biti raznovrsna i onda je savršena.ni mi ljudi neznamo koja hrana sadrži koliko čega pa svejedno je večina nas koja ne jedemo umjetnu hranu zdrava.
priče o savršeno izbalansiranoj hrani su žešće gluposti.
Da, ali je stvar u tome sto mi sami sebe hranimo, ne hrani nas netko drugi. Ako nemas nikakav poremecaj tijelo ce ti samo dati do znanja sto mu treba i koliko ti treba. I njima tijelo daje so znanja sto im treba, ali oni mogu jesti samo ono sto im mi stavimo na raspolaganje. U tome je kljucna razlika. Da su to zecevi nikako ne bih preporucila pelete jer oni prvenstveno ubrzo nakon rodenja jedu svjeze i zato jer imaju sve sto im je potrebno. To je kao da kazes da je uredu bebe hraniti samo kasicama voca i povrca dok ne pocne jesti krutu hranu zato sto ti mislis da je tako jer ti beba drugacije ne moze reci. Uostalom zasto se ti smatras strucnjakom? Koliko si literature proucila?