''Otpao'' nokat

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: ''Otpao'' nokat

PostPostao/la Anek » pon pro 07, 2009 19:30 pm

megy svim zekama su nokti tanki i savijaju se prema dolje..a neko kakvi bi trebali biti? :zeko8: i normalno je da mu vire izvan dlake..nokti se nerezu da se nebi vidjeli... niti rezanje sprijecava grebanje ako se desi (samo ga ublazi)
Tinka prije 5-6 mj nemoras rezat
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dHarma » pon pro 07, 2009 19:36 pm

Anek je napisao/la:i normalno je da mu vire izvan dlake.. nokti se nerezu da se nebi vidjeli...

Po ovome samo procenjujem kad je vreme za secenje.. :)
Jer cim mu malo vise strce, on se vise oslanja na pete i eto nama zulja uskoro :lud:

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anek » pon pro 07, 2009 19:46 pm

dHarma je napisao/la:
Anek je napisao/la:i normalno je da mu vire izvan dlake.. nokti se nerezu da se nebi vidjeli...

Po ovome samo procenjujem kad je vreme za secenje.. :)
Jer cim mu malo vise strce, on se vise oslanja na pete i eto nama zulja uskoro :lud:

Ma kuzim sve to ok...ali da nebi noviji clanovi pomislili da sve sto malo viri van dlake treba odsjec.
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » pon pro 07, 2009 19:54 pm

tinka je napisao/la:joj, ja ti imam traume od toga, kad sam živjela kod svojih i kad je trebalo bubimiru (mačku) rezat nokte, to je bila prava nauka...

ako ste nekako uspjeli mačku, kuniću ćete 100% :wink: jednostavnije je nego mački :D

ne treba za to svaki put ići veterinaru...
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la tinka » pon pro 07, 2009 21:32 pm

e sad ste me malo ohrabrili... :D

ma i mislila sam da ne trebam još, jer im stvarno nisu još veliki... ali kad porastu, budem probala sama... nadam se da ću ti odraditi kako treba... :blush:
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Megy » pon pro 07, 2009 22:57 pm

Anek je napisao/la:megy svim zekama su nokti tanki i savijaju se prema dolje..a neko kakvi bi trebali biti? :zeko8: i normalno je da mu vire izvan dlake..nokti se nerezu da se nebi vidjeli... niti rezanje sprijecava grebanje ako se desi (samo ga ublazi)
Tinka prije 5-6 mj nemoras rezat

Naravno da su svima nokti tanki i da se savijaju, ali Tobyevi su nekak skroz čudni pa onda i kad nisu predugi on se mora više oslanjat na pete i zbog toga smo imali problema sa zuljevima. Hvala Bogu otkad sam ja shvatila da mom zeki vise odgovara da mu se noktici rezu cesce ali manje tih problema vise nemamo. Mislim da svaki vlasnik nakon nekog vremena shvati sto njegovom zekicu najbolje odgovara i po tome se onda treba ravnati.
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » uto pro 08, 2009 10:30 am

Simba ima tanke crne noktiće,tanke koji idu preko dlake na nogicama,a žilica je skroz na početku...Ne znam kako objasniti riječima,pa sam nacrtala...Nikad tako nisam vidjela noktiće,a njemu idu preko dlake,a ne smijem više rezati jer bi žilicu prerezala...Je li to normalno?
slika
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dHarma » uto pro 08, 2009 14:13 pm

spajku su isto crni nokti ali ja ih secem dok ne budem sigurna da staje na celu sapu ravnomerno..
i kad tako osecem ne vide se noktici od dlake..
Ovde ima objasnjenje dokle smes da seces.. :)

viewtopic.php?f=7&t=107

Mada i mene je bio strah u pocetku toliko da secem pa sam sekla na svake 2, 3 nedelje..
dok na kraju nisam skupila hrabrost i sve sekla od jednom :P :lud: :P

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » uto pro 08, 2009 21:53 pm

dHarma je napisao/la:spajku su isto crni nokti ali ja ih secem dok ne budem sigurna da staje na celu sapu ravnomerno..
i kad tako osecem ne vide se noktici od dlake..

Hvala,znam to :) ..Ima meni Zeusy par crnih noktića,ali je žilica iza dlake na nogicama, i kada porežem,iza dlake su(tj. dokle žilica seže)ali Simbi je žilica punoo iza dlake na nogicama...To mi je čudno,i ne smijem rezati,..tu noktići vire van dlake,što (bar tako mislim) otežava hodanje..
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Prethodna

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan