Nova sam i nista ne znam

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Nova sam i nista ne znam

PostPostao/la iPekica » uto tra 12, 2011 8:31 am

Pozdrav svima

Nova sam ovdje jer si planiram malog kunica nabaviti a pojima nemam o njima. Sto me zanima; koju opremu trebam kupiti/nabaviti za kunica i sto jeftinije jer studiram pa bas i nemam prihoda.

Planiram udomiti kunica.

Hvala :)
iPekica
Kunić
Kunić

Re: Nova sam i nista ne znam

PostPostao/la Fiffy » uto tra 12, 2011 9:01 am

super da planiras udomiti :happy:

Prijes nego nabavis kunica, tj udomis ga, nebi bilo lose da dobro procesljas forum..ponajprije prehranu..posto ces vjerovatno udomiti kunica koji vec smije jesti povrce, obavezno obrati paznju na to sta on smije jesti a sta ne...

sto se opreme tice, treba ti malo veci kavez, od sve opreme on ce te, vjerujem, najvise kostati..a ako udomis nekog zvekana sa foruma sa opremom, jos bolje.nadalje, treba ti wc, posuda za vodu ili pojilica, sijeno i hrana za kunice..

evo jednog deckica koji se udomljava sa opremom viewtopic.php?f=9&t=5558 i jos jedan viewtopic.php?f=9&t=5554 :) ...

kunici su jako drustvene zivotinje i nebi bilo lose kad bi sto vise vremena provodio sa tobom, pusten, a ne u kavezu..moj zvekan npr uopce nema kavez, cak i spava sa mnom :D

dakle, najbitnije je da imas volju i ljubav prema kunicima, da dobro proucis forum, i to je to :)

ako imas nekih pitanja, slobodno pitaj..uvijek ce neko odgovoriti :nowink:

sretno
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la iPekica » uto tra 12, 2011 9:34 am

Hvala na opsirnom odgovoru. Jel kavez mogu kupiti u pet shopu? Naravno i sve te stvari?

Ja bi rado udomila malog mladog flafastog pizdeka, al naravno ne mogu sad birati, udomljujem.
Moram se jos prije svega doma sa svojima dogovoriti jer mi ne daju zeca, jedva su mi micu macu dali koja sad 0/24 vremena provodi vani -.- ali nagovorit cu ih
iPekica
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » uto tra 12, 2011 9:41 am

evo Zagi, ovaj ljepotan s linka viewtopic.php?f=9&t=5554, danas ide na kastraciju, ima oko 5 mjeseci! mislim da ti je to idealno s obzirom da sad neće ni divljati toliko, zapišavati, u većini slučajeva kastracija smanji bihevioralne probleme (kojih ionako nema puno osim u nekim ekstremnim slučajevima).

To je i tebi manji trošak, pošto kastraciju treba obaviti kad tad.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » uto tra 12, 2011 10:00 am

iPekica je napisao/la:Hvala na opsirnom odgovoru. Jel kavez mogu kupiti u pet shopu? Naravno i sve te stvari?

Ja bi rado udomila malog mladog flafastog pizdeka, al naravno ne mogu sad birati, udomljujem.
Moram se jos prije svega doma sa svojima dogovoriti jer mi ne daju zeca, jedva su mi micu macu dali koja sad 0/24 vremena provodi vani -.- ali nagovorit cu ih

dobro porazgovaraj sa svojima, nemoj da se ista stvar desi i sa kunicem..on nebi prezivio napolju...
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la iPekica » uto tra 12, 2011 10:14 am

Jos doma doma sredit sa svojima i imam zekonju jeeeeeeej
iPekica
Kunić
Kunić

PostPostao/la iPekica » uto tra 12, 2011 10:36 am

Nije macak izbacen van nego se samo skita jer si je nasao maca frendove. Jucer smo ga nasli kak s frendom spava u podrumu. Inace ima dopustenje sa svima spavati u krevetu. Ima tretman kao princ.
iPekica
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » uto tra 12, 2011 11:06 am

Ovo obavezno procitati:

viewtopic.php?f=6&t=246

viewtopic.php?f=6&t=10

...kao sto su rekli prehrana je najbitnija.

Nadalje,na ovom linku imas popis svih veterinara preporucenih sa kojima su ljudi imali iskustva pa si pogledaj gdje ti je najblizi ovisno gdje se nalazis:

viewtopic.php?f=5&t=84

I na ovom linku imas o malt pasti i drugim stvarima koje bi se trebale imati doma za nedaj boze mada to nije toliko hitno za prvu ruku al eto recimo ja bih odmah kupila i malt pastu barem kad kupujes sve ostale stvari za pocetak,pise ti za sto sluzi malt pasta (kupuje se isto u pet centru),pogotovo sada kada im je svima faza linjanja:

viewtopic.php?f=5&t=88

U "Higijeni,smjestaju i njezi" imas o tome sto vecina koristi u wc-ima pa si malo procitaj...u svakom slucaju slobodno pitaj sto god te zanima samo prouci malo linkove :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la iPekica » uto tra 12, 2011 15:02 pm

Ajme... :kuko:

Moji doma su tako protiv, prerano sam se poveselila.
Argumenti su da zečeci prenose mononukleozu i da ljudi preko 22 nemaju zečeve O.o

Tako sam sad tužna, ne znam kako da ih nagovorim.
iPekica
Kunić
Kunić

PostPostao/la renata » uto tra 12, 2011 15:20 pm

mononukleozu ne prenose kunići.
isprintaj im "argument" s donjeg linka...

http://www.skole.hr/roditelji/savjeti?news_id=75
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » uto tra 12, 2011 15:22 pm

Zao mi je...ali bolje da je tako nego da ga uzmes pa mora bit u kavezu stalno zbog doduse neoipravdanih strahova tvojih roditelja i takve stvari ;)...ili da se nakon nekog vremena predomisle pa da zeko mora iz kuce...ovi razlozi nisu istiniti jer bi inace ovaj pun forum ljudi sa zecevima obolio...a ovo sa 22 nisam shvatila. U svakom slucaju,mozda se roditelji sa vremenom predomisle,nemoj uzimati zeku bez njihovog znanja nikako ;)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la iPekica » uto tra 12, 2011 15:35 pm

sanjita je napisao/la:...a ovo sa 22 nisam shvatila.

Kao da ljudi s toliko godina i stariji nemaju zečeve -.-
iPekica
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » uto tra 12, 2011 15:49 pm

Kkakve veze imaju godine s icim :) ;D ...pa evo ti pun forum ljudi od 20,30,40 godina sa zecima :) ...ne vidim doista kakve to ima veze....zecevi su kucni ljubimci kao i pas i macka i svaki drugi ljubimac.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la iPekica » uto tra 12, 2011 15:52 pm

sanjita je napisao/la:Kkakve veze imaju godine s icim :) ;D ...pa evo ti pun forum ljudi od 20,30,40 godina sa zecima :) ...ne vidim doista kakve to ima veze....zecevi su kucni ljubimci kao i pas i macka i svaki drugi ljubimac.

Objasni to mojima :D
Kad kažem da želim zeca kažu: "Ponašaj se u skladu sa svojim godinama tko još ima zeca u dvajstdrugoj!"
:(
iPekica
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » uto tra 12, 2011 16:08 pm

;D ;D ;D ...nadam se da ce ti se zelja ispunit u svakom slucaju :) ...pa eto ako kazes da imas preko 22 ,nisi vise dijete i brinula bi se sama za zeca pa ne vidim sto bi to roditeljima smetalo :) ...nadam se da cete postici nesto sto se toga tice ;)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan