Kao drugo, spominjes "prirodu" - samim tim sto si ga uzela za kucnog ljubimca poremetila si mu prirodu, tak da ti to nepije vode...
A kao trece odgovorno tvrdim (jer zivimo u skoro istim sredinama) da tvoji veterinari kao ni moji apsolutno nemaju pojma o kunicima, znaci nista, zero! Oni se razumiju u krave, ovce...uglavnom stoku, i tu i tamo nesto znaju o psima i mačkama, ali i to nedovoljno. Oni koji se bave uzgojem kunica u takvi krajevima, nije briga za kunice kao nama ovdje, jer ih oni-sama ti rijec kaze-uzgajaju!
Hoce li mladuncad odmah uginuti ili nece, jednostavno ih nije briga i nezamaraju mozak s tim vise od 5 minuta jer Boze moj, parit ce opet zekanicu i eto mladih za mjesec dana, malo ce ih odgojit, poslije zaklat i pojest. To ti je surova istina, a takvi ljudi seljaci (pri tome nemislim nista lose vec jednostavno mislim na ljude koji zive na selu) su navikli na to, nisu za daljnje ucenje jer toboze "sta ti imas njemu pametovat kad on uzgaja kunice vec deset godina".
Ako se vec bavis zivotinjama, onda lijepo sjedi, odvoji dva-tri sata i prouci detaljno ovaj forum, koji ce te nauciti kako da se adekvatno brines o kunicu. S jedne strane branis se da pomazes zivotinjama, a s druge strane bi vodila kunica da se pari kad se njemu prohtije?! A sto sa tim jadnim zekanicama, one nisu zivotinje za koje bi netko trebao dignut glas?! Bitno da je tvom kunicu dobro?!
Oni koji doista vole zivotinje se neponasaju tako kao ti!
Tvoj kunic moze imati normalni zivot i ako bude kastriran, sto vise, moci ces mu nabavit curu s kojom ce se moci sexati do mile volje bez bojazni od mladuncadi, kojih ionako ima previse napustenih i na zalost u udomljavanjima.
I sam da ti kazem, da i ja imam jednog zekana domaceg, iz uzgoja kojeg sam nasla na cesti i spasila, kod mene je vec 2 godine, i ona je imala svojih faza ali mi nikada nije palo na pamet da je odfuram negdje da se pari, iako bog sami zna da sam imala sto ponuda jer su svi rekli da je prelijepa! Umjesto toga sam joj nasla decka kojeg smo kastrirali i sad njih dvoje uzivaju skupa...