Zečeki u prirodi

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

PostPostao/la Paulich » uto ožu 03, 2009 20:16 pm

evo da se malo uključim u temu.
imam veliko dvorište i jedan dio ograđen. nekad su u tom dijelu bile kokoši ali ondje ih nema već 3 godine. čim bude toplije, ja i tata ćemo navesti friške zemlje to prekopati i posaditi fini maslačak i travu (djetelinu ni u ludilu!). žica je dupla i ukopana u zemlju i dovoljno visoka da se ne može preskočiti. i ondje će im biti super za izlete......ulica nije prometna, a peseki su naviknuti na kuniće.......i sve će biti dobro.

zanima me oko kojeg mjeseca bi ih mogla polako izvoditi van?
moji kunići-moje ljubavi... *___* <3
na livadu konjče stiglo, veselo glavu diglo ^^ ihaaaj :)
god: 16,5
Paulich
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lilo » uto ožu 03, 2009 20:28 pm

čim zatopli,ako su ti kunići dovoljno stari da jedu zelenu travu!naravno da se i na nju moraju privikavati i vani biti pod nadzorom! posij mješani travnjak !
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Paulich » uto ožu 03, 2009 20:30 pm

svi su dovoljno stari osim mucke, ali nju ni nisam planirala puštati na travu dok nebude imala 6 mjeseci.... znači, mješoviti travnjak.hvala
moji kunići-moje ljubavi... *___* <3
na livadu konjče stiglo, veselo glavu diglo ^^ ihaaaj :)
god: 16,5
Paulich
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lilo » uto ožu 03, 2009 20:34 pm

pa da ...kupiš u sjemenari sjeme za mješani travnjak i možeš u to extra dodat sjeme maslaćka,trputca,stolisnika,kamilice...i nek raste! pokosite ga tu i tamo da se zgusti a onda ostaviš da sve procvate!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Kira i Lina » sri ožu 04, 2009 13:33 pm

sto mislite dal bi mogla na balkonu u nekoj plitkoj a velikoj (mozda 1X1 m) posudi posaditi taj mjesani travnjak ili je to premaleno? da bude kao veca verzjia one trave za zececeve iz pet shopa.
inace je zatvoren balkon zabetoniran do visine 1,5 m ali je na 16 katu i ima jako puno sunca, a zaljubila sam se u ideje iz knjigice patuljasti kunic i namjeravam im napraviti zecoigraliste pa bi mogli biti vani cijelo vrijeme naravno ako nije prevruce
Kira i Lina
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » sri ožu 04, 2009 13:45 pm

ja mislim da bi to bilo diiivno :) i ja isto nesto slicno planiram, ali mene muci sto sam ja na prizemlju i moram onda dezurat s njima, naime stavila sam i zastitnu ogradu ali vidim da to ne tangira uopce okolne mackusine :rolleyes:

jos mu slozis neku malu igraonicu da moze kopat zvrljat po tome i odlicno :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la ina » sri ožu 04, 2009 14:24 pm

ja sadim vec 2 godine zaredom razno bilje (metvica, mrkva, kopar, rikula,...) u posudama za cvijece i to mi raste na balkonu
Slavko uziva kad dodju topli dani i poludi od srece kad izadjem na balkon jer zna da slijedi nesto svjeze, a on faca ceka na vratima od balkona jer bas ne voli izlaziti na njega
29+1+1
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kira i Lina » sri ožu 04, 2009 14:26 pm

mislila sam pravi mali poligon, nesto za sijeno s nekim stepenicama, zakon mi je ideja s kutijom za pijesak(samo moram smisliti gdje nabaviti cisti pijesak, namjeravala sam "posuditi" malo iz pjescanika ispred zgrade ali tamo je pijesak tako gadan da ljudi cak ni ne daju djeci da se igraju, nego uglavnom se valjaju psi i macke) jos mi se svida ideja s tornjicem za penjanje, stablo s poslasticama i tunel(iako za to namjeravam iskoristiti onaj iz pet shopa kojeg vec imaju, nesto prepona.

glavni problem je sto su moje bestije imale tornjice i poligone od kartonskih kutija pa smo ih morali maknuti kad su ih pocele jesti. sada cu morati nabaviti drvo da izgradim sve to, cak imam smisljen plan da nagovorim starce da sruse jedno drvo jabuke jer se onda ne moram bojati dal ce jesti drvo. tako da uskoro pocinje operacija "vocnjak" :cool:
Kira i Lina
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » sri ožu 04, 2009 14:33 pm

napravi od dasaka "kutiju" a s jedne strane ili neku penjalicu ili nesto da mogu uci, a umjesto pjeska mozes im staviti i pelete ove za wc (samo sto postoji sansa da onda i zakljuce da je to wc :)))) pijesak nemoj neki sitni, za svaki slucaj...mozes im staviti i brdo sjena, ma bilo sta samo da razbacuju
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kira i Lina » sri ožu 04, 2009 14:34 pm

ina je napisao/la:ja sadim vec 2 godine zaredom razno bilje (metvica, mrkva, kopar, rikula,...) u posudama za cvijece i to mi raste na balkonu
Slavko uziva kad dodju topli dani i poludi od srece kad izadjem na balkon jer zna da slijedi nesto svjeze, a on faca ceka na vratima od balkona jer bas ne voli izlaziti na njega

moji vec sad jure na balkon cim se otvore vrata, malo se bojim da su tak bedaste da od silne znatizelje ne skuze da je hladno :hm: pa jos nisu bile dulje vani od minute. a taj balkon je zapravo vise kao loggia samo nije zona prozora zatvorena.

posude za biljke mi se cine malo premale, vise sam mislila nesto vece povrsine da se mogu i valjati po tome i grickati, bas kao travnjak, a ovo "zacinsko bilje" sam mislila posaditi u druge teglice tak da imam i ja za kuhanje i da koliko toliko mogu paziti da ne pojedu sve u jednom danu :belj: pa da traj malo dulje
Kira i Lina
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kira i Lina » sri ožu 04, 2009 14:39 pm

zekica_poopy je napisao/la:ja mislim da bi to bilo diiivno :) i ja isto nesto slicno planiram, ali mene muci sto sam ja na prizemlju i moram onda dezurat s njima, naime stavila sam i zastitnu ogradu ali vidim da to ne tangira uopce okolne mackusine :rolleyes:

jesi razmisljala mozda staviti onu mrezu za komarce ili nesto takvo mozda to smete macke
Kira i Lina
Zečić
Zečić

PostPostao/la Pero & Megi » sri ožu 04, 2009 15:05 pm

I meni je palo napamet napraviti nešto slično.Naime imamo stvarno veeeeliku terasu,pa sam mislila na njoj nešto slično složiti.Mislim da bi bilo super!Imam jedno pitanje:pitala sam jednom u Pet shopu kakva se trava tada posadi.Rekli su da se ova iz kutijice za travu ( onu baš iz pet shopa,što se zasadi u malu posudicu) stavim i da to posadim...Jel' to OK?
Baš sam razmišljala o tome i ideja mi se čini fora...Svo troje su dovoljno stari,bit će super... :rolleyes:
slika
Pero & Megi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » sri ožu 04, 2009 15:16 pm

pa ne moras u pet shopu, odi u bilo koji vrtni centar i nadji pravo sjeme za travu :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Pero & Megi » sri ožu 04, 2009 15:17 pm

Da,znam.To mi se i činilo normalnije. :)
slika
Pero & Megi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la anci » sri ožu 04, 2009 16:29 pm

samo sto se tice tih vodilica budete li ikada kunice izvodili na vodilice u vrt,na livadu......najbolje je na vodilicu zavezat 20-30cm laštika pa kad se zatrce da ih nestegne
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan