Head tilt :(

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: Head tilt :(

PostPostao/la Charlie » čet svi 23, 2013 15:56 pm

Enroxil, to je trgovačko ime

Bvit najbolje injekcijom kad ide i na antibiotik , a onda dalje možeš i tekućinu na osta davati
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la njušo » čet svi 23, 2013 16:19 pm

Nisam uspjela dobit mamu da mu daju i to. Čitala sam da mogu u humanoj ljekarni uzet Neurobion...kako to dozirati? Ali sad stalno ima napadaje i nije uopće dobro :sad: Veterinar joj je na kraju rekao da se bezveze patimo...stvarno su ohrabrujući :zekoo4:
njušo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Loli » čet svi 23, 2013 17:25 pm

Nije uzaludno. Moj kunić je prije dvije i pol godine imao takve napadaje. Izgledalo je grozno i mislila sam da neće preživjeti, ali se ipak nakon mjesec i pol dana nepomičnog ležanja i primljene terapije počeo oporavljati. Ja sam ga njegovala svaki dan, od hranjenja, davanja lijekova, čišćenja guze i sl. Jeo je puno svježeg radića i trputca.
Bitno je da mu se gajba obloži s jastucima da se ne ozlijedi dok ima napadaje i prekrije s krpom da mu ne dolazi
direktno svjetlo ili sunce. Terapiju treba odraditi do kraja: moj je primao antibiotike više od dva tjedna svaki dan, injekcije b vitamina, panacur (u pasti).
Loli
Kunić
Kunić

PostPostao/la njušo » čet svi 23, 2013 17:51 pm

Sve cu pokusati, samo da mu bude bolje. Koliko cesto je imao? On ima svakih sat vremena sada. Nadam se da ce ovo sve sad djelivati ubrzo i da ce se smirit. Jesi ga smirivala dok je imao napadaje ili si pustila da se samo smiri? Nama su preporucili da ga probamo umirit, ali mama je sada sama doma i tesko joj je preko noci pazit i neispavana dolazit na posao. Sutra ja idem tamo pa cu ga ja paziti.
njušo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Loli » čet svi 23, 2013 18:13 pm

Koliko se sada mogu sjetiti napadaji su bili periodični skoro svakih sat vremena, pa nešto rjeđe i mislim da je to trajalo dva dana. Kasnije su se prorijedili, a bacalo ga je u stranu i na leđa. Nije mogao stajati na nogicama. Ja sam dežurala i po noći. Davala sam mu vode (iz dlana, jer nije mogao do zdjelice), sjemenke, svježeg radića i trputca, malo jabuke, banane, mazila sam ga i lagano masirala. Kad su bili napadaji, pokušavala sam samo kontrolirati da se ne ozlijedi.To je stvarno prestrašno za gledati, ali smirit će se nakon par dana. Bitno je da jede i pije vodu i da se bude uz njega. I naravno da odmah prima terapiju, svaki dan. Kontaktiraj dr. Tomislava iz Bube, on ima puno iskustva i mom kuniću je uvijek pomogao.
Loli
Kunić
Kunić

PostPostao/la njušo » čet svi 23, 2013 18:25 pm

Hvala ti puno. Pomogka si mi i dala snagu da se dalje borimo. On je bio bolje, ali mu se pogorsalo . Prima on terapiju, samo sto mu je drugi vet izbacio panacur koji smo mi danas ponovo uveli i uzela sam b kompleks. Cula sam se s tomislavom, isli smo odmah na injekciju i ima te antibiotike koje prima oralno. Valjda ce se smirit.
njušo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Loli » čet svi 23, 2013 18:46 pm

Najbolje bi bilo da prima antibiotike i b kompleks preko injekcija barem prvih deset dana. Ako već prima oralno antibiotik, možda bi bilo dobro da kontaktiraš udrugu i Lady S. da ti nabavi Bene bac. To su dobre bakterije koje mu štite želudac od antibiotika. Ako mu daješ b kompleks na špricu, nemoj stavljati u vodu, nego mu isto daj na usta. mislim da je omjer: 0,4 ml vode/0,2 ml b vitamina (provjeri to još s vetom).
Treba se imati strpljenja. Moj se oporavljao mjesec i pol i uglavnom se tu smjenjivalo loših perioda i boljih.
On niti nakon mjesec i pol dana nije mogao stajati, pa sam ga po preporuci veterinara stavila u kašetu i kašetu lagano micala lijevo pa desno desetak puta i tako tri puta na dan. To mu je vratilo centar za ravnotežu i nakon toga je počeo hodati, pa i trčati ubrzo. Ali,nemoj to još sada raditi, tek nakon nekog vremena, kada se smire ovi napadi i kada obavi svu terapiju (moj je primao antibiotike 17 dana), a još i sada mu dajem svaki treći dan b vitamin na špricu. Sretno, vjerujem da će sve biti u redu.
Loli
Kunić
Kunić

PostPostao/la njušo » čet svi 23, 2013 21:39 pm

u ljekarni je mama uzela neke tablete koje su iste kao Neurobion, ali od drugog proizvođača, to je smrvila i pomiješala s vodom...pročitala sam da na 1,5 kg kunića ide pola tablete.
Do ponedjeljka je veterinar na godišnjem pa se nadam da će do tada ovi antibiotici za kapanje pomoći, taj b vitamin i panacur. Samo da se smire napadaji i bit će puno lakše, jer mama plače od muke kad ga gleda. Ona se trenutno brine o njemu, jer ja radim.
Hvala na savjetima i podršci. :zeko3:
Javim svakako situaciju.
njušo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » pet svi 24, 2013 17:18 pm

napadaji mogu potrajati bez obzira na terapiju, držite se!
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Loli » pet svi 24, 2013 20:38 pm

Što uzrokuje te napadaje i zašto se ponavljaju toliko dugo i intenzivno? To stvarno izgleda jako grozno.
Loli
Kunić
Kunić

PostPostao/la njušo » pet svi 24, 2013 20:55 pm

Meni je Tomislav danas rekao da to ne možemo nazvati napadajima, da je to jednostavna normalna reakcija kod poremećaja u ravnoteži.

Izgleda da sam zekanu dala malo veću dozu panacura....nadam se da neće imati neke posljedice :blink: Dakle, samo jedan dan je dobio više nego treba...odmah smo smanjili kad smo skužili...krivu je netko dao informaciju tu na forumu oko doziranja granula, a kako je bila frka nisam uspjela provjeriti.

Inače da se zna za ubuduće ako će nekome trebati... 0,1 ml panacura u špricu (to je samo jedna ona mala crtica) i do 1 (prva velika crtica) vode. Tako su mi u Bubi danas rekli.
njušo
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » pet svi 24, 2013 21:07 pm

Drzim palceve da ti zeko ozdravi :zeko1: :zeko3: :zeko3: :zeko3:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la njušo » pet svi 24, 2013 21:10 pm

Hvala!! Bude ozdravio, one je hrabri zeko :zeko3:
njušo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lilo » sub svi 25, 2013 16:15 pm

njušo je napisao/la:Meni je Tomislav danas rekao da to ne možemo nazvati napadajima, da je to jednostavna normalna reakcija kod poremećaja u ravnoteži.

Izgleda da sam zekanu dala malo veću dozu panacura....nadam se da neće imati neke posljedice :blink: Dakle, samo jedan dan je dobio više nego treba...odmah smo smanjili kad smo skužili...krivu je netko dao informaciju tu na forumu oko doziranja granula, a kako je bila frka nisam uspjela provjeriti.

Inače da se zna za ubuduće ako će nekome trebati... 0,1 ml panacura u špricu (to je samo jedna ona mala crtica) i do 1 (prva velika crtica) vode. Tako su mi u Bubi danas rekli.

ne kužim ovo sa panacurom...granule u špricu...dana kriva informacija tu na forumu....onda to treba ispraviti...gdje si proćitala krivu info pa nek se ispravi...
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la njušo » ned svi 26, 2013 19:58 pm

viewtopic.php?f=5&t=4981&p=137288&hilit=doziranje+panacur#p137288

Ovdje...

Mislim da 0,1 i 0,7 nije baš mala razlika....
njušo
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan