piskanje i kupanje

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

piskanje i kupanje

PostPostao/la Bany » sri srp 13, 2011 15:15 pm

Hello ljudi, :zeko7: Pre nedelju dana dobila sam malog zekana,jos mu ni ime nisam dala... :zeko5: Potrebna mi je pomoc oko njegovog kucnog vaspitanja tj kako da ga naucim da ne piski svuda po kuci :hm: pre dve veceri se dva puta popiskio na mene i to cini mi se namerno jer sam ga prvi put prekinula i ostavila na mesto on se odmah vratio kod mene i nastavio da piski :zekoo4: ... To je jedan problem a imam i dilemu kako da mu cistim krzno,juce je pobegao kroz prozor (to je poseban dogadjaj bio) :D kad sam ga pronasla bio je sav musav kao da je bio na djubristu :lud: Sad ne znam sta da mu radim da ga vratim u prvobitno stanje... :zeko4:
Bany
Kunić
Kunić

Re: piskanje i kupanje

PostPostao/la sanjita » sri srp 13, 2011 16:54 pm

Pobjegao kroz prozor? zastitite taj prozor nekako,mislim rastrgat ce ga neka zivotinja dok je van kuce....jos je mala beba,strpljenja sa pisanjem,nezna jos gdje treba piskit,naucit ce sa vremenom.
Ima vec tema o tome pa procitaj savjete:

viewtopic.php?f=7&t=5533

viewtopic.php?f=7&t=1767

Kupati ih se bas ne preporucuje osim ako nije bas neophodno...probaj sa vlaznim maramicama,ako je bas blatnjav jako onda probajte sa nekim njeznim sredstvom,intimnim samponom ili tako nesto....i dobro dobro ga osusit da se ne prehladi. Ali ga nemojte kupat cijelog ako je samo na odredjenim mjestima prljav.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bany » sub srp 16, 2011 18:47 pm

sanjita je napisao/la:Pobjegao kroz prozor? zastitite taj prozor nekako,mislim rastrgat ce ga neka zivotinja dok je van kuce....jos je mala beba,strpljenja sa pisanjem,nezna jos gdje treba piskit,naucit ce sa vremenom.
Ima vec tema o tome pa procitaj savjete:

viewtopic.php?f=7&t=5533

viewtopic.php?f=7&t=1767

Kupati ih se bas ne preporucuje osim ako nije bas neophodno...probaj sa vlaznim maramicama,ako je bas blatnjav jako onda probajte sa nekim njeznim sredstvom,intimnim samponom ili tako nesto....i dobro dobro ga osusit da se ne prehladi. Ali ga nemojte kupat cijelog ako je samo na odredjenim mjestima prljav.

Zastitila sam prozor sad se vec i sam navikao pa ne bezi izadje u dvoriste da se zasladi svezom travicom ali se vraca... Nisam ga kupala ocesljla sam ga mekom cetkom za cesljnje i sad je kao nov ... Hvala... I dalje piski po kuci ali samo na odredjenim mestima gde mi nije tesko da pocistim uklopili smo se nekako ... Ali sad imam novi problem pojavili su nam se krpelji u okolini tj u drvecu ...bas sam baksuz sinoc smo svi imali generalku meni i mom malom sinu zakacio se po jedan na intimnim mestima...sve smo sredili i zeki sam nasla dva i skinula ali ne znam kako smem da ga zastitim od tih napasti ... mnogo su mali jedva se vide... danas sam prskala celu okolinu sredstvom protiv tih napasti... ali se plasim da mi ne inficiraju zeku postoji li neko sredstvo za zastitu...???
Bany
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » sub srp 16, 2011 19:16 pm

Inace tako mali zeko nebi trebao jos jesti zeleno pa ni travicu...tako da ga ja nebi pustala u dvoriste pogotov jos sa tim krpeljima i tim opasnim dezinfekcijskim otrovima sto su zive kemikalije....niste valjda prskali mjesta gdje zeko jede travu? jeste li procitali o prehrani?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » sri srp 20, 2011 14:21 pm

Kunić kao beba NE JEDE travicu niti ostalo svježe
Kunić se NE KUPA ukoliko nije nužno
Kunić NE SMIJE iskakati kroz prozor

Kunić NIJE igračka

Proučite kako se kunić drži, smještaj, prehranu i njegu. Ne razumijem kako ljudi uzmu nekog ljubimca bez da znaju osnovne stvari o njemu. Postoji i ovaj forum na kojem se može pitati svašta. Ne eksperimentirajte sa svojim kunićima, čuvajte ih i brinite se za njih kako spada
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan