MačkoPomoć

Imate još ljubimaca osim uhatih stvorenja? Upoznajmo se :)

Moderator/ica: vini

MačkoPomoć

PostPostao/la Buka » uto ožu 04, 2008 20:18 pm

dakle, naše mačkoliko čudovište ima problema i zbog istih bijasmo u Bubi i rekao nam Saša da ima alergiju na mačju hranu...i to vjerojatno na onu hranu koja je sadrži životinjske proteine tj. ona koja nije od ribe... mainfestira se u obliku krastica na području glave (izmedju uha i okica) i vrata...jedno vrijeme je bilo ok ali sinoc sam nabasala na jednu i ovako izgleda... slika
pa me zanima da li netko mozda zna nekoga tko ima mačora sa istim problemom... probah tražiti po netu, ne nadjoh nekaj preinformativno... :( pa eto, za pomoć obraćam se Vama.. thnx..
...Save Earth, it's the only planet with chocolate...
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » sri ožu 05, 2008 8:20 am

macak alergican na hranu, nisam jos cula na to...moj je obicno "alergican" na sve osim jetrica, a to se manifestira uzasnim deranjem dok ne dobije sto zeli :rolleyes:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la moxa » sri ožu 05, 2008 9:14 am

Mozes mi fotku poslat na mail?
Buba mi je super, ali ne moze svatko sve znati, zadnje sam s Robijevom macom imala slucaj gdje nisu znali pomoci, a kako ja stalno neke mace navlacim mozda ti nesto uspijem sredit sama ili preporucit veta za konkretnu situaciju! Samo sto na poslu ne vidim fotke pa ako netko moze na moj mail pustit...
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » sri ožu 05, 2008 13:49 pm

Pa jel predložio vet nekakvu hranu, nema Hills's ništa? Kaj je do sad jeo?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Buka » sri ožu 05, 2008 17:08 pm

Saša je predložio neku antialergijsku hranu koja em je skupa, em ju mačke ne vole baš jesti... tak da mi je uzasno blesavo da mu kupimo tu hranu, pola kg ili koliko vec ne a on je nece jesti ili kupovati dok ne vidimo kako ce reagirati na nju... Čudovište sad trenutno jede Darling od govedine (mislim), ne buni se za sad...jedino kaj ne voli onu pet centar hranu... sad mi je bez veze kupovati one kutije po 400gr i davat mu kojih tjedan dva da vidimo na kaj ce kako reagirati jer nemamo neku početnu točku tj. sad ima te krastice i neznam kaj da napravim da vidim dal će proći i od cega mu se vraća...a nemaju neka manja pakiranja hrane pa da svako malo isporbavamo drugu vrstuali i proizvođača...
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » sri ožu 05, 2008 18:03 pm

Iskreno ni ne čudi me da ima alergiju od Darling hrane jer je to jedna od najlošijih (kao i Pet Centar i sve economy marke). Ne treba odmah Hill's probaj sa premium hranom, čak je i Whiskas bolja, traži uzorke, ako nema u pet shopvima, uskoro je izložba mačaka u Zg pa će sigurno biti i štandovi sa hranom.
Možda je alergičan na dehidrat

ne znam jesi ovo našla

http://ljubimci-forum.com/index.php?topic=38950.0
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la renata » sri ožu 05, 2008 18:48 pm

Da li je prilikom postavljanja dijagnoze (alergija na hranu) 100% isključeno da se ne radi o alergiji na ubod buhe? Koristiš li redovno Frontline na maci?

Krastice na području, glave i vrata upućuju na probleme vezane uz ubod buhe koji je sve češće danas prisutan i kod pasa i kod mačaka.

Krastice i crvenilo kože vezano uz alergiju na hranu, najčešće se pojavljuju po cijelom tijelu, a najizraženije na području trbuha.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la moxa » čet ožu 06, 2008 9:49 am

renata je napisao/la:Da li je prilikom postavljanja dijagnoze (alergija na hranu) 100% isključeno da se ne radi o alergiji na ubod buhe? Koristiš li redovno Frontline na maci?

Krastice na području, glave i vrata upućuju na probleme vezane uz ubod buhe koji je sve češće danas prisutan i kod pasa i kod mačaka.

Bas ovo sam htjela reci prema slici koju si poslala, meni ovo ne izgleda kao alergija nego buha ili sl.
Ja bi preporucila Stronghold, umjesto Frontlinea, 1 mjesceno i mirna si sa svim tim bestijama! Ne mora cak ni imat buhe, dovoljna je jedna koja ugrize i napravi ovako nesto! Zapravo je preosjetljivost na ugriz buhe jako cesta i zato treba koristit neki od preporucenih preparata!

Ako je to u igri mozes prvo macu okupat samponom "Meladerm", koristi se kod alergijskih dermatoza i pruritisa (svrbež), 2-3 puta u roku od tjedan dana. Zahvaceno mjesto mozes tretirati kao ranice inace, ocistiti i paziti da se ne inficira, mozes isto sa srebrom spricati!

Ali sve bi trebalo provjeriti kod veta, zatraziti drugo misljenje i provjerit!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Buka » čet ožu 06, 2008 20:39 pm

Što se tiče buha, čisto sumnjam da ih ima jer uopće ne ide van, to je razmaženo kućno čudovište, par puta nam je zbrisao u dovrište, ali i prije tog prvog posjeta dvorištu je imao te ranice, a prije toga znate kakva je bila priča (Miga ga je "sredila" prije nego ga je kretala udomaljavati). Ne češe se kao da ima buhe, na njemu se ne vidi da ih ima, ja ga tu i tamo pregledam za pojavu novih stranica i ne vidim nikaj buhasto...

a ništ, idemo kod nekog drugog veterinara...

a kaj se tiče darlinga, uf kvragu...nemam pojma kaj da napravimo u svezi s time... neznam koliko dugo da ga se drazi na jednoj hrani i da vidimo kaj će se dešavati sa krasticama...

fala na idejama i pomoći...
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » čet ožu 06, 2008 20:54 pm

Možeš i sa srebrom probati, ali svakako bi trebalo riješiti uzroke
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la renata » čet ožu 06, 2008 21:04 pm

Ne mora mačak ići van da bi ga upikla buha, možemo je mi unijeti u stan/kuću na odjeći - izvana. A jedan ubod dovoljan je da se pojavi reakcija/alergija. Neki od zaštitnih preparata poput frontlinea, advantaga ili strongholda ne mogu škoditi, a mogli bi pomoći.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la moxa » pet ožu 07, 2008 9:03 am

moxa je napisao/la:[ Ne mora cak ni imat buhe, dovoljna je jedna koja ugrize i napravi ovako nesto! Zapravo je preosjetljivost na ugriz buhe jako cesta i zato treba koristit neki od preporucenih preparata!

Advantage je odlican, skroz sam na njega zaboravila!

Anyway, koji si kvart? Da ti mejbi preporucimo nekoga za drugo misljenje!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Miga » pet ožu 07, 2008 11:31 am

A Micek moj mali!
Čuj,ja sam ga oprala šamponom protiv buha čim sam ga dofurala doma.I kad sam ga odvela na veterinu tam su ga pregledali i nitko mi ništa nije rekao.A kako ja stvarno malo znam o psima i mačkama(a da ne spominjem da buhu u životu nisam vidla) moguće je da je on to već imao.
Ja sam ga se ispipala doduše jer je spavao sa mnom i ne sijećam se da sam išta primjetila na tijelu osim kaj mu se povremeno perutao repić.Čistio se puno ali ne sijećam se da se čohao.Jedino kad smo mu kupili i onu ogrlicu protiv nametnika. To je siroće uspio imati jedan dan jer se toliko češao da smo mu je onda ipak skinuli.Ne znam... :sad: :sad:
Miga
Zečić
Zečić

PostPostao/la Buka » pet ožu 07, 2008 19:28 pm

mi smo u gornjoj dubravi, zdenačka, ima na Dankovečkoj neki veterinar (koji bar meni ne izgleda obećavajuće), mislili smo miceka tamo dati kastrirat ali ipak je to napravljeno u Bubi, isto tako samo išli pitati za te ranice, dobili tu dijagnozu, usput ostao bez panđi, to nam niš nisu naplatili, stanje je nepromijenjeno što se tiče ranica... Imamo i mi ogrlicu, hobby cat, (to je vjerojatno ona Migina (sad sam mu pokušala staviti, i čim ju je pomirišao, pobjegao je glavom bez obzira (a i ja bi, to je pregrozno kak to smrdi....)). Ima još neki veterinar na ravnicama ali meni je blesavo ići tam da mi ili kažu nekaj kaj već znam, ili podvale "muda pod bubrege (tipa alergija na hranu, eto vama ova od parsto kn, pa vi probajte, ali znate, mace vam to ne zele bas jesti, bla bla, i odu novci) istina imamo mi kome to uvaliti, ali bilo bi mi draže da netko ima već nekog provjerenog veterinara...
ps. uspjela sam navuci ogrlicu, poskocio je ko da ga je bubmbar upiko u guzu, i pobjego pod krevet, tak da sam ju skinula....
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » pet ožu 07, 2008 20:00 pm

Uvijek se može otići kod specijaliste na vet.fax :)
slika
Charlie
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Ostali ljubimci zecoljubaca

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan