Problemi sa macama >:)

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

PostPostao/la Anek » pet tra 17, 2009 10:22 am

Slazem se sa Zekili u potpunosti!
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » pet tra 17, 2009 11:23 am

I ja se slažem sa zekili.
Nama su isto "pale s neba" dvije trudne mace i od 0 mačaka odjednom ih je bilo 13. Šta smo mogli? :) Lijepo smo ih prigrlili, hranimo ih, neke smo udomili, ostalo ih je 5, ulaze u kuću, kunići ih se ne boje, naučili smo ih na suživot i sve je super.
Ja bi ih isto hranila, a i bila prisutna da vidim kako se svi ponašaju. Na početku je mačkama to jako zanimljivo, a kasnije se nauče i ne obraćaju pažnju na njih
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ledolina » pet tra 17, 2009 11:42 am

Ali ja ne zelim da mi se po dvoristu smucaju macke. A hranjenjem cu ih samo privuci.

Ja ih zelim podalje od mog vrta!

Moji kunici su jedino sto ja zelim da seta po vrtu i to da hodaju po travi bez straha od zaraze. Jesenas smo nasli uginulu macku u supi koja se vec sasusila- tko zna od cega je uginula i kakva se zaraza mogla prosiriti. A zeke mi se vole zavlaciti i tamo i istrazivati.

Ja cu za koji dan imati i malu bebu i kunici ce ostati s nama u kuci zivjeti, ne zelim riskirati da se zaraze oni, a preko njih i dijete.

Shvacam ja da ima ljudi koji vole mace, ali meni su one neprihvatljive zbog njihovog nacina zivota (smucaju se uokolo, kopaju po smecu, hrane se misevima i stakorima... ) i trenutno ih ne zelim imati u blizini.
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Berny » pet tra 17, 2009 12:10 pm

Ledolina je napisao/la:Ali ja ne zelim da mi se po dvoristu smucaju macke. A hranjenjem cu ih samo privuci.

Ja ih zelim podalje od mog vrta!

Moji kunici su jedino sto ja zelim da seta po vrtu i to da hodaju po travi bez straha od zaraze. Jesenas smo nasli uginulu macku u supi koja se vec sasusila- tko zna od cega je uginula i kakva se zaraza mogla prosiriti. A zeke mi se vole zavlaciti i tamo i istrazivati.

Ja cu za koji dan imati i malu bebu i kunici ce ostati s nama u kuci zivjeti, ne zelim riskirati da se zaraze oni, a preko njih i dijete.

Shvacam ja da ima ljudi koji vole mace, ali meni su one neprihvatljive zbog njihovog nacina zivota (smucaju se uokolo, kopaju po smecu, hrane se misevima i stakorima... ) i trenutno ih ne zelim imati u blizini.
ne hrane se misevima stakorima itd...jer te macke su necije a kako je sezona parenja one svuda idu i secu... a sta napravi si zid 10 metri i valjda ce ti biti bolje :S A macke ako su cijepljene nema teoretske sanse da se zavlace....uostalom ja imam doma 5 macaka 1 zamorca 1 papigu 1 zeca i svi su nasli zajednicki jezik... a i uostalom hrani ih neznam na ulici i navikni ih tamo...ja znam kada cu ja jednog dana imat dijete...da cu pokazati dijetetu macke zeceve i svu sili zivotinja
Berny
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ju-ju » pet tra 17, 2009 12:15 pm

draga ledolina, mnogi od nas vole mačke pa nam bas nije ugodno citati tvoju rafalnu paljbu po tim milim četveronožcima :hm:
ima rješenje: ograda za tvoje zekane, pvc, jeftina, npr.5x5m to im je dovoljno, po potrebi je pomjeraš.ili ogradi lijepo svoje dvorište nekom vrstom ograde koja je dovoljno gusta ako bas nikako ne zelis mace vidjeti na svojoj teritoriji
ili kupi psa!
nadam se da ti se sviđaju moje ideje :wink: i nemoj se bas toliko uzasavati maca, tesko ces to objasniti svojoj bebi jer ce ona neselektivno voljeti sve zivotinje a to je naslijedila od tebe, zar ne??? :)
ju-ju
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Berny » pet tra 17, 2009 12:19 pm

ju-ju je napisao/la:draga ledolina, mnogi od nas vole mačke pa nam bas nije ugodno citati tvoju rafalnu paljbu po tim milim četveronožcima :hm:
ima rješenje: ograda za tvoje zekane, pvc, jeftina, npr.5x5m to im je dovoljno, po potrebi je pomjeraš.ili ogradi lijepo svoje dvorište nekom vrstom ograde koja je dovoljno gusta ako bas nikako ne zelis mace vidjeti na svojoj teritoriji
ili kupi psa!
nadam se da ti se sviđaju moje ideje :wink: i nemoj se bas toliko uzasavati maca, tesko ces to objasniti svojoj bebi jer ce ona neselektivno voljeti sve zivotinje a to je naslijedila od tebe, zar ne??? :)
da nije bas ugodno citat te stvari slazem se s tobom juju :D ja voli sve zivotinje cak i zmije pa sta sada :S mrzim one strige pa sta sada da radim nemogu ih istrebiti
Berny
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeko Simba » pet tra 17, 2009 12:27 pm

Ok, cure :) polako, nećemo Ledolinu razapeti sada. Razumijem ja što ona želi reći, jedino što joj je naslov surov, a pomalo i ton u postanju :)
Trudna je pa ćemo joj oprostiti :wink: :D
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ledolina » pet tra 17, 2009 12:44 pm

Hvala Simba, sad sam jos i citala o ovoj toksoplamozi i mace mi zbilja ovih dana nisu drage.. http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=76369

Moje dvoriste je ogradeno- pola metra betonskog zidica i jos 1,2 m metalne ograde, ali one sve to predu.

I jedna od te tri mace definitivno je lutalica jel je sva neka cudna. Nema dlake na dosta mjesta, krmeljave su joj oci.. ne izgleda zdravo i njegovano.. :huh:
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Ledolina » pet tra 17, 2009 12:48 pm

ju-ju je napisao/la:draga ledolina, mnogi od nas vole mačke pa nam bas nije ugodno citati tvoju rafalnu paljbu po tim milim četveronožcima :hm:

Ja nemam nista protiv maca, imala sam ih prije.. Ali trenutno ne zelim da se tude macke skupljaju u mom dvoristu, vrse nuzdu po travnjaku i cvijecu i tuku se u njemu sto ostavlja hrpe dlaka i proizvodi po noci uzasnu buku.

Uz to se moji ljubimci ne mogu slobodno kretati po njemu.

Isto kao da ja nabavim psa i onda mu dopustim da ide kod susjeda vrsiti nuzdu, linjati se, i naganjati njegovu macku. :hm:
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Ledolina » pet tra 17, 2009 12:52 pm

Evo linkat cu vam samo ovaj dio..

Od svega je ostala sumnjiva samo jedna jedina večera to ljeto na kojoj sam bila bez muža i djece (ali škampi na buzaru, opet ništa sumnjivo) i to kod ljudi velikih ljubitelja životinja, koji skupljaju pse lutalice i sl.
Tada su kod njih bila 4 psa, dva mala koja su baš liječili od parazita i tada sam se zgrozila kako gospođa mazi psiće i ne ide oprati ruke već odmah reže kruh, kolače servira. Ne usudim se reći ništa da ne uvrijedim nekoga...
No, nigdje kod njih nisam srela macu, a mačji je izmet nužan za razvoj tox., tako da sam ostala i dalje u neizvjesnoti. No, tek nedavno moj tata slučajno sretne tu gđu i u neobaveznom razgovoru ona spomene, kao, ide od veterinara radi pasa, nešto su bolesni i tako bla, bla,kaže ona -.."ali, nije to ništa, kako mi je tek maca bila bolesna cijelo ljeto, jedva smo je spasili, otpadale su joj uši, izmet posvuda po kući, jadnica, tek najesen se oporavila..."
Moj tata nije rekao ni riječi o tox, čemu, nema dokaza, nije sad ni važno, ali to je jedino logično s obzirom na stanje mace, a i njihove loše higijenske navike, tko zna kud su sve po toj kući ostali njezini tragovi. Večera je bila vani, ali sam ja nekoliko put išla kod njih unutra u WC (trudnoća i mjehur), mogla sam skupiti s neke površine, preko hrane, tko će znati...
Ne znam jesam li ispravno zaključila, cijelo me vrijeme mučila strašna grižnja savjesti jer sam ja to na neki način pobrala, a nisam mogla dokučiti gdje sam to pogriješila.
Ostalo mi ništa nema smisla jer nisam jela meso s roštilje, ni sireve, bilo je ljeto pa više nije bilo ni zelene salate, a moji su Ig pokazali da nikad prije nisam bila u doticaju s tox, niti sam ju preboljela.

Svi koji znaju nesto o tox znati ce sta moze uzrokovati trudnicama i djetetu kasnije. A to su stvari koje ja radi nicije macke ne zelim riskirati, a od tud i moj agresivni ton.
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Berny » pet tra 17, 2009 13:36 pm

Ledolina je napisao/la:Hvala Simba, sad sam jos i citala o ovoj toksoplamozi i mace mi zbilja ovih dana nisu drage.. http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=76369

Moje dvoriste je ogradeno- pola metra betonskog zidica i jos 1,2 m metalne ograde, ali one sve to predu.

I jedna od te tri mace definitivno je lutalica jel je sva neka cudna. Nema dlake na dosta mjesta, krmeljave su joj oci.. ne izgleda zdravo i njegovano.. :huh:
a cuj ja svoje muzjake njegujem al im fali dlake na mjestima jer se mlate sada buduci da je to vrijeme kada se macki tjeraju...a njegujem ih hranim ih ...a moj Najdrazi macak narandjasti izgleda kao da je sa ratista dosao nema ga po 3 dana....dok mojeg najstarijeg macka nema po 1 tjedan :S znam da ce zvucati glupo al nemogu ja trcat za njima svaki puta kada odu u drugo dvoriste :( pocinjem ozbiljno razmisljat o kastraciji :blink:
Berny
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Berny » pet tra 17, 2009 13:39 pm

[quote="Ledolina"]Evo linkat cu vam samo ovaj dio..

Od svega je ostala sumnjiva samo jedna jedina večera to ljeto na kojoj sam bila bez muža i djece (ali škampi na buzaru, opet ništa sumnjivo) i to kod ljudi velikih ljubitelja životinja, koji skupljaju pse lutalice i sl.
Tada su kod njih bila 4 psa, dva mala koja su baš liječili od parazita i tada sam se zgrozila kako gospođa mazi psiće i ne ide oprati ruke već odmah reže kruh, kolače servira. Ne usudim se reći ništa da ne uvrijedim nekoga...
No, nigdje kod njih nisam srela macu, a mačji je izmet nužan za razvoj tox., tako da sam ostala i dalje u neizvjesnoti. No, tek nedavno moj tata slučajno sretne tu gđu i u neobaveznom razgovoru ona spomene, kao, ide od veterinara radi pasa, nešto su bolesni i tako bla, bla,kaže ona -.."ali, nije to ništa, kako mi je tek maca bila bolesna cijelo ljeto, jedva smo je spasili, otpadale su joj uši, izmet posvuda po kući, jadnica, tek najesen se oporavila..."
Moj tata nije rekao ni riječi o tox, čemu, nema dokaza, nije sad ni važno, ali to je jedino logično s obzirom na stanje mace, a i njihove loše higijenske navike, tko zna kud su sve po toj kući ostali njezini tragovi. Večera je bila vani, ali sam ja nekoliko put išla kod njih unutra u WC (trudnoća i mjehur), mogla sam skupiti s neke površine, preko hrane, tko će znati...
Ne znam jesam li ispravno zaključila, cijelo me vrijeme mučila strašna grižnja savjesti jer sam ja to na neki način pobrala, a nisam mogla dokučiti gdje sam to pogriješila.
Ostalo mi ništa nema smisla jer nisam jela meso s roštilje, ni sireve, bilo je ljeto pa više nije bilo ni zelene salate, a moji su Ig pokazali da nikad prije nisam bila u doticaju s tox, niti sam ju preboljela.

razumijem te al pazi ja imam 5 macki (4 muska 1 zenska) al obavezno perem ruke uvijek kada ih pomazim jer je higijenski a nas stan uopce nema miris po macama ... tako da... jedino sto je malo prasnjav radi radova :D uglavnom nase kucno pravilo kaze: poslije svakog kontakta prati ruke bilo od mace zeca zamorca papige tako da i da dodes do nas naisla bi na higijenske osobe :D
Berny
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la jolanda » pet tra 17, 2009 14:16 pm

ja iskreno ne perem ruke posle mojih zekaca ;D
a oni oni mene ljube po licu i ja njih ljubim..
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Raul » pet tra 17, 2009 14:23 pm

Takoder. I ljubim ju i ona mene. Jedino perem kad skupljam kuglice
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la jolanda » pet tra 17, 2009 14:25 pm

dobro, kad chistim wc i to normalno operem ruke..
posle mazhenje ne perem, na pochetku jesam..vishe ne..
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan