koliko povrca dajete kunicu?

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

koliko cesto i koliko vrsta povrca dajete svom kunicu?

Jednom mjesecno
0
Nema glasova
Dvaput mjesecno
0
Nema glasova
Jednom tjedno
3
5%
Vise puta tjedno
3
5%
Jednom dnevno
18
31%
Dvaput dnevno
6
10%
Drugo
0
Nema glasova
1-2 vrste
6
10%
2-3 vrste
6
10%
3-4 vrste
8
14%
4-5 vrsta
4
7%
5-6 vrsta
4
7%
vise
0
Nema glasova

Ukupno glasova : 58

Re: koliko povrca dajete kunicu?

PostPostao/la IV@N@ » pon ruj 19, 2011 14:02 pm

cijeli dan na raspolaganju imaju domaćeg sijena.slavko pojede cca 2 kutije od cipela ;D ,a štefica 1.poslije podne im dam svježe, slavku jedan tanjurić natrpan (radič,matovilac,rikola,potočarka... + celer,koraba,mrkva,peršin,jabuka...) ,a štefici jedan polu pun tanjurić pošto ima cca 3-4 mj.dobiju minimalno 3 vrste povrća na dan + nešto voća ,ali rijetko(jednom tjedno ili rijeđe).
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ja i moj debeli zec » pon ruj 19, 2011 14:48 pm

Jura je napisao/la:
Hef baš i nije mjerodavan, pojede sve kaj mu daš kao da mu je zadnje.

Hahaha...nemas pojma kako si sretan. Nas je picajzla :D dobije u zdjelici najmanje tri vrste povrca i onda on bira. Prvo pojede lisnato sto dobije i onda nas zica za jos tog, kad vidi da nece dobit onda od korijenja odabere nesto sto mu je manje mrsko, npr. mrkvica, pa kad to zavrsi i vidi da mu je sam jos ostalo ovo sto bas ne bi onda sa protestom, lupajuci nogama ode u tunel ;D

Dali smo list celera dns, tocnije istrgnuo mi je iz ruke prije nego sam imala sansu uopce ponudit i onda je zico jos, al posto prvi put dajemo, nisam mu htjela vise dat, pa je opet protestirajuci otisao u tunel ;D
Debeli R.I.P. slika
slika
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ja i moj debeli zec » pon ruj 19, 2011 14:56 pm

Mixazeko je napisao/la:
ja i moj debeli zec je napisao/la:vau..mala zivi ko kraljica :cool:

Pa dobro nije da zivi kao kraljica ali se trudimo da joj bude sto bolje

Pa definitivno se vidi da se trudite, svaka vam cast :)

Flekica kaj joj nije pola banane puno? Ja bi biggiu uvijek dala vise banane, ali dragi neda vise od komadica :lud: a i ja se bojim da mu ne bi nes bilo, pa slusam...i moramo i mi onda probat sa tim listom od tresnje heh kad ga ona vec toliko voli...
Debeli R.I.P. slika
slika
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ja i moj debeli zec » pon ruj 19, 2011 15:00 pm

IV@N@ je napisao/la:cijeli dan na raspolaganju imaju domaćeg sijena.slavko pojede cca 2 kutije od cipela ;D ,a štefica 1.poslije podne im dam svježe, slavku jedan tanjurić natrpan (radič,matovilac,rikola,potočarka... + celer,koraba,mrkva,peršin,jabuka...) ,a štefici jedan polu pun tanjurić pošto ima cca 3-4 mj.dobiju minimalno 3 vrste povrća na dan + nešto voća ,ali rijetko(jednom tjedno ili rijeđe).

Vau...lijepo je njima nema sta...super kaj jedu tak puno sijena, mislim da je to zato sto ne jedu suhu hranu...
Debeli R.I.P. slika
slika
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la IV@N@ » pon ruj 19, 2011 15:50 pm

jednom sam im dala cuni pro i gospoda pojedu 2 peleta i navale na sijeno.zapravo mislim da je najbitnija kvaliteta sijena jer jedno vrijeme su bili na dm-ovom sijenu i jedva su ga jeli, a sad kad su na ovom domaćem naprosto se dave u njemu(sijeno je skroz zeleno, lisnato i predobro miriši ,a cijena je 25 kn/25 kg)

pola banane je definitivno previše.jedan kolutić tjedno je okej ,ali mislim da je sve više od toga pretjerano.
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Flekicaaa » pon ruj 19, 2011 16:35 pm

ja i moj debeli zec je napisao/la:Flekica kaj joj nije pola banane puno? Ja bi biggiu uvijek dala vise banane, ali dragi neda vise od komadica :lud: a i ja se bojim da mu ne bi nes bilo, pa slusam...i moramo i mi onda probat sa tim listom od tresnje heh kad ga ona vec toliko voli...

da,je puno,čitala sam baš danas o tome i moram smanjiti.. :lud:
a listove od trešnje ona obožava i dajem joj ih svaki dan,ali ne previše,koju šakicu,njoj je to dosta,mislim da se nesmije toga puno davati :zeko10:
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Iva » pon ruj 19, 2011 17:18 pm

nella-dobije jakoo malo djeteline,2 brusnice pola mrkve i oko 2 cm banane ...nekad dobije i celera i malo paprike,rajčice,radiča itd
nuni-2 cm banane,celera,pola mrkve 2 brusnice,celera i radiča..ostalo neće da papa :D
obadvoje imaju uvijek domaćeg sjena koja moja obitelj pravi :D
slika
Nuni :zeko3:

«Don't mess with Nuni.» sloganizer.net
Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ja i moj debeli zec » uto ruj 20, 2011 11:57 am

Flekicaaa je napisao/la:
ja i moj debeli zec je napisao/la:Flekica kaj joj nije pola banane puno? Ja bi biggiu uvijek dala vise banane, ali dragi neda vise od komadica :lud: a i ja se bojim da mu ne bi nes bilo, pa slusam...i moramo i mi onda probat sa tim listom od tresnje heh kad ga ona vec toliko voli...

a listove od trešnje ona obožava i dajem joj ih svaki dan,ali ne previše,koju šakicu,njoj je to dosta,mislim da se nesmije toga puno davati :zeko10:

Znaci dragi je u pravu, koja rijetkost :P nisam nigdje vidjela ogranicenje za listove tako da nz...mozda netko drugi zna...

Ivana oni cuni pro bas i ne vole, ja sam bas isla gledat zasto i pise da su bez okusa na vrecici tako da mi sa prelazimo na cuni complete, posto ga ovak tesko dobijemo da pojede...i mi kupujemo isto to sijeno :) od feniksa jel da?
Debeli R.I.P. slika
slika
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ja i moj debeli zec » uto ruj 20, 2011 12:03 pm

Iva je napisao/la:nella-dobije jakoo malo djeteline,2 brusnice pola mrkve i oko 2 cm banane ...nekad dobije i celera i malo paprike,rajčice,radiča itd
nuni-2 cm banane,celera,pola mrkve 2 brusnice,celera i radiča..ostalo neće da papa :D
obadvoje imaju uvijek domaćeg sjena koja moja obitelj pravi :D

Svjeze djeteline? Tvoj mi se meni cini puno presladak za svaki dan...a za domace sijeno: svaka cast! :)
Debeli R.I.P. slika
slika
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » uto ruj 20, 2011 12:37 pm

od feniksa je 25 kuna za pola kile jedva,a ne 25 kila.jedino ako nije krivo napisano.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la IV@N@ » uto ruj 20, 2011 13:46 pm

ja i moj debeli zec je napisao/la:
Flekicaaa je napisao/la:

Znaci dragi je u pravu, koja rijetkost :P nisam nigdje vidjela ogranicenje za listove tako da nz...mozda netko drugi zna...

Ivana oni cuni pro bas i ne vole, ja sam bas isla gledat zasto i pise da su bez okusa na vrecici tako da mi sa prelazimo na cuni complete, posto ga ovak tesko dobijemo da pojede...i mi kupujemo isto to sijeno :) od feniksa jel da?

ma to sam im jednom dala čist za bezveze, inače ne hranim niti jednu živinu umjetnom hranom.brijem da je to fenixovo 25 kn 500 g il tako nešto...ovo kaj im dajem je preko burze nađeno 25 kuna 25 kila ili ti ga 1 kn/kg.da im dajem fenixovo bankrotirala bih.1 kg sijena mi pojedu u 2 dana i to još bude na knap. :lud: cijena je fakat pretjerana.
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » uto ruj 20, 2011 13:57 pm

Ivana jel to sijeno koje koristis dobro? moze na pm gdje si ga nasla?

edit: ajoj ti si iz Rijeke vidim tako da je to sigurno negdje kod tebe tamo jelda?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la IV@N@ » uto ruj 20, 2011 14:14 pm

odlično je sijeno, mlado i kvaliteno, kupljeno u jednom selu u blizini rijeke.
našla sam ga preko burze i bilo je još 10 ak oglasa tako da nije problem nać.u okolici zg-a isto toga ima ,100 %.
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ja i moj debeli zec » uto ruj 20, 2011 14:29 pm

sanjita je napisao/la:od feniksa je 25 kuna za pola kile jedva,a ne 25 kila.jedino ako nije krivo napisano.

ne nego pretpostavljam da sam ja krivo procitala hahaha samo malo krivo :P
Debeli R.I.P. slika
slika
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ja i moj debeli zec » uto ruj 20, 2011 14:47 pm

IV@N@ je napisao/la:odlično je sijeno, mlado i kvaliteno, kupljeno u jednom selu u blizini rijeke.
našla sam ga preko burze i bilo je još 10 ak oglasa tako da nije problem nać.u okolici zg-a isto toga ima ,100 %.

jel mozes uzet manje? npr. 5,10 kg?
Debeli R.I.P. slika
slika
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan