Povodac za zekana

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: Povodac za zekana

PostPostao/la Klio » pon pro 20, 2010 14:11 pm

Naravno da je sve ok... Sa njima covek mora da bude uvek budan sa ili bez povodca, to je istina :wink:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la semel » sri vel 16, 2011 14:33 pm

Zdravo,ja imam LAVLJU GLAVU i kupio bih taj povodac.A samo de mi recite kao se zove i recite im kako izgleda,najbolje bi bilo da postavite sliku tog povodca.Hvla :)
semel

PostPostao/la Mary » sri vel 16, 2011 21:47 pm

semel je napisao/la:Zdravo,ja imam LAVLJU GLAVU i kupio bih taj povodac.A samo de mi recite kao se zove i recite im kako izgleda,najbolje bi bilo da postavite sliku tog povodca.Hvla :)

Zastooo toliko naglasavas to LAVLJA GLAVA ??? :zeko7: :zeko7: To je najobicniji povodac za kunice , ima ga u skoro svakom pet shopu . Idi na google pa pogledaj .
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Malena maza » čet vel 17, 2011 21:19 pm

Posto vecina ljudi kupuje u Pet centru, onda odmah mozes pogledati na internetu njihovu ponudu povodaca. Evo link na kojem su povodci pa si sami pogledajte. http://www.pet-centar.hr/Proizvodi.aspx ... 4cbdd1626a (Ako se ne smiju stavljati linkovi drugih stranica molim Vas maknite).
Pupa. <3
Malena maza
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la martina » čet vel 17, 2011 22:56 pm

A zna li itko slucajno imali ovaj povodac igdje kupiti u Sarajevu ili negdje drugo u BiH?
Ja vec duze vrijeme trazim ali nigdje nisam mogla naci neki da odgovara zekama...
R.I.P. Slatkica :(
Lijepo spavaj najdraze moje...puno te volim...
martina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la dHarma » pet vel 18, 2011 16:06 pm

Martina ti bese imas veelikog zeku :)
sorry ako si negde napisala, a ja zaboravila :)
Slicni povodci imaju za mace, samo naravno veci sto bi odgovarali velikim zekama, takve verovatno ima vecina pet shopova :)
http://www.supercoolpets.com/pictures/cat%20leash.jpg

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » čet ožu 17, 2011 8:13 am

Upravo i ja htedoh to da joj napisem, jer imam tri povodca i sva tri razlicite velicine, a samo jedan koji mi je taman a najvise podseca na macje povodce... Imam inace tri patuljasta zeca i onda taj jedan vrtim. Roze za zeke koji stavljam Bjanki toliko joj je knap da ga jedva stavim a cim se malo ugoji nema sansi. Tako da cu i za patuljaste kupiti ovaj za mace.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Jura » pon ožu 21, 2011 17:59 pm

moj je danas dobil lajnu i nije mu se svidjelo :nowink: prvi pokušaj stavljanja u ormu je završil s :belj: drugi s :P onda smo nekako uspjeli pa je rezultat bio ovakav :omg: :hm: :ljut: :blink: :lud:

poludil je od srditosti. prvi put sam čuo da frkče koliko je bio ljut. ugrizao me. kad sam mu skinuo to silno zlo nije me prestao lizati sat vremena.

sutra novi pokušaj. valjda bu se priviknul!? još je mali , pa se nadam da bude.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la vini » pon ožu 21, 2011 18:03 pm

povodac za zekana nije baš najsretnije rješenje. Oni često imaju nagle kretnje i teško ih je kontrolirati, pa to može loše završiti. Neki na forumu ih koriste, ali većina ipak ne. Pogotovo što u stvari zeko van stana može biti samo u dobro kontroliranoj i poznatoj okolini, znači ako se ima neki vrt ili sl. U protivnom, na neka javna mjesta, baš i nije preporučljivo ići. Od maca i pasa mogu se pokupiti razne stvari, a i zekani se lako prestraše.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la nikita » pon ožu 21, 2011 18:37 pm

Ja svoju zečicu baš nebi vodila na livade ili parkove tamo se može zaraziti dobiti parazite.
bolje da je ona meni u kući ili na balkonu kada je ljepo vrijeme. U ostalom kada ide na preglede van samo prek ceste sva se za ledi od straha i padne u komu!
zašto izlagati životinju stresu! doma je ima na raspolaganju cjeli stan i balkon i osječa se sigurno.
nikita
Zečić
Zečić

PostPostao/la Fiffy » pon ožu 21, 2011 18:47 pm

cini mi se da je Jura spomenuo i neku sumu pored svoje kuce, sto znaci da vjerovatno ne zivi negdje u centru grada gdje po livadi piske svakakve zivotinje... bilo bi super kad bi ga mogao izvesti malo na zrak..onaj ko nije vidio zekana kako je sretan dok trckara vani ne zna sta propusta...to je neka vrsta ekstaze :zeko6:
ja osobno svog zekana iznesem vani kad sam kuci na selu,i to bez povodca..jos nikad mi se nije desilo da je pokusao pobjeci..naravno podrazumijeva se da nema nikakvih grabezljivaca okolo...

opet kazem, ako Jura ima ikakvu travnatu povrsinu oko kuce, neka ne oklijeva..vidjeti zeku vani je nesto najljepse sto se moze dozivjeti :luv:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Dejica » pon ožu 21, 2011 20:05 pm

Planiram kupiti povadac nadam se da ce hteti da seta i da nece biti problema...

Nego da li oni smeju pojesti svezu travu tako kad je izvedem napolje i da li mogu imati neke traume od automobila, psa kad zalaje,... ?
Dejica
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » pon ožu 21, 2011 20:07 pm

Doista vam se divim kako ste hrabri :hm: ...nebih se zbilja usudila pustiti zeca pogotovo bez povodca da seta....nikad neznate sto im je u glavi,preplasi se nekog zvuka i pocne trcat nema sanse da bi ga stigli....tako da se to nikad nebi usudila...a i ove price o ogradjenim dvoristima,vec su dva kunica tako izgubila zivot....poslje toga sto citam,nebih ga ostavljala samog defintivino.neznam kako se ne bojite :hm: ...ili sam mozda ja samo panicar,neznam ni to :hm:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la vini » pon ožu 21, 2011 20:17 pm

Slažem se sanjita, zeko na otvorenom prostoru je veliki rizik, a sa povdcem po meni isto riskiramo. Sigurno je veliki užitak trčati po travi, ali to onda mora biti stvarno provjereno i strogo pod nadzorom. Ko ima mogućnost rješenje je i malo veći ograđeni prostor na travi, bez podloge ali prekriven (dovoljno žicom), da ne bi bilo neugodnih iznenađenja.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Jura » pon ožu 21, 2011 21:35 pm

ok, ideja je da malog naučim na lajnu da bih ga kasnije (kad malo naraste) mogao malo prošetati. imam vrt koji je odlično ograđen i tu ga mogu pustiti bez lajne. Povremeno bih ga odveo negdje u prirodu, jer mi je nekako žao da mali cijeli život provede u kući. koliko ja vidim njemu je sve živo stresno, ali samo par minuta. kasnije uglavnom poludi od sreće.
k vragu pa to je životinja i sigurno je prirodnije da trči po livadi nego po tepihu. zato ga želim naučiti na prirodu dok je još mali.
ne bih ga pustio bez lajne u neograđen prostor, jer se bojim da ga nešto ne preplaši, pa da ne zbriše, a i lakše je kontrolirati što će gricnuti usput.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan