POMOC

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

POMOC

PostPostao/la spartanac » sri vel 16, 2011 15:00 pm

POZZZ.mi smo novi ovde....imam jedan problem pa bih vas zamolio za pomoc koje iskisniji u vezi kunica, imamo zenku lavlja glava stara je 7 meseci i muzjaka lavlja glava star 5 meseci.ali u zadnje vreme non stop muzjak naskace na zenku tj.pare se ali ona izbegava ga cesto je preplasena kada su zajednu u kavezu...zanimam me da li je ona vec trudna ili muzjaku nije jos vreme za parenje pa ga zato odbija...unapored zahvalan MLADEN I SANJA.... :zeko10: :zeko10: :zeko10:
spartanac
Kunić
Kunić

Re: POMOC

PostPostao/la bunnyema » sri vel 16, 2011 15:12 pm

spartanac je napisao/la:POZZZ.mi smo novi ovde....imam jedan problem pa bih vas zamolio za pomoc koje iskisniji u vezi kunica, imamo zenku lavlja glava stara je 7 meseci i muzjaka lavlja glava star 5 meseci.ali u zadnje vreme non stop muzjak naskace na zenku tj.pare se ali ona izbegava ga cesto je preplasena kada su zajednu u kavezu...zanimam me da li je ona vec trudna ili muzjaku nije jos vreme za parenje pa ga zato odbija...unapored zahvalan MLADEN I SANJA.... :zeko10: :zeko10: :zeko10:

:blink: pa zecevim za napraviti bebe treba sekunda :zekoo6: .. tako da ako decko non stop naskakuje, a nije kastriran, i ako zenka nije sterilizirana, vjerujem da su bebe onda vec na putu.. Koliko dana se to dogada vec?

zaboravih napisati: odvojite ih.. da ne naskakuju, ako nije trudna da ne bude trudna dok netko ne odgovori detaljnije.. jer ako nisu sterilizirani/kastrirani ce samo raditi bebe, a za to im doslovno treba sekunda..
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la spartanac » sri vel 16, 2011 15:19 pm

hvala vam veliko na pomoci,ne nisu zasticeni,to se desava vec od prilike mesec dana,iako muzjak moze tek da se pari posle 6 meseci.a njemu je tek peti mesec kako je moguce da moze ona da zatrudni?veliki pozdrav :zeko10: :zmirko: :zeko10: :zeko10: :zeko10: :zeko10:
spartanac
Kunić
Kunić

PostPostao/la bunnyema » sri vel 16, 2011 15:25 pm

spartanac je napisao/la:hvala vam veliko na pomoci,ne nisu zasticeni,to se desava vec od prilike mesec dana,iako muzjak moze tek da se pari posle 6 meseci.a njemu je tek peti mesec kako je moguce da moze ona da zatrudni?veliki pozdrav :zeko10: :zmirko: :zeko10: :zeko10: :zeko10: :zeko10:

Mozda je njima to za sada neuspjesno.. no brzo se moze desiti da se bebe pojave.. Odvojite ih svakako.. da se to ne desava..

Ona ima 7mj. sto znaci da je ona spremna, a on ima 5 mj sto znaci da bi svaki cas moglo da se ona uhvati sijena, cupanja krzna i eto ga kod nje par malenih gladnih guza i ponosni novopeceni mama i tata.. :)
evo citat jedan :

Kunići postaju spolno zreli vrlo mladi, ženke najčešće već oko 4 mjeseca starosti, dok mužjaci čak i od 3 i pol mjeseca starosti, tada nastupa period "puberteta" koji će svaki vlasnik lako uočiti na svom kuniću (treba naglasiti da se takvo ponašanje najčešće s vremenom smiri). Međutim potpuna razvijenost organa nastupa tek sa 5-6 mjeseci, tada je kunić potpuno zreo za reprodukciju (što ne znači da ženke ne mogu se oploditi prije, što može biti jako opasno za njih).

vise na:
http://www.zecovi.net/bebe/Podmladak.html

Za razliku od ostalih sisavaca kod kunića ne postoje ciklusi tijekom kojeg se ženke tjeraju, niti spontano dolazi do ovulacije. Ne može se predvidjeti kada će se ženka tjerati, može se samo ustanoviti da se to dešava manje ili više učestalo u nekom periodu. Do ovulacije dolazi isključivo nakon parenja. Zato se za ženke kunića smatra da se tjeraju onda kada prihvaćaju parenje
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la spartanac » sri vel 16, 2011 17:23 pm

ok.hvala veliko na pomoci i savetu veliki pozz.i uzivajte
spartanac
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » pet vel 18, 2011 12:22 pm

Oni postaju spolno zreli sa oko 100 dana starosti, znači da su oboje već zreli i vjerojatno su napravili bebe. Vjerojatno je trudna i više ga ne trpi. Molim te razdvoji ih i njega uskoro vodite na kastraciju.
Ženke nose oko mjesec dana, tako da morate pratiti sve s njom, osigurati joj miran kutak, kotilicu i pravilnu prehranu. Mlada je i morate jako paziti da sve prođe kako treba.
A šta ste vi željeli da ona ostane trudna? Kuda s bebama?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la spartanac » pet vel 18, 2011 14:55 pm

hvala vam na savetu,a sa bebama cemo mi lako obezbedjen je za njih miran kutak,ps.nadam se da je trudna jer vec mesec dana od kako je poceo da naskace muzjak a ona je pocela od skoro da pusta cudne zvuke kao kada skamuce i cvili od tada ga netrpi u drustvu nikako?vec se cudno ponasa lize sve sto stigne,pocela je da zapisava zid u stanu mada neznam sta joj to znaci???veliki pozzz.i hvala na svemu.....pozzz.od mladena i sanje
spartanac
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » pet vel 18, 2011 18:39 pm

Sretno, ali budite oprezni. Hoćete ga kastrirati?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la spartanac » sri vel 23, 2011 15:05 pm

da li je neophodno ili ne kastrirati muzjaka,ja mislim da bih trebalo ovih dana da se okoti jer ona pocela da cvili pre mesec dana odprilike tj.ntrpi ga kada su zajedno,da li mozda postoji da malo duze nosi mladunce,jer jos uvek necupa dlaku sa sebe i nepravi gnezdo stvaio sam joj kotilicu uz kavez ulazila je u nju ali nepokazuje jos nikakve znake da li mozda treba da duze stoji kotilica pa da ona sama to obavi???veliki pozdrav :zeko10: :zeko10: :zeko10: :zeko10: :zeko10:
spartanac
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » sri vel 23, 2011 15:24 pm

Potrebno je kastrirati muzjaka ako zelite da se njih dvoje stalno druze...ne mozete kunicu izvrgavati svakih mjesec dana porodu novom....ako zelite jedno leglo iz nekog razloga i zelite da se oni kasnije normalno druze a ne preko resetaka morate ga kastrirat.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » ned vel 27, 2011 13:25 pm

Kakva je situacija?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la spartanac » pon vel 28, 2011 15:07 pm

ej pozzzz.pa jos uvek nepokazuje znake nikakve,stavljao sam joj i kotilicu ali jos uvek nista,ali mesec je dana kako su se parili i da ga je odbijala u drustvu da li mozda trudnoca vise traje zaista bas nemam tolikog iskustva u tome ako mozete vi da mi objasnite???dali je potrebno da vise dana stoji kotilica kod nje da ona nju spozna zaista neznam,inace ona je dobro vesela igra se?sme li da se ona pusta tako uvece da se igra i skakuce nadam se da nesmeta to njenoj trudnoci voli tako da se penje da skace,ponekada cujem kada dremucka da tiho kao da cvili,da li je to mozda znak da se priblizava porodjaj???velki pozzz.....
spartanac
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » uto ožu 01, 2011 6:54 am

Može se ona kretati normalno, dapače, još je i bolje, samo neka ona skakuće. Možda nije odmah ostala trudna. Koliko je otkako ste ih razdvojili? Njoj je očito jako smetalo to što on skače na nju. Da li ste se odlučili kastrirati dečka? Mislim da bi to bilo jako dobro za svih
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la spartanac » uto ožu 01, 2011 12:37 pm

pa razdvojio sam ih bas kada ste mi vi rekli mozda ima nedelju dana,naravno da cemo ga kastrirati samo da se uverim da li je ona zaista trudna jer jos nepokazuje nikakve znake???
spartanac
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » uto ožu 01, 2011 12:51 pm

Možda je ostala trudna malo prije nego što ste ih rastavili, pa treba čekati još :) a često ne pokazuju nikakve znakove do neposredno prije okota
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan