Vrtni centar f***ing Kalia

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

Re: Vrtni centar f***ing Kalia

PostPostao/la zeko Simba » sub svi 07, 2011 8:47 am

upsy je dogovarala s njima i rekli su da će ga dati. 240 kn???? Neka si ih nataknu znaš gdje. Mislim meni je drago da kunić košta toliko, stavila bi cijene i duplo veće po shopovima, barem bi se ljudi radi toga odgovornije ponašali prema njima.
Jadan zekan/ica valjda će sve na kraju biti ok. Žao mi je što nisam u ZG pa da odem tamo malo popričati s njima :ljut:
Neka daju to jadno stvorenje kao što su obećali
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Markic » sub svi 07, 2011 12:22 pm

Tko god je pricao dajte nek se javi, neka zove zenu da ga spasimo! imamo i kavez za prvu ruku, da ju privremeno udomimo!
Sutra je nedjelja, moramo reagirati!
Markic
Zečić
Zečić

PostPostao/la ars » sub svi 07, 2011 13:22 pm

rade i sutra od 9 do 1 ili 2, piše na njihovoj stranici
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Markic » sub svi 07, 2011 13:34 pm

Bas pokusavamo sada nesto napraviti po tom pitanju Solina, upsy i ja.
Vidjet cemo!
Markic
Zečić
Zečić

PostPostao/la vini » sub svi 07, 2011 13:44 pm

držim fige da uspijete
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la renata » sub svi 07, 2011 18:05 pm

Ljudi, ajd malo smirite strasti. I meni je žao zekana, da se razumijemo.
Ali ovo ne vodi NIKUDA. Oni će ponovo nabaviti zeca, malu prerano odvojenu bebu, koja će biti smještena u istom kavezu u kojem je i ovaj i ne bude li imala sreće, "prerast" će u dućanu i ponovo će se ovdje pisati o "f***ing Kalii"...

Reagirala sam na napise ovdje i kad sam isla tamo po cvijece, htjela sam izbaviti zeca...no jedino je u obzir dolazila opcija "plati i nosi ga" ili "donesi bebu u zamjenu i nosi ga". Dakle, ovaj van - drugi unutra.

Ima li to smisla?
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » sub svi 07, 2011 20:12 pm

pa nema onda..nego bili su nekom rekli da ce ga dat i da nece vise nabavljat pa zato ovo..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Markic » sub svi 07, 2011 20:56 pm

altan je napisao/la:pa nema onda..nego bili su nekom rekli da ce ga dat i da nece vise nabavljat pa zato ovo..

Potpis.
Ja sam sav nikakav zbog ovoga, bas me briga zvat cu udrugu za zastitu zivotinja u pon, ne zanima me. Ako nista napravit cu im problem!
Markic
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » sub svi 07, 2011 21:14 pm

Samo se bojim da oni nece nis napravit..al drzim ti fige
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la renata » sub svi 07, 2011 21:59 pm

Problem...a zbog čega? On je sam u onoj gajbi i dovoljno je prostrana za njega.

Veća od nekih koje ljudi imaju doma i u kojima GODINAMA drže svog zeku ljubimca. :)

Ima hranu, ima vodu, dakle niti gladan niti žedan. Čak mu je i čisto.
Nitko ga ne mazi, nitko ga ne pušta van na istrčavanje. Ali barem se ne istrčava po Sljemenu i zagrebačkim ulicama, nije u kontejneru...kao neki.

Uzmi njega, doći će drugi, treći, četvrti i tako unedogled.

Ajde probajte sagledati situaciju i s ove perspektive: je li za sve kriv u ovom slučaju dućan ili je dobar dio odgovornosti i na dobavljaču (ne mogu reći uzgajivaču, većina će znati zašto)? Zašto ne pokušate kontaktirati dobavljača, objasniti mu da zeko pati i zamoliti ga da nešto poduzme po tom pitanju? Možda ga uzme i vrati uzgajivaču (sada svi znate zašto sam rekla "dobavljač") pa će zeko završiti u uzgoju i biti pažen i mažen...moš mislit.

Ne znam, radite što želite, ali u ovoj priči krivi su svi, i dućan i dobavljač i uzgajivač i ljudi kojima je manji slađi...i ne shvaćaju da će i najmanji uskoro biti kao i svi ostali - veliki...no ja zaista ne vidim svrhu spašavanja dokle god "dolaze drugi, manji i slađi"...
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la upsy » sub svi 07, 2011 23:50 pm

Evo da se i ja oglasim...
Meni je prodavačica, navodno šefica poslovnice, tak sam shvatila, rekla da oni više neće držati životinje, jer su shvatili da se ne mogu o njima adekvatno brinuti. Navodno. Ja sam danima pokušavala doći do čovjeka koji je u Kalii zadužen za nabavu, ali frajer bježi od mene ko vrag od tamjana. Navodno jedino on može blagosloviti poklanjanje. Iako mi je prodavačica dala do znanja da imaju načina...Zvala sam u upravu više desetaka puta i ostavljala brojeve tel, muž je zvao, al od frajera ni traga ni glasa. Ja bi napravila sačekušu, al sam u to vrijeme kronično blokirana (8-17h). Treba isprintati Zakon i otići u upravu u radnom vremenu i lijepo zamoliti da predaju životinju koja će biti udomljena u dobre ruke, a oni nek si knjiže rashod-živina crkla, npr. To mogu sigurno ako žele.
Ispričavam se da se nisam tjednima oglasila, ali jedna od mojih kujica je ozbiljno bolesna i borimo se već tjednima za njen život. Totalno sam okupirana ostalom živinčadi i zapostavila sam priču o zekanici iz Kalie.

Inače, samo da napomenem vlasnicima pasa, piroplazmoza je opaka bolešćina koju inače prenose krpelji i ide poznatim tijekom (akutnim). Obzirom na to ljudi najčešće brzo reagiraju i sve sretno prođe.
Naša Tara je 14. god. stara i ima tumor na mlječnoj žlijezdi s kojim već 4 godine normalno živi (ne preporučuju nam operaciju) i do prije tri tjedna je bila ko curica. Vesela i aktivna. Od tada nešto s njom nije ok. Vodili ju vetu, napravili sve pretrage i kao nekakva upala, vele.Taj tumor možda se upalio ili tak nekaj. Ona zakurila 40°C i nakon 9 dana antibiotika psu sve lošije i lošije. Jedva diše, hropće, snimka pluća ok, krv više manje ok. Na kraju smo završili nakon što je počela i povraćati i oduzimao joj se zadnji kraj tijela, kod dr Kozjana u Španskom :zeko3: koji je skužio piroplazmozu u prikrivenom obliku i dao joj Imizol i još 6 raznoraznih injekcija. Jadna se već gušila i srce joj je tako lupalo da se otkucaji nisu mogli izbrojati (fibriliralo).
Do danas smo je nosili van (križanka stafforda i labradora) na pipi. Danas se digla i sama otišla van, a sada me maloprije žicala papati i pojela cijelu konzervu specijalne hrane za regeneraciju jetre.
Zaključak, krpelja nismo na njoj našli nikada, piropl. može napredovati u tom pritajenom obliku tjednima, mokraća i krvna slika mogu biti skroz ok, tako da na porast temp. iznad 39,5 i malaksalost treba obavezno napraviti razmaz periferne krvi na beštije prahistorijske, zločeste i dati lijek na vrijeme.
Drž'te fige da se izvuče, još je stanje kritično, ali mislim da ide na bolje.
Dal netko zna mogu li kunići oboljeti od piroplazmoze?
Ispričavam se što pišem o stvarima koje ne spadaju na ovaj topic, a niti podforum...
upsy
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » ned svi 08, 2011 1:31 am

Drzim fige za pesicu :zeko3:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Markic » ned svi 08, 2011 10:49 am

Daj Boze da bude sve u redu sa pesonjom :)
Markic
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » ned svi 08, 2011 10:55 am

Dr. Kozjan je moj najdrazi veterinar, on prokuzi stvari (za koje drugi ni ne znaju da postoje) i spasi zivotinju u mom slucaju kunice

A sto se tice problema s Kaliom, slazem se s Renatom, nikad kraja!

Ne mozemo mi toliko kunica zbrinuti taman da nam ih i poklone koliko ih oni (tu mislim na sve "kriticne" ducane) mogu nabaviti, a ako cemo ih kupovati tek smo onda dali dreku pljusku - radimo im promet, rjesavamo problema tj. preraslih kunica i otvaramo prostor za nove premale jadnike koje ce za dva mjeseca opet trebati spasavati
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady Stardust » ned svi 08, 2011 10:58 am

Zato mi kao Udruga s Prijateljima zivotinja i rafimo na pravilniku mojem moraju udovoljavati ducani za prodaju kucnih ljubimaca, a kad to bude gotovo onda cemo imati zakonske osnove necim tamo mahati i barem probati poslati inspekciju ali znamo kako ona kod nas djeluje
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PrethodnaSljedeća

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan