kad zec ludacki i histericno grize gajbu....

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: kad zec ludacki i histericno grize gajbu....

PostPostao/la dora » sub sij 05, 2008 20:51 pm

Pinky and D`brain je napisao/la:sta napravite ha?
i nemojte rec pustimo ga odmah ili ja ni nemam gajbu on je vani cijelo vrijeme i slicno.
nemaju svi takve uvjete.
e npr, zec u stanu ima gajbu i npr navecer ga se zatvori, ili tokom dana uglavnom zatvorite ga i on mora bit u gajbi neko vrijeme e. i sta sad kako izbijeci silnu buku natezanje zica,to nije zdravo ni za zubice njegove ni nis.
e npr kod mene je situacija da naravno kad ga u gajbu stavim mu dam poslasticu neku ili nes ali on i dalje grize . e a grize uvijek na slicnim mjestima, oko vrata gajbe(koj put ih i sam otvori) i na jos jednom djelu. e i sta sam ja napravio, stavio sam na ta podrucja malo najobicnijih stipaljka. i mogu vam rec da funkcionira fantasticno. funkcionira nesto slicno kao strasilo za ptice. uopce vise ne grize gajbu.

kako vi rjesavate taj problem?

moj kad mu se stavgi poslastica ne grize...on uživa...he,he...mazonja... ;D ;D ali ujutro uvjek budi moju sestru nešto prije posla i kad nas sve u kući probudi onda je sretan... :tsnd:
dora
Kunić
Kunić

PostPostao/la Josipa & Sanja » sub sij 05, 2008 21:43 pm

Ma i nama isto to radi kad je vrijeme za spavanac. Želi van i grize kavez u znak protesta. Slatkić mali. :) Bio nam se smilio pa smo ga puštale, ali ne možemo biti budne cijelu noć i pazit ga, pa smo bile zločeste i pokrile samo dio koji grize dekicom i prestao je. Odustao je, a ujutro je sve bilo okej i sav je sretan iskočio van... :)

Tako sad imamo sporazum, naviknuo se da mora na spavanje i to je to, samo ako spavamo duže koje jutro, opet čujemo poznate zvukove griženja kaveza i skačemo da ga pustimo van. Toliko o spavanju do podne... :)
Josipa & Sanja
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Pinky and D`brain » pon sij 07, 2008 22:29 pm

ma steta je da si zub ili nes ne slomi, neznam meni usprkost stipaljkama je poceo grist manje ali opet grize i ako ga pokrim sam procitao da opet grize.... hm, sza napraviti, u napasti sam da mu neku drvenu konstrukciju tik uz resetke napravim tako da uopce ne moze do njih...
svi za mrkvicu, mrkvica za sve.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la Puffy » pon sij 07, 2008 22:40 pm

Ne znam ko je reko da pokrivanje ne pali :blink: :wub: , al kod nas :D :D :D :D pali, mazali smo sve zivo na resetke i sve sto mrze su na resetkama polizali i grizli, pa cak i malticu koju ne mogu ni smisliti :blink: :lud: Uglavnom, pokrivam ih kad idem spavat i nema prvih 20min grizenja i lupanja mir i tisina, ali ujutro, imam 2 alarma, 1.oni ga skuze i odmah pocnu drmat, pa ih pustim, pa si ja jos malo dremuckam, pa mi je drugi alarm za mene da se ustanem, al kak cuju mob tocno, zvoni on ovak ili kad neko zove na kucni po danu i nam mob, uopce ne trzaju :wub: , al alarm skuze odmah :blush: , ne znam kako, probala sam i mijenjat melodiju alarma, ali su je opet prokuzili ;D ;D , ma valjda vec, znaju kad ce zvonit, jer se uvijek dizem u isto vrijeme, pa oni preduhitre alarm, imaju sat u glavi :wink: :D ;D ;D , uglavnom meni je rucnik puno pomogao inace su me budili prije 5 :ljut: :sad: :ljut:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Josipa & Sanja » pon sij 07, 2008 22:50 pm

Hej, treba to gledati s druge strane, bar nam se ne može dogoditi da prespavamo išta... ;D
Josipa & Sanja
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Charlie » pon sij 07, 2008 22:57 pm

Pazite samo na zube... Grga je imao savršene, dok jednom nije slomio zub, pa je došlo do još 100 problema :sad:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la tonino » pon sij 07, 2008 22:58 pm

Moj malac je miran preko noći. U ponoć ga zatvorim i sve bude ok do 6. Al ak ga tad ne pustim počinje ludilo i jednostavno ako želim mir moram ga pustiti. :lud: Inače mu nije problem biti u gajbici jer je pušten cijeli dan.
tonino
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la juki » uto sij 08, 2008 1:30 am

moje cudo je vecinom mirno i ne drma po gabi.. :belj:
a kad ga uhvati siz ne moram cak ni mazati zice,neg mu samo otvorim tubicu od maltice i gurnem kroz resetke..i mir u sekundi..
eto,kod nas se mrznja prema maltici itekako isplati..haha..:emo:
juki
Zečić
Zečić

PostPostao/la dora » čet sij 10, 2008 21:49 pm

i nemojte rec pustimo ga odmah ili ja ni nemam gajbu on je vani cijelo vrijeme i slicno.
nemaju svi takve uvjete.
e npr, zec u stanu ima gajbu i npr navecer ga se zatvori, ili tokom dana uglavnom zatvorite ga i on mora bit u gajbi neko vrijeme e. i sta sad kako izbijeci silnu buku natezanje zica,to nije zdravo ni za zubice njegove ni nis.
e npr kod mene je situacija da naravno kad ga u gajbu stavim mu dam poslasticu neku ili nes ali on i dalje grize . e a grize uvijek na slicnim mjestima, oko vrata gajbe(koj put ih i sam otvori) i na jos jednom djelu. e i sta sam ja napravio, stavio sam na ta podrucja malo najobicnijih stipaljka. i mogu vam rec da funkcionira fantasticno. funkcionira nesto slicno kao strasilo za ptice. uopce vise ne grize gajbu.

ja imam isti problem...moj kunić mene i moju seku diže ujutro oko 5 i 15 jer frajer zna da da treba dobit zdjlicu sa hranom...onda je nekih pola sata ili 45 minuta miran i onda opet dok ga se ne pusti van!!! :cooler: :cooler: :cooler:
kako se njega od toga može odviknut (jer je diznje u 5 stravično)???
dora
Kunić
Kunić

PostPostao/la Pinky and D`brain » čet sij 10, 2008 22:31 pm

da da to u jutro je problematicno. jer lako navecer das mu poslasticu ili nes i super. al u biti nije super ako ga navecer zatvorim i on se lijepo umiri i sve i nr., ako otidem do vc-a ili kuhinje ili cuje bilo koj zvuk iz sobe odmah poludi i hoce van, vidi da ima vani zivota i pocne grist.
a u jutro da i ne govorim koji je to raspasoj. nego majstor ima sistem i moze sam gajbu otvorit nevjerojatno!
znam sta cu napravit, napravit cu mu mali steper(ono u teretani npr., di trcis na mjestu) e i to cu mu uvalit u gajbu i stavit kod vrata! pa ce se jebacki umorit i kad stigne do vrata nece ga vise bit volja izac! :P :P
svi za mrkvicu, mrkvica za sve.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la tina m » pon sij 28, 2008 12:03 pm

dora je napisao/la:
nemaju svi takve uvjete.

ja imam isti problem...moj kunić mene i moju seku diže ujutro oko 5 i 15 jer frajer zna da da treba dobit zdjlicu sa hranom...onda je nekih pola sata ili 45 minuta miran i onda opet dok ga se ne pusti van!!! :cooler: :cooler: :cooler:
kako se njega od toga može odviknut (jer je diznje u 5 stravično)???

He he! Nije tako stravično kao što dora kaže! Jebiga, jedino mi je smiješno kad ja ko mjesečar hodam po sobi i smirujem ga ;D Gajba je pokrivena al ne jebe to njega. Ne smiruje se, sve dok se ja ne probudim. Sad sam našla novo riješenje. Odnesem ga u kupaonu i onda je mir :P Zezator mali! :belj:
Moje ljubavi: moj ovnoliki kunić Đuro Ptice Grupa Magazin,Hajduk i Torcida
Uživaj dok ti je dato da si slobodna
kasnije rijetko ćeš moći.
tina m
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zekica_poopy » pon sij 28, 2008 12:38 pm

u svakom slucaju, kad si oni nesto naume si naume, moji su slobodni, pa sad imaju novu foru, kad im je dosadno dodju grebat po vratima - u 4 ujutro!!! :rolleyes: tak da sloboda je relativna stvar kad na kraju oni zele da si ti budan :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la tina m » pet vel 01, 2008 12:10 pm

zekica_poopy je napisao/la:u svakom slucaju, kad si oni nesto naume si naume, moji su slobodni, pa sad imaju novu foru, kad im je dosadno dodju grebat po vratima - u 4 ujutro!!! :rolleyes: tak da sloboda je relativna stvar kad na kraju oni zele da si ti budan :)

Tu si u pravu. Nije njima do samo do slobode nego i do druženja s tobom.
Jedan dan sam pričala s frendicom prek telefona a Đuro mi se je svako malo penjao na koljena i tražio da ga mazim. To je najbolji dokaz. :nowink: ;D
Moje ljubavi: moj ovnoliki kunić Đuro Ptice Grupa Magazin,Hajduk i Torcida
Uživaj dok ti je dato da si slobodna
kasnije rijetko ćeš moći.
tina m
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la petra&srećko » pet vel 22, 2008 16:21 pm

bok, ljudi, ja sam relativno nova što se tiče malih patuljaka i već imam problem. :nowink: moj srećko mi neda spavat, po čitavu noć mi grize gajbicu i vješa se zubićima (koje jedva da ima jer ima sam 2 i pol mjeseca) na rešetku. pročitala ja vaše savjete i namazala ja rešetke limunom al sad me ipak malo brine da mu nešto ne bude od tog limuna. on ipak još beba i kak ne smije ni jest zelenjavu još strah me malo da mu limun ne naškodi. :belj: al je ipak sad napokon mir, dajte mi pomognite, jel mu to može škodit? pliz, hvala unaprijed!
petra&srećko
Kunić
Kunić

PostPostao/la Kiara » pet vel 22, 2008 19:31 pm

ma ne može mu škoditi, samo si namazala, nisi mu dala da jede,...a i ako poliže više puta, ali neće, pa ne može mu škoditi :wink:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan