Tigrice

Imate još ljubimaca osim uhatih stvorenja? Upoznajmo se :)

Moderator/ica: vini

Tigrice

PostPostao/la Mary » ned stu 07, 2010 19:08 pm

Prvi sam dosao JA , mali plavi Papi . Bio sam omiljen svima . Obozavali su me . Davali su mi da ruckam najbolju hranu za tigrice i razno voce i povrce , koje ja nikada nisam ni probao . Pustali su me da letim po sobi i bio sam puno srecan zbog toga ... jednom se nisam vracao kuci cetiri dana . Pokusavali su da me nauce da jedem iz ruke i morao sam na silu posto hrane nije bilo na drugim mestima . Zeleli su od mene da naucim da pricam makar jednu rec , ali ja sam bio tvrdoglav i uvek sam ih ujedao za prst kad stave ruku u moj kavez .
slika
A onda smo se preselili ... Mnoooooooooogo sam se uplasio tokom voznje , nista strasnije na svetu nisam doziveo. Dosao sam u novi stan .. Pustili su me i tu da letim i najvise mi se dopalo da sedim u kuhinji i na monitoru. I dalje su pokusavali da me nauce necemu ali ja jednostavno NISAM HTEO da ucim nista , bilo mi je dobro i bez toga !!!
A onda je jednog dana moj kavez nestao na citava dva sata , i kada se vratio u njemu je bio nepozvani i NEPOZELJNI gost !!!!!!!
slika
Zvali su je Zuta , ja mislim da je to zbog toga sto je zute boje mada nisam siguran . Ona je zauzela moj kavez , jela je iz moje cinijice , pila je MOJU vodu , grickala moju sipinu kost , zelela je da spava u mom delu kaveza i to mi se mnogo nije dopalo . Bio sam mnogo ljut !!!! Poceo sam da je kljucam u glavu svai put kad bi mi se priblizila . A radila je to cesto (zato sto je ona navikla da zivi sa drugim tigricama) Stalno je htela da se mazimo i igramo , a ja nisam mogao da je gledam . Bio sam jako puno ljubomoran ... Prvo su kupili onog glupog cupavog zeku kome su posvecivali svu panju ovog sveta pa sad i nju , stvarno nisam razumeo zasto mi to rade ...
Ali kako je vreme prolazilo morao sam da se naviknem na Zutu ... Leteli smo zajedno . Naucio sam je ko je glavni i stvari su polako pocele da budu prihvatljive ... A onda me je jednog dana poljubila !!!! slika Bio sam zbunjen , zato sto se nikad pre toga nisam ljubio !!! Ali mi se ipak dopalo . Posle tog ljubljenja smo malo pricali , i non stop se gledamo od tada ... Glavice su nam priblizene i dopustam joj da spava blizu mene ... Ne znam sta da vam kazem ali cini mi se da sam se zaljubio ... slika
slika
Dajem joj da svaki dan stoji blizu mene i da me pipka kljunicem ...
slika
Cak sam dozvolio da ona prva jede ... Ljudi koji me cuvaju su mnogo sretni zbog nas dvoje , a moram da vam priznam i ja sam ... Volim moju Zutu !!!
Mary
Super Zek
Super Zek

Re: Tigrice

PostPostao/la martina » pon stu 08, 2010 15:40 pm

papi je isti kao moj blugi.
samo sto moj blugi vise nije sa mnom :sad:
R.I.P. Slatkica :(
Lijepo spavaj najdraze moje...puno te volim...
martina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la kravica » uto stu 16, 2010 19:41 pm

hahaha, tko ti kriv što se skitaš naokolo =)
šalim se. imamo istog papagaja, i moj je pušten 24/7 ali jako voli kavez, valjda je izvukao pouku =)
često navlači Kravicu za brkove ali ju i jako voli i stalno ju prati osim kada se ona zavuče u svoju kučicu...
'žuto sunce i plavo more'...divno ih je vidjeti skupa! nadam se da nisu tandem pa da vam ne daju mira tokom dana kao moj Pero koji mi ni vijesti ne da pogledat...
kako se sa zvekanom slažu?
kravica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Mary » čet stu 25, 2010 23:31 pm

Mnogooooooooo se deru , mnoooooogooooooo :mellow: :dry: :happy:
Strasno mnogo. Boli nas glava svaki dan :)
Zuta pokusava da ostvari kontakt sa zekom , sleti na pod blizu njega onda on veselo potrci ka njoj i ona se uplasi i odleti ... Ne verujem da ce prestati da se plasi ... A plavi nikad nije pokusao da sleti :cool: On je kukavica ..
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mary » sub stu 27, 2010 21:02 pm

Danas sam zatekla Zutu kako kljunicem vuce deo ponjave sa poda ... Malo mi je sto zeka kida ponjavu , sad kida i papagaj , hahahahaaaaaaa :lud: :lud: :lud: :belj: :belj: :belj: :belj: :zeko5: :zeko5: :zeko5:
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mary » pon pro 13, 2010 20:04 pm

Kupanjeeeeeeeeeeeeeeeee
slika
slika
slika
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la pudding » uto pro 14, 2010 12:22 pm

veća gajba!
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la martina » sub pro 18, 2010 22:32 pm

Mary jeli ova tvoja zenka tigrica ima malo crvenkaste oci,da samo malo idu na crveno?I jos da li ispod ociju ima imalo bijelo (na slici se nevidi bas jasno)??
I usput tigrice su ti prekrasne... :zekoo11:
martina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Mary » pon pro 20, 2010 13:07 pm

Hehe , ima skroz crneee oci , uopste joj se oko zenice ne vidi belo , a plavom se vidi ... Ona ima oci kao dugmad . Divna mi je :zekoo11:
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la martina » pon pro 20, 2010 14:45 pm

I ja imam dvije tigrice...jedna je ubocu ista kao tvoja Zuta i isto je zenka i zove se Ella...samo sto kod moje Elle su oci malo crvenkaste sto znaci da je neka lutino vrsta...i kod tih lutino vrsta tigrice spol se malo drugacije odredjuje...kod njih muzijaci imaju roze iznad kljuna a zenke skroz smedje.
To ti govorim zato sto mi se ucinilo da Zuta ima malo crvenkaste oci pa bi to znacilo prema njenoj boji iznad kljuna da je muzijak...ali ocito da je obicna tigrica zenka...
A sto se tice toga sto joj je oko u potpunosti crno,sto se nevidi nista bijelo okolo to ti znaci da je tigrica jos uvijek polno nezrela...to bijelo okolo kod tigrica se stvori tek kad napune oko 6 mjeseci.
Moji su stari oko tri godine tako da oboje imaju to bijelo i sad ocekujem njihove male bebe...jedva cekam... :zekoo3:
martina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Mary » pon pro 20, 2010 18:17 pm

Stvarno ? WOW , to nisam znala ... Pa zenka je .. Vole se , ljube se :zeko4: Bas su dobri prijatelji za sada ...
Mnogo medeni , ali MNOOOOGO kreste !!! To im je jedina mana ...
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la martina » pon pro 20, 2010 19:02 pm

I moji krešte...nenormalno puno a najviše kad se ne obraća pažnja na njih...e tad jednostavno nemožeš ostati u kući... :nowink:
A da samo vidiš kako se moji vole...ja mislim da se nijedan par papagaja na svijetu ne voli više od njih...ženka nikad sama ne ide do posudice za hranu nego je uvijek on hrani...uvijek ali baš uvijek se cmakaju,ako se ne cmakaju onda jedan drugog čiste ili nešto na taj fazon.A da samo vidiš komedije kad jednog izvadiš iz kaveza na neko vrijeme,ovaj drugi poludi u kavezu,dere se,vrišti a kad ga vratiš oni koda se nisu vidili sto godina pa se cmaču,gledaju :ljubavc:
A kad sam ih tek dobila on je uvijek nju štitio,nikom nije dao blizu nje a kad bi neko pokušao da nju uzme tako bi ga jako ugriza da se ovaj sigurno više nebi približavao...
martina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la renata » pon pro 20, 2010 19:39 pm

Žuta tigrica NIJE ženka, mužjak je.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la martina » pon pro 20, 2010 21:18 pm

i ja sam to mislila s obzirom da nekako bas lici na lutino vrstu...ali Mary kaze da su joj oci crne a lutino vrsta ima crvene oci... :zeko10:
martina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Mary » uto pro 21, 2010 9:51 am

renata je napisao/la:Žuta tigrica NIJE ženka, mužjak je.

onda su gejevi . posto se vole i ljube svaki dan ...
Mary
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Ostali ljubimci zecoljubaca

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan