Kunicu držimo u potkrovlju u kojem ne boravimo, u kojem je naravno sve čisto. Nalazi se u kutu u kojem nema propuha. Redovno je puštamo po kući svaki dan. Imamo najvecu gajbu koja je postojala u pet centru. Takoder imamo kucicu iz pet centra u koju se ona redovno zavlači. Nemamo pojilicu za vodu nego zdjelicu jer vidim da joj to najvise odgovora. Hranu takoder jede iz zdjelice ali redovno sve izbaci van jer joj je ipak lakse s poda jesti

WC imam kutni. U njega stavljam piljevinu s aromom limuna.
Sada da napokon pocnem govoriti o higijeni.
Znači svaka 2-3 dana obavezno sve iznesem u dovrište i dobro operem i osušim. Usisam sve oko njene gajbice u potkrovlju. Kunica u to vrijeme provodi vrijeme u mojoj sobi. Operem sve, od gajbe do zdjelica.
U gajbi imam kućicu u koju uvijek stavim malo više piljevine pošto kunica voli vrijeme provoditi u kućici i na njoj. WC svakodnevno čistim i perem. I svako 2 mjeseca kupim novi jer ovoga izgrizi i primi mirirs od mokraće. Jedno vrijeme sam držao sijeno u onoj posudi koja se prikači na kavez, ali u novije doba jednostavno ubacim sijeno u kavez da se ne mora mučiti čupati ga.
Kunica se parila sa kunićem početkom 8. mjeseca. Pa je rodila 2.9. Pet dana prije poroda je napravila gnijezdo, od tada više nisam čistio kavez nego samo WC i pokupio ostatke sijena i piljevine. Znači gajbica se nije čistila detaljno 20 dana. Pribojavao sam se buha pa sam jučer uništio gnijezdo i sve očistio. Nadam se da se na kunicu i bebe nisu nakupili neki paraziti od nepranja gajbe toliko dana.
Što kažete na higijenu je li se dovoljno brinem, je li bi što mogao promijeniti, hvala.