ovako,problemi su poceli pocetkom 11.mj..
moj medeni je polako prestao jesti(sijeno isto),pio je sve manje vodice i na kraju je prestao proizvoditi kuglice..ali je cijelo vrijeme bio dosta zivahan..
bili smo kod veterinarke koja mu je napipala apces na vilici na lijevoj strani i mislila je da je to razlog zasto moj malisha ne jede..tada je jos kuglicario i pio vodice..
kroz 4 dana dobio je 8 injekcija(antibotik ne vidim procitat sa racuna uz najbolju volju,nesto sa sy..,vitamini B+C)i 2 infuzije(glukosalina)da ne dehidrira..

kada je prestao kuglicariti veterinarka nas je uputila u zg na veterinu..
tamo su mu nakon rengena i ultrazvuka,kao dijagnozu postavili GI zastoj..
pregladali su mu zubice pomocu nekakvog instrumenta jer nisam dala anesteziju i to je sve bilo okej,nema nikakvih spiceva..
5 dana je dobivao antibiotik trimetosul 48%..koliko sam shvatila dobivao ga je preventivno da ne bi doslo do infekcije..
dajem mu pro-digest na spricu i malticu(koju ne moze smisliti i oko nje vodimo borbu svaki dan),vitamine nece nikako..
poceo je papati sijeno zahvaljujuci salatici i njenom prefinom domacem sijenu za kojim su svi ludi..
sve je nekako krenulo na bolje..apetit mu se bio kolko tolko vratio,pio je vode i kuglice su bile u wc-u..
od utorka se opet pogorsalo..ponovno ne jede skoro nista,osim malo sijena,pije malo vodice..a kuglicari samo ako mu dam maltice,bez nje nista..
primjetila sam da gricka zid i lize svoju mokracu..
dosta je miran zadnja 2 dana i opcenito se cudno ponasa..ne lezi onako opusteno,izgleda mi kao da se grci od bolova u trbuhu..
ispricavam se na ovako dugom postu..molim vas za pomoc..
ne znam sta da radim..nisam iz zagreba i sto se tice prijevoza vezana sam za druge..
stvarno se jako brinem zasto mu se stanje opet pogorsalo..