Sušena djetalina

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Sušena djetalina

PostPostao/la Anby » sub ruj 10, 2011 19:24 pm

nebi spamala, ali da pitam, zapelo mi za oko... vecinom ovdje clanovi daju suhu hranu na vecer a kaze se kao ujutro sijena i po par puta po malo tijekom dana da im mirise pa da ga grickaju, ali ja stvarno nevidim nikakvu svrhu u tome jer ova moja banda citav dan provede spavajuci, koliko god da ja njima davala sijena po danu, to sijeno jednostavno stoji u sjenalici jer oni hrču u svih šesnaest :D

razbude se tek oko 6-7 navecer i tad im dam suhu hranu... neznam kako vasi ali ja ovu moju bandu vidjam jedino ujutro i navecer, po danu kao da i nemam zeceve (ili ko da imam jednog jer se Toby zavuce u kauc pa se necuje nikako :rolleyes: a andjinu zadnjicu nemozes faliti, uvijek viri odnekud :D ) zar im mozda nebi trebali davat suhu hranu za dorucak ili rucak a sijena natovarit navecer jer ionako zecopartijaju cijelu noc?
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la fidelio » sub ruj 10, 2011 19:26 pm

najvažnija je dosljednost. I ''guranje sijena pod nos''.
Sijeno treba dodavati po malo jer ne vole kada dugo stoji na zraku ili kada ga razvuku pa gaze po njemu (barem većina ne voli).
A onda ostatak dana rasporediti dva-tri obroka za svježe povrće i suho.

Edit:
meni je Lilo preporučila suho navečer.
i moja po danu većinom odmara, ali kada je gladna jede sijeno.
R.I.P. Fidelio i Livio
http://www.youtube.com/watch?v=uegRK73m4sQ
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Anby » sub ruj 10, 2011 19:31 pm

ma znam, ali fakat kod mene nema smisla stavljat sijeno po danu, tako da cu im ga stavljat u sjenalicu na vecer i malo ujutro, a uvijek imaju jednu vrecu na podu u koju zabiju glavu, joj sad sam se sjetila da imam jednu fotku andje gdje se sva zakopala u vrecu, bas cu je stavit u njenu temu :D

edit: i meni je Lilo rekla na vecer suho, a po danu dosta sijena, ali kazem fakat nema smisla, sijeno stoji a oni spavaju na ledjima ko top!
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » sub ruj 10, 2011 19:42 pm

Anby je napisao/la:nebi spamala, ali da pitam, zapelo mi za oko... vecinom ovdje clanovi daju suhu hranu na vecer a kaze se kao ujutro sijena i po par puta po malo tijekom dana da im mirise pa da ga grickaju, ali ja stvarno nevidim nikakvu svrhu u tome jer ova moja banda citav dan provede spavajuci, koliko god da ja njima davala sijena po danu, to sijeno jednostavno stoji u sjenalici jer oni hrču u svih šesnaest :D

razbude se tek oko 6-7 navecer i tad im dam suhu hranu... neznam kako vasi ali ja ovu moju bandu vidjam jedino ujutro i navecer, po danu kao da i nemam zeceve (ili ko da imam jednog jer se Toby zavuce u kauc pa se necuje nikako :rolleyes: a andjinu zadnjicu nemozes faliti, uvijek viri odnekud :D ) zar im mozda nebi trebali davat suhu hranu za dorucak ili rucak a sijena natovarit navecer jer ionako zecopartijaju cijelu noc?

Pa to sam ja i napisala dva posta prije ;)
Isto, sijeno stoji, kasnije im ne miriši i nema svrhe, sve što ubacim prek dana propadne u većini slučajeva. Imaju, naravno, ali po manje, ubacim po malo svakih par sati al to sve stoji i stoji..
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » sub ruj 10, 2011 19:46 pm

nisam vidila, sorry... :blush: a ima i onih kao moj Toby koji cekaju da im se daje travka po travka...koji hedonist :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » sub ruj 10, 2011 19:53 pm

Da, i Roflo. On jede sijeno iz ruke ko poslasticu, obožavam ga zbog toga jer se ne moram brinuti jel jede dovoljno. S Lolom brojim svaku vlat zbog tih njenih zubeka, strah me da će završiti na korekcijama i slično ako se zapusti, da ne pričam za probavu... Kaže mama da ja imam željezni režim prehrane zeka :D
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Iva » sub ruj 10, 2011 21:13 pm

Flekicaaa je napisao/la:Nema veze svak ima svoje mišljenje,ali opet ive nije u redu ako me uopće ne znaš govorit tako nešto.ja sam ovdje došla u namjeri da napravim najbolje za svog zeku a ne u namjeri da GOVORIM JEDNO A ČINIM DRUGO... :nowink:

znala sam da ćeš to krivo shvatit,s time sam mislila reć da ti ni slučajno nebi dala više djeteline nego sijena jer sama znaš koliko je to opasno...
slika
Nuni :zeko3:

«Don't mess with Nuni.» sloganizer.net
Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Iva » sub ruj 10, 2011 21:16 pm

@littlebunny
da djetelina može biti jako opasna,ima tu u forumu negdje piše nađi pa ćeš vidjet :zeko5:
slika

Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Flekicaaa » sub ruj 10, 2011 22:49 pm

Iva je napisao/la:znala sam da ćeš to krivo shvatit,s time sam mislila reć da ti ni slučajno nebi dala više djeteline nego sijena jer sama znaš koliko je to opasno...

da,al možda si i ti mene krivo shvatila :D
ja njoj na dan dajem sijena oko 4 šake :D i onda uz to stavim pola šake,ili šaku sušene djetaline,tako da nema opasnosti,ona mi sada jede više sijena :)
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la dHarma » ned ruj 11, 2011 8:23 am

Da se nadovezem na ars i anby..
Spajk je isto ranije dobijao suvu hranu uvece ali onda pojede bas malo sena ujutru dok u toku dana ga ni ne pogleda..
Pa sam promenila, ujutru dajem suvu hranu pa u toku dana zeleno i seno, primetila sam da vise jede seno tako jer zna da u toku noci nece dobiti nista drugo, a seno tad jos uvek mirise i sveze je..

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Flekicaaa » ned ruj 11, 2011 9:03 am

dHarma je napisao/la:Da se nadovezem na ars i anby..
Spajk je isto ranije dobijao suvu hranu uvece ali onda pojede bas malo sena ujutru dok u toku dana ga ni ne pogleda..
Pa sam promenila, ujutru dajem suvu hranu pa u toku dana zeleno i seno, primetila sam da vise jede seno tako jer zna da u toku noci nece dobiti nista drugo, a seno tad jos uvek mirise i sveze je..

ja sam isto tako počela.jutros je dobila suhu hranu,popodne će zeleno i svježe,a navečer sijeno.tako i je najbolje.jučer sam tako napravila i navečer je jela sijeno! :)
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Iva » ned ruj 11, 2011 12:53 pm

Flekicaaa je napisao/la:
Iva je napisao/la:znala sam da ćeš to krivo shvatit,s time sam mislila reć da ti ni slučajno nebi dala više djeteline nego sijena jer sama znaš koliko je to opasno...

da,al možda si i ti mene krivo shvatila :D
ja njoj na dan dajem sijena oko 4 šake :D i onda uz to stavim pola šake,ili šaku sušene djetaline,tako da nema opasnosti,ona mi sada jede više sijena :)

ja sam tebe krivo shvatila..sorry :/
slika

Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Flekicaaa » ned ruj 11, 2011 18:25 pm

ma nema problema :zeko3:
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anby » ned ruj 11, 2011 20:03 pm

dHarma je napisao/la:...jer zna da u toku noci nece dobiti nista drugo, a seno tad jos uvek mirise i sveze je..

Joj dovela bi ti ja Andju na par dana pa da vidis kome neces dati nista po noci :D Ili joj daj hrane ili ti nema spavanja, pa ti odluci ;D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » pon ruj 12, 2011 15:10 pm

Anby bila je i meni Zoe takva, razmažena prasica, nakon što se par noći uredno nisam dizala iako je ona rondala, naučila se. Nije da će umrijeti od gladi, samo je navikla tako. Bitno da preko dana dobije dovoljno hrane pa onda nema grižnje savjesti. Mislim da se s njima mora kao s malom djecom, ako ih naučiš da ćeš skakati svako malo, oni to iskorištavaju. Moji imaju bioritam kao i ja, isto se dižemo i spavamo, u isto vrijeme smo najaktivniji i najumorniji i jedemo u isto vrijeme :)
ars
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan