Patuljasta lavlja glava i sarac

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Patuljasta lavlja glava i sarac

PostPostao/la semel » uto lis 04, 2011 12:54 pm

Prije 5-6 mijeseci sam kupio kunica patuljastog,preciznije,lavlja glava(Lopy).Zenka je i trenutno je stara 6 mijeseci.
Odlučio sam joj napraviti iznenadenje i prije 4 dana sam joj pridruzio partnera,ali u pet shop-u nije bilo niti jednog muzijaka,osim sarca(Rocky) koji je star jedva 2 mjeseca.
Drzao sam ih 2 dana zajedno i primijetio sam kad se priblizi Lopy Rockyu, Rocky pobjegne u cosak.
Lopy kad krene prema Rockyu,nekad Rocky ostane na mjestu i oni se pomirisu i onda Lopy pocne da "gricka" krzno Rockyu i Rocky pobjegne u cosak.
Da rezimiram, Rocky se boji Lopya,ali se ne tuku,nekad Lopy legne kod Rockya,ali rijetkost.I vec 2. dan Rockya drzim zatvorenim u velikom kavezu.
Eh, mene interesuje da li se on nje boji zato sto su razlicite rase ili sto je ona njeg starija skoro pola godine
Hvala :zeko2: :huh:
Zadnja izmjena: semel; uto lis 04, 2011 16:52 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
semel

Re: Patuljasta lavlja glava i orijas

PostPostao/la Flekicaaa » uto lis 04, 2011 13:20 pm

boji je se zato što je ona ženka i on je došao na "njen" teritorij,ženke su teritorijalne i ona ga napada,barem tako mislim.a koliko je ženka imala mjeseci kada si je kupio?pola mjeseca ili mjesec..? :rolleyes:
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la semel » uto lis 04, 2011 13:39 pm

Flekicaaa je napisao/la:boji je se zato što je ona ženka i on je došao na "njen" teritorij,ženke su teritorijalne i ona ga napada,barem tako mislim.a koliko je ženka imala mjeseci kada si je kupio?pola mjeseca ili mjesec..? :rolleyes:

imala je mijesec ipol.u svakom slucaju,hvala na odgovoru :zeko2:
semel

PostPostao/la Fiffy » uto lis 04, 2011 14:07 pm

omG, opet ti :lud:

nemoj samo reci da planiras da ih paris??
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » uto lis 04, 2011 14:24 pm

Fiffy je napisao/la:omG, opet ti :lud:

to sam i ja pomislila
nemoj ni slucajno da se pare jer ce zenka uginuti!!!!!!! drzi ih odvojene dok njega ne kastriras!
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la littlebunny » uto lis 04, 2011 15:22 pm

zašto si morao baš taj dan kupiti muškog kunića,jesi mogao pričekati koji dan pa kupiti patuljastog,znaš li razliku između patuljastog i orijaša? :rolleyes: i kastriraj obvezno muzjaka a zasad nek budu razdvojeni.
Roxie
littlebunny
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la semel » uto lis 04, 2011 16:35 pm

littlebunny je napisao/la:zašto si morao baš taj dan kupiti muškog kunića,jesi mogao pričekati koji dan pa kupiti patuljastog,znaš li razliku između patuljastog i orijaša? :rolleyes: i kastriraj obvezno muzjaka a zasad nek budu razdvojeni.

Pa citao sam po forimima, i ipak mislim da su kompetentnija misljenja veterinara,koji kazu da rasa nema veze.
semel

PostPostao/la semel » uto lis 04, 2011 16:36 pm

Fiffy je napisao/la:omG, opet ti :lud:

Ja ne znam jeste l' vi normalni.
Trazim pomoc!
A ne da mi masa pametuje.
semel

PostPostao/la semel » uto lis 04, 2011 16:50 pm

Ja se izvinjavam,nije rijec o orijasu, vec o sarcu.
U PET SHOP-U su me zeznuli.
semel

Re: Patuljasta lavlja glava i sarac

PostPostao/la mala_zečica » uto lis 04, 2011 17:08 pm

semel, nitko ti ne želi pametovat taj ton je nepotreban. flekica ti je odgovorila, a ostale cure samo žele najbolje za zekane. dobronamjerno su ti rekle da nije pametno da pariš zekane drugih rasa (a i parenje istih rasa ti nebih preporucila jer nisi uzgajivac i nebi znao pomoc zekici ako dodje do kakvih komplikacija koje su (nakon poroda) teško uocljive) jer zenkica može uginuti. ako je mladunac prevelik i ne može izaci kroz rodnicu uginut ce u njoj, a nakon njega i ženka... :sad: molim te poslušaj nas, nemoj raditi na svoju ruku, misli na zekane. ima puno ljudi koji su došli i nisu slušali savjete drugih i na kraju su ostali bez zekana.. kasnije su se kajali... :sad: pozz i nadam se da ceš dobro promisliti i da ce odvagnuti ono što je bolje za zekane...
slikaslikaslikaslika
mala_zečica
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la semel » uto lis 04, 2011 17:18 pm

mala_zečica je napisao/la:semel, nitko ti ne želi pametovat taj ton je nepotreban. flekica ti je odgovorila, a ostale cure samo žele najbolje za zekane. dobronamjerno su ti rekle da nije pametno da pariš zekane drugih rasa (a i parenje istih rasa ti nebih preporucila jer nisi uzgajivac i nebi znao pomoc zekici ako dodje do kakvih komplikacija koje su (nakon poroda) teško uocljive) jer zenkica može uginuti. ako je mladunac prevelik i ne može izaci kroz rodnicu uginut ce u njoj, a nakon njega i ženka... :sad: molim te poslušaj nas, nemoj raditi na svoju ruku, misli na zekane. ima puno ljudi koji su došli i nisu slušali savjete drugih i na kraju su ostali bez zekana.. kasnije su se kajali... :sad: pozz i nadam se da ceš dobro promisliti i da ce odvagnuti ono što je bolje za zekane...

Hvala ti puno na pomoci,uopste nisam imao ljutit ton,vec ne volim sarkazam.Ja bih samo zelio da imam jednu porodicu zeka o kojoj cu se brinuti sto je i izvodljivo.
semel

PostPostao/la mala_zečica » uto lis 04, 2011 17:52 pm

porodicu? misliš li i na male zecice?
slikaslikaslikaslika
mala_zečica
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la semel » uto lis 04, 2011 17:56 pm

mala_zečica je napisao/la:porodicu? misliš li i na male zecice?

da :zeko2:
semel

PostPostao/la Flekicaaa » uto lis 04, 2011 17:57 pm

semel,ne pariti zeke!imamo slučaj na forumu gdje je cura koja nije uzgajivač i koja je imala isto mišljenje ko ti parila zeku i na kraju joj je kunica uginula i sada ona treba preuzeti ulogu kunice i hraniti mlade.promisli dobro..
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » uto lis 04, 2011 17:58 pm

ja se fakat nadam da s ti neki lik koji samo dolazi maltretirat ovdje
PARENJE PATULJASTE KUNICE I ORIJASA REZULTIRA SIGURNOM SMRĆU KUNICE!!!!!!! BEBE SU JEDNOSTAVNO PREVELIKE DA SE MOGU RODIT!!!!!!!!!!!!!!!
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan