Pitanje

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Pitanje

PostPostao/la claudija » pon lis 22, 2012 21:44 pm

:D Hi svima , trebam savijet!! Udomila sam prije tri godine ovnolikog patuljastog kunića.
Živjeli smo tri godine sami dok nam se nije doslio moj suprug, i tu nastaju problemi!

Inače do sada uredan zeko ( slobodno se kreće po stanu, obavlja nuždu u wc-u, gajbica uredna ),
odjednom zapišava stan ,ostavlja kuglice , trči cijeli dan za mnom i ispušta neke zvukove (kao da reži) i povremeno skoči i zapiša me !!

Neznam kako spriječiti takvo iznenadno ponašanje,, voljela bi da se moj pristojni zeko(ljubav velika) ponovo upristoji!!!

tnks:)
claudija
Kunić
Kunić

Re: ZECO SHOP - PONUDA - UKRASI

PostPostao/la Pahuljica_Ri » pon lis 22, 2012 22:07 pm

Izgleda da je ljubomoran i zapišava te da te označi kao svoj teritorij. Iz istog razloga zapišava i stan. Bar se tako meni čini. :wink:
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Re: ZECO SHOP - PONUDA - UKRASI

PostPostao/la markiza » uto lis 23, 2012 5:22 am

i meni :P
markiza
Super Zek
Super Zek

Re: Pitanje

PostPostao/la Bijou » ned ožu 03, 2013 18:14 pm

Da ne otvaram novu temu, pa idemo pod pitanje...
Ima li tko da je bez kaveza? Mislim da zeko uopće ne koristi kavez? Dakle, Bijou je puštena non stop bez zatvaranja, kavez koristi isključivo za pit i jest (wc joj je van kaveza), prvo sam skinula žičani dio, jer niti se je penjala niti ju je interesiralo ležanje u kavezu, a sad sam makla i onaj plastični dio. Stavila sam posudicu s vodom, posudicu s hranom na mjesto gdje je stajao kavez, a sjeno u šta????? (sad mi je u wc-u jer imam dva ona veća mačja). Ima li tko da to tako funkcionira?
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la arhont » ned ožu 03, 2013 18:27 pm

Pupek i Mashek imaju kavez samo za sijeno, i malu otvorenu kucicu gdje spavaju. I pola sobe koja je ogradjena.
24 i 27
arhont
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » ned ožu 03, 2013 18:44 pm

Pa super,kaj fali tome.....doduse taj macji wc je dimenzija kao ta kadica od kaveza,barem moja....mi funkcioniramo tako od pocetka samo sto nikad nisam maknula tu kadicu (kavez) nego sam ostavila radi sijena i vode unutra,sve ostali radi vani i nikad nije bila zatvorena. Tako da je to super,ako i tebi pase. Super si se snasla za sijeno,eto vidis meni nikad nebi palo na pamet kupit macji wc al opet kazem donji dio kaveza nam je istih dimenzija pa smo ga ostavili.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bijou » ned ožu 03, 2013 19:00 pm

Meni je ta kadica od kaveza 95 cm, a mačji wc 34 cm!!! Zato sam ja htjela maknut tu "kadicu", ogromno mi je to više kao jacuzzi :belj: a služi samo za pojest. Ja sam u biti htjela savjet jer već vidim da ova moja zvjerka baca sijeno van i jede ga... :omg:
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lilo » pon ožu 04, 2013 21:35 pm

pa stavi sijeno u košaricu od nelakiranog šiblja! malo jede sijeno ,malo košaru... ;D !Ili joj narući neku sjenilicu...ima netko ljepu drvenu... :hm: sjetit ću se... :dry:
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Bijou » uto ožu 05, 2013 8:32 am

Ajde, sjeti se...! Brine se Lilo da se njeno sijeno ne razbacuje ;D
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lori7 » uto ožu 05, 2013 13:21 pm

ja sam na oba kaveza stavila iz vana ovakve posudice da si mogu preko rešetaka čupati http://www.pet-centar.hr/detalji_proizv ... boje.aspx# to i baš nije funkcioniralo jer si je Maza htjela noge trgat kako je tresla po rešetkama gdje je bila ta posudica :zeko7: trebali ste vidjeti kako se s tim borila, ali me bilo strah da se ne ozljedi, a Barni ima drvenu gajbicu obloženu žicom i jako je teško to čupao, tako da sad on ima u svom kavezu u jednoj drvenoj kućici sa rupom (Mazinoj kotilici :P ) sijeno, a Maza i maleni imaju obješenu rolu papira u kojoj je nagurano sijeno i to najčešće sve povuku van pa si na dnu kaveza grickaju :zeko1: (skoro pa im i onda ne treba ta rola ali im je to zabavno podezat,a i ne želim da svježe sijeno odmah zgaze i uprljaju)
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la arhont » uto ožu 05, 2013 16:01 pm

Kod mojih zloestoća se ova pokazala najbolje :-)

http://imageshack.us/a/img834/4457/53367722.jpg
24 i 27
arhont
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lori7 » uto ožu 05, 2013 18:07 pm

arhont je napisao/la:Kod mojih zloestoća se ova pokazala najbolje :-)

http://imageshack.us/a/img834/4457/53367722.jpg

toga ima u pet centru ali mislim da košta oko 50 kn a dosta je maleno (više za zamorce)
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sri ožu 06, 2013 9:21 am

to moze nosat okolo..tek onda ce biti sijena svuda
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bijou » sri ožu 06, 2013 14:29 pm

Ne vidim kakva je ova zadnja jer sam na poslu, pa zabrana admina... Ali u ova dva dana od kad sam maknula cijeli kavez, dobila sam puuuno više prostora u stanu i naravno da ljepše izgleda i sad sam zapela da tako i ostane kad ga je ionako koristila isključivo za sijeno i vodu, i inače usisavam do dva puta dnevno jer imam i papige, ALI ovo je prestrašno, mislim ona se igra s tim wc-om gdje je sijeno, vuče od dnevnog do kuhinje, baca sijeno nogicama, kad dođem s posla stan izgleda kao da su Gustafi nastupali - štala!!! Stvarno bi htjela neko bolje riješenje.... :sad:
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la markiza » sri ožu 06, 2013 15:22 pm

Pa najbolje je da ima neku fiksiranu senalicu, moj zeko je ima u kavezu kao male jasle i on cak i odatle izvlaci seno i posto je kavez oblozen zicom i kroz nju ispada napolje seno, pa izgleda neuredno a mogu misliti tek kad zeko ima na raspolaganju "pokretnu" senalicu, kako je tek onda sena po svuda. Najbolje da joj negde stavite gde ona cesto prolazi ili blizu njenog wc-a da joj fiksirate tako da joj je uvek tu da moze da ruca :D
markiza
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan