vapno

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: vapno

PostPostao/la bibika » pon lis 29, 2012 15:26 pm

:flamethrower:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Mrvica » pon lis 29, 2012 17:54 pm

bibika je napisao/la::flamethrower:

hehe..taj rad :zeko1:
ako je seno u blizini, onda nije pametno, naravno, da ne biste "sterilisali" malo vecu povrsinu nego sto ste planirali.
ja sam mislila da mozete kaveze (ili sta vec imate) da iznesete napolje i to tamo obavite, ovako nema smisla.
a koliko ja znam, taj pistolj se i koristi izmedju ostalog za skidanje farbe sa drvenarije, tako da ne bi spalio drvo. ako uopste mislimo na istu stvar.

nemam nazalost bolji predlog.
pozdrav :zeko8:
Mrvica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la bibika » pon lis 29, 2012 23:56 pm

:bravo: je, to je taj pištolj, koji sam ja kupila prvenstveno zbog zecova. malo mi je nespretno zbog okolnosti, ali, ipak prođem tim pištoljem. ne zadržavam se dugo na jednom mjestu. ono što mogu, iznesem van.hmmmm, čini mi se da je sad najidealnije vrijeme za upotrijebiti pištolj, zbog vlage . spore, bakterije i virusi - dooolaaazim. nebu niko moje zeckove diral !!!!! :zlic:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lilo » sri lis 31, 2012 23:00 pm

virion je napisao/la:
Lilo je napisao/la:mehanicki peri cistom vodom,do cistoga,onda posuši.dezinficiraj alkoholom u raspršivacu,čim sitnije kapljice!

Nažalost, vrlo česta zabluda. Jedini alkohol koji djeluje kao dezinficijens je 70%tni alkohol, a svi ostali su puno slabiji po tom pitanju. Znači potrebno je koristiti točno određenu koncentraciju. Najčešće se koriste etilni alkohol i izopropilni alkohol u tu svrhu, međutim, isti se ne koriste za sterilizaciju instrumenata, zato što im je mana da ne mogu prodrijeti u tvari bogate proteinima, kao što su npr. spore.
Nije loš tekst: http://www.aaalac.org/publications/Conn ... ectant.pdf

Na etanol sam i mislila, neznam sto je tu zabluda?drugi se u bolnicama niti ne koristi za dezinfekciju.instrumenti se nemogu alkoholom sterilizirati vec samo dezinficirati...naravno da su to dva razlicita pojma....jel!kunicje nastambe je moguce odrzavati mehanicki cistim,tu mozemo prati obicnom vodom jer niti jedan dezinficijens ne djeluje dok je nesto zmazan,mozem i prebrista ti pa ceat da ispari ako nam je prakticnoo!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Lilo » sri lis 31, 2012 23:21 pm

Spore nece unistiti nijedna dezinfekcija,ako neznate sto je dezinfekcija procitajte si!sterilizaciju nastambi je nemoguce napraviti!dakle ostaje nem dezinfekcija.ako uzmemo u obzir da sve necistoce operemo tu smo smanjili mogucnost hranjive podloge,zatim uzmemo u obzir da je etanol 70%alkohol najbolji inaktivator virusa a to nam i treba napravimo dezinfekciju njime.virusne bolesti kunica cesto nemaju nikakve terapije koju mozemo primjeniti da ga spasimo !za vecinu bakterijskih inf imamo ljek.ostale parazitarne bol i nametnici nece se ni pojaviti ako nam je cisto.Bibika,nemoj spalit kunicarnik!pistolj da bi djelovao mora imati odredeno dugo djelovanje na povrsinu i postici odredenu temperaturu!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la bibika » čet stu 01, 2012 22:32 pm

:hm: nisam mislila splaiti - spaliti. u 8. mjesecu sam prošla pištoljem nakon što sam oprala vinskim octom. pod "spaliti" sam mislila proći tim puhalom, što i činim svako toliko. dobro mi dođe i sad kad je hladno, da posušim plastične podnice nakon pranja. :kekmig:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la bibika » pet stu 23, 2012 0:24 am

:keki: uffff, osjećam se ko robinja u dinastiji Zecovi. promijenili smo krov koji je prokišnjavao (dobili su limene ploče, rabljene ali iskoristive), novi (ispod čekića) linoleum na podovima u gajbama, sve sam oprala :krpa: , prošla vrućim pištoljem, usisala (nabavila puhalo-usisivač lišća da mogu češće i brže i efikasnije očistiti pod ) pošpricala octom. mogu vam reći da tu noć nakon što sam prošla vrućim pištoljem, nisam baš najmirnije spavala :neeedsleep: , jer sam stalno bila dežurna - za svaki slučaj, počupkala dlake linjalice sa zecova, sve skupa - intenzivni posao 5 dana. :wink: zadovoljna sam učinjenim, samo kaj me brine je njihovo međusobno lickanje (kad se svađaju :duel11: - nije dobro, kad se ljube :ljubavc: - nije dobro; baš sam zahtjevna :vjesticaa: ) . kaj se nas tiče - sad može doći zima :kugla:.
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Prethodna

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan