Furminator

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

PostPostao/la Lady Stardust » čet lis 30, 2008 14:07 pm

Moze i melem on je super
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » čet lis 30, 2008 14:09 pm

Ovo ne izgleda bezopasno :huh: možda radi pada svjetla kod slikanja, ali djeluje kao da je koža upaljena, nisam vidjela da se netko tako sasvim olinja
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » čet lis 30, 2008 18:24 pm

DAnas sam imala full ispunjen dan tako da nisam stigla ranije na forum...
Ovo sam ja iscupkala nije otislo furminatorom...
Jaaaako se linja, ne smem da ga cupkam vise bojim se da ne bude ceo ovakav... :sad:
Mozda je nedostatak vitamina ali neznam sta da radim..
Medjutim, letos kada je bila Dina kod mene sa njenim zekicom, isto se jako linjao i posto ona nije smela da ga cetka, ja sam ga iscetkala i iscupkala....
Isto mu je bila ovako ogoljena koyica oko vrata i to sam tada prvi put videla.
Dina mi je rekla da je porasla i da je sve ok....
Neznam da li je normalno, ali sam se uplasila kada sam danas videla ekcem...
Na ovoj slici je zbog mob.koji je los kozica crvena, ali nije bila upaljena i skroz je bledoroze boje... Medjutim danas popodne mu videh pored levog uvceta kao da je poceo ekcem...
Nemogu sada nabaviti melem od propolisa, imam samo propolis...
Stavila sam mu Pantenol kremu, neznam da li je to ok ali mi je to prvo palo napamet.
Imam Pavlovicevu, hidrociklin...
Boli ga, rezao je kada sam ga mazala... :sad: :sad: :sad:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la nani » čet lis 30, 2008 18:30 pm

Moj Nani je isto tako izgubio dlaku ljetos..isto tako kod vrata.Prvo sam mislila da je neki parazit ili gljivice,no koža je bila potpuno čista,ružičasta,bez crvenila.I za mjesec dana je narasla nova i sve ok.Tako da zaključujem da se isto tako jako izlinjao ili da mu je Piaf počupala dlaku,nema šta drugo biti.
nani
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » čet lis 30, 2008 20:02 pm

Vitaminskim kapima ili injekcijom, tako je Charlie imao gole nogice i vet nam je preporučila vit. kapi i nova dlaka je narasla :)

parazite mora isključiti vet
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » čet lis 30, 2008 21:20 pm

Charlie je napisao/la:

Vitaminskim kapima ili injekcijom, tako je Charlie imao gole nogice i vet nam je preporučila vit. kapi i nova dlaka je narasla :)

parazite mora isključiti vet

Ne verujem da ima parazite... Moze se desiti ali mislim da nije to...
I kod prvog linjanja se tako olindrao iznad nosa ali je tu kozica bila crna pa nije izgledalo strasno... I kod nogica...
Odmah posto sam procitala ove postove odtisla sam do apoteke i kupila melem od propolisa sa ekstratom kantariona i nevena...
Neznam samo kako da mazem i koliko cesto.
Kada je Krcko u pitanju, malo je reci da sam panicar!
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilo » čet lis 30, 2008 21:27 pm

Samo maži...narast će!Nije to ništa!Poćupala si ga previše i isćupala si i ono kaj još nije spremno za otpast bilo! :rolleyes: Bude to naraslo i ne čupkaj ga više nigdje! :cool:
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Klio » čet lis 30, 2008 22:45 pm

Lilo je napisao/la:Samo maži...narast će!Nije to ništa!Poćupala si ga previše i isćupala si i ono kaj još nije spremno za otpast bilo! :rolleyes: Bude to naraslo i ne čupkaj ga više nigdje! :cool:

Lilo, hvala, bas si me smirila :)
Uh vec sam pocela da se panicarim i razmisljam kako sutra do veta.
Sigurno je da sam ga previse pocupala jer imam strasan strah da se ne naguta dlaka, od kada sam citala na forumu sta se sve desilo drugim kunicima i koliko ih je umrlo od zacepa. :sad:
A ovaj moj prasac nece malticu...
Evo i vou sa jabukom sto smo nabavili od Ledi, uspela sam da mu uvalim jedno nedelju dana i sada nema sanse.
Zat oga cesljam redovno i cupkam. Mada je lako islo ali sigurno da sam preterala :huh:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Catie » pet lis 31, 2008 2:35 am

Što ne bi probali Dermoscent u ovakvoj situaciji?
Catie

PostPostao/la Klio » pet lis 31, 2008 22:22 pm

Pceje su da mi jastu dlakice... Nezne, tanke,bele, maje... Ali je smesan :D
Uh, bas mi je krivo sto sam ga ovako ocerupala...
Mazemo se vise puta dnevno, ne voli to. Otrpi dok ne namazem a onda otpela lupajuci zadnjim nozicama i tresuci glavu neko vreme :D :D
Iako ga nisam vise cupala, cesljam ga i ostali delovi tela izgledaju zalosno.. Bas sam ruzan... Ko neki odrpanac u raznim nedefinisanim bojama i rupama po telu.
Postavicu topik Najruzniji zeka tokom linjanja, mislim da bi bio bez konkurencije :D :D
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Ladybug » pet lis 31, 2008 23:09 pm

A mišek mali, samo ti njega ljubi u ćelavo mjesto, brzo će narast :D
ali moj je zeko ipak najljepši.
Ladybug
Zečić
Zečić

PostPostao/la Klio » pet lis 31, 2008 23:14 pm

Ladybug je napisao/la:A mišek mali, samo ti njega ljubi u ćelavo mjesto, brzo će narast :D

Joooj, i te kako sam ga ljubila cim sam videla moju dragu celicu, bilo mi je tako slatko da ga ljubim i mislim da to on oseca vise nego kada ga mazim i ljubim u krzno...
Ali kada sam juce videla apces, palo mi je napamet i to da mu nisam ja mojim poljupcima nesto ucinila ili prenela sa usana, tako da ga vise ni ne ljubim tu :) :hm:
Samo mazem i mazam i mazem, i valjda ce da poraste trava ;D ;D
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kiara » sub pro 06, 2008 23:03 pm

Evo slučajno sam naišla na furminator,ima u Zagrebu :)
http://petshop.hadarmedia.hr/
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la siga » sub lip 13, 2009 20:39 pm

siga je napisao/la:Hvala! Onda ćemo nabaviti žičanu. Nunac nama sve dozvoli, ali ona reži i kad joj samo čuperke lovim. Osim one na leđima. Glavno nam se šaliti "ajde podragaj Lunu po bokiću".
Jer ona ne dozvoli :ljut: :ljut: :ljut: i reži. Ali papa malticu umjesto poslastice pa nema začepa.
A on se ne linja toliko i sve mu kroz maženje iščupkamo. Maza :rolleyes:

Naš post iz 2008. I nije bilo začepa sve do prije tjedan dana..
Mala Luna je uredno papala malticu i pro-digest i četkali smo leđa i guzu (samo to se moglo bez jako velike panike :lud: ). I eto nam - začep! U prošlu subotu..
(Hvala zeko_Simba koja je odmah uskočila sa svim potrebnim! I hvala foxy na brizi i pomoći.. )
Išli smo prvo dva puta u Rijeku kod dr.Polića, a onda od srijede u Bubu kod Saše i Charlie ;D ;D . Lunu se u tri dana u Bubi načetkalo da se mogao napraviti tepih za oveći stan :lud: :lud: .
Da razjasnimo: mi našu Lunu volimo jako jako i brinemo se za nju kako najbolje znamo, ali nismo dovoljno forsirali to četkanje (kao ni rezanje noktića). Ukratko: popuštali smo malom lopovu čim se malo pobuni :sad: .
Najveća greška! Ne zna ona što je za nju dobro - mi to moramo znati.. Nas je zamalo koštalo previše :sad: :sad: . Srećom, sada je dobro i upravo navlači svoju zdjelicu po sobi.

Pišem na ovu temu jer je furminator stvarno odličan!! Puno brže i lakše nego sa četkom.
Ima ga u trgovini koju je Charlie napisala. To je zapravo salon za uređivanje kućnih ljubimaca. Košta 110,00kn. Pitali smo u Bubi i rekli su nam se da se može desiti da se zeku ogrebe ako se prejako stisne, ali da je dovoljno i laganije četkati. ( mi bi stavili filmić kako se to radi, ali za očetkati našu Lunu je malo i nas dvoje - nema tko snimati :belj: )
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Foxy » ned lip 14, 2009 9:44 am

Tako mi nje drago da nam je Luna bolje... :) :) :)
A cijela ova priča me ponukala da zgrabim svoje zvijeri i na četkanje... Nema više izvlačenja... Prekjučer smo očistili žlijezde i porezali noktiće i dobili smo suhu marelicu svaki da što prije zaboravimo to traumatično iskustvo, a u ovom tjednu ih čeka četkanje furminatorom... :lud:
Nisam im to još rekla, neka bude iznenađenje! ;D ;D ;D
"Friendship isn't about who you have known the longest
It's about those who came and never left your side."
slika Medena
slika
Foxy
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan