Razna pitanja i odgovori vezani za ishranu

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Razna pitanja i odgovori vezani za ishranu

PostPostao/la tinka » uto vel 02, 2010 16:09 pm

moje obožavaju matovilac... možda da mu to probaš dati?

a baš je smiješan taj frka... ;D
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la frka » uto vel 02, 2010 16:20 pm

ma jok, neće. matovilac je doslovce jednom u životu malo gricnuo i odmah - bjež pod ormar.
i inače, ako mu se nešto ne sviđa, ponjuši pa pobjegne. peršin je obožavao kad je bio mali a sad bježi kao da će peršin njega ugrist a ne obratno. :lud:
frka
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Megy » uto vel 02, 2010 22:54 pm

frka ti kao da o Tobiju pricas...s persinom je kod nas isto kao i kod vas, jesi probala dat korabicu i kelj to ovaj moj obozava (citaj pojede bez da ga nutkam u roku pol sata)...on inace stvarno uziva jedino u crvenom radicu, najobicnijoj travi (i bozicna psenica moze proc) i maslacku, stolisniku i trputcu ali toga sada nema pa sam osudena na trckaranje i guranje hrane gospodinu pod nos
Maslacak travu i trputac ti mogu ja dat za probu al morat ces se jos malo strpit
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la frka » pet vel 05, 2010 10:39 am

zadnja dva dana nije NIŠTA pojeo! od zelenjave, mislim. pojede nešto malo suhe hrane a ostatak dana više-manje čuči pored sjenilice i tamani sijeno. :lud:
probala sam mu dati, uz sve što sam već nabrojala, još i korabicu i kelj i prokulice i blitvu i špinat i friking korijander i sve ostalo što sam uspjela naći u 15 različitih trgovina plus plac ali - jok! frižider mi je toliko prekrcan povrćem da će eksplodirat al ovo zečje govance nećeeeeeee ništa od toga! :sad:
svojedobno sam se mučila sa sijenom jer je birao do besvijesti ali već duže vrijeme uzimam u viliju neki hrvatski proizvod :wink: (ne znam kak se zove) i u tome se davi, baš ga obožava - u jednoj ruci držim brusnicu a u drugoj vlat tog sijena i on uzme sijeno :D
pomišljala sam čak i da mu ne dam toliko sijena, možda bi onda htio povrće? :hm:
ali kako da mu ne dam sijena kad ga mali đubretar toliko voli?

dajte mi recite gdje oko zagreba ima neka livada koja nije zagađena, zagnojena i zasraćkana, na kojoj rastu ti maslačci :blush: :hm:
jel ima kakva kumica negdje koja ih prodaje? ima li možda netko tu na forumu tko prodaje nešto svježe i divlje?
frka
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lilo » pet vel 05, 2010 11:18 am

nemaš sad nićeg sviježeg i divljeg! zima je....a ima zec pravo da neće jesti povrće iz staklenika! ;D
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la frka » pet vel 05, 2010 11:35 am

ma kupujem na placu sve što najgrbavije i najprirodnije izgleda a znam i par bakica koje prodaju baš svoje povrčiće... :blush:
a što se tiče divljeg, evo gledam maloprije tu po livadici kraj mog instituta - ima i maslačka i trputca (fakat sam u napasti da poberem :blush: ) pa onda valjda ima i na livadama koje nisu u centru grada... pretpostavljam da to nisu biljke u cvijetu mladosti al i dalje su zelene... ne znam.
frka
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lilo » pet vel 05, 2010 11:43 am

to se nesmije brati....to je bilo smrznuto i nema nikakvu nutritivnu vrijednost! sve kaj možeš napraviti je otrovat si kunića sa neadekvatnom hranom! zelenilo se suši ljeti i sprema za zimu i takvo daje....a kumice nebi komentirat.....živim na selu a viđam i kumice,neznam samo na kojem snjegu i ledu one sad uzgajaju bilo šta? ;D
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la renata » pet vel 05, 2010 11:53 am

Lilo je napisao/la:....živim na selu a viđam i kumice,neznam samo na kojem snjegu i ledu one sad uzgajaju bilo šta? ;D

:dragonn-ccc-e: ja živim preko puta 40 plastenika...iza mene je još 20, desno od mene desetak... ima matovilca, salate, svakakvog povrća, al i svaki četvrtak zuje mašine za prskanje pesticidima...a teta vlasnica tih plastenika je "kumica s Branimirca..." o da...
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la frka » pet vel 05, 2010 12:01 pm

Lilo je napisao/la:to se nesmije brati....to je bilo smrznuto i nema nikakvu nutritivnu vrijednost! sve kaj možeš napraviti je otrovat si kunića sa neadekvatnom hranom!

au! oke, nisam znala. ali nije da bih fakat išla brat ovo pored instituta :D

a kumice... ma ne znam, mene samo zanima šta onda da mu dam ako sad nema ništ svježe i prirodno? šta će preko zime živjet na sijenu? :sad: žica-prasica sve to, al baš sve, jede s takvim apetitom i guštom da mi se plače kad vidim ovog :sad:
frka
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lilo » pet vel 05, 2010 12:07 pm

renata je napisao/la:
Lilo je napisao/la:....živim na selu a viđam i kumice,neznam samo na kojem snjegu i ledu one sad uzgajaju bilo šta? ;D

:dragonn-ccc-e: ja živim preko puta 40 plastenika...iza mene je još 20, desno od mene desetak... ima matovilca, salate, svakakvog povrća, al i svaki četvrtak zuje mašine za prskanje pesticidima...a teta vlasnica tih plastenika je "kumica s Branimirca..." o da...
Ima tako nešto i u selu do mene...
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Lilo » pet vel 05, 2010 12:08 pm

Frka....posadiš svoju travicu ili pšenicu,pokoja mrkvica ,jabukica...neće zima još sto godina....
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la renata » pet vel 05, 2010 12:16 pm

Sad budete rekli da sam blesava sto gradi, no ja svom zvekanu kupujem onu travu za mačke, umiješam u nju zobi, ječma i pšenice, zalijem ko božičnu pšenicu i ne da ju jede, već ju MLATI, jedva posuda ostane cijela.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lilo » pet vel 05, 2010 12:18 pm

renata je napisao/la:Sad budete rekli da sam blesava sto gradi, no ja svom zvekanu kupujem onu travu za mačke, umiješam u nju zobi, ječma i pšenice, zalijem ko božičnu pšenicu i ne da ju jede, već ju MLATI, jedva posuda ostane cijela.
ne ...super ideja....možeš tako i peršin sijati.... ;D
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la frka » pet vel 05, 2010 12:25 pm

neće pšenicu (sama sadim), neće mrkvicu, neće jabuke. neće apsolutno ništa svježe a mislim da ne postoji vrsta povrća ili voća koja se može nabaviti kod nas a koju mu nisam probala dati...

no dobro, neću više gnjaviti :blush: , možda mu je naprosto tako došlo - dođe njemu svašta :lud: - a ja sam paranoična pa oko svega dižem paniku... vidjet ću kako će se stvari dalje razvijati a u međuvremenu ću mu stavljat vitamine u vodu.

renata, travu za mačke? ke? šta je to? :hm:
frka
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lilo » pet vel 05, 2010 12:32 pm

isto kaj i trava za kuniće...ono u ponjvici od stiropora,,,
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića