Pad Dlake

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Pad Dlake

PostPostao/la morrisonix » sub vel 23, 2013 21:51 pm

Zdravo.. Imam 5 zajcinja na vozrast od po 4 meseci od prilika... Imaa Kokcidioza i im davam sulfamidin.. No,na dve od niv krznoto im e celo padnato a na drugite isto pocnato e da pagja... Znae li nekoj sto e problemov? Dali e od KOKCIDIOZATA ili nesto drugo?
morrisonix
Kunić
Kunić

Re: Pad Dlake

PostPostao/la Lori7 » ned vel 24, 2013 6:57 am

Normalno je da se kunici linjaju kao i sve ostale zivotinje sa dlakom. Trebalo bi ih cetkati da ne progutaju previse dlake, a nova ce narasti :zeko1:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » ned vel 24, 2013 13:31 pm

Lori7 je napisao/la:Normalno je da se kunici linjaju kao i sve ostale zivotinje sa dlakom. Trebalo bi ih cetkati da ne progutaju previse dlake, a nova ce narasti :zeko1:

moguce je da je kod njega neki problem u pitanju..vidis da pise da imaju kokcidozu..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lori7 » ned vel 24, 2013 15:20 pm

ja sam ga i slabo razumjela.. neznam ni što je kociodoza, ali već sam tu na forumu čitala neki slučaj gdje je vlasnik panično pisao da zeko gubi dlaku i da mu je iza vrata nestalo dlake skoz a bilo je u pitanju samo linjanje :huh:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la morrisonix » ned vel 24, 2013 16:04 pm

Steta za mene sto ne znam kako da stavim fotku od zeko..pa da vidite moj problem :sad: Ako mi neko moze pomoci oko toga?
morrisonix
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lori7 » ned vel 24, 2013 16:36 pm

http://www.imageshack.us/ ovo ti je stranica na koju dođeš, i kad odabereš sliku s računala i uploudiraš ju, ideš na my images, pored slike su ti neki znakovi, ti pritisneš najgornji (malo slovo i) i kad ti se otvori prozor, ispod thumbnail size kopiraš prvi link (piše forums) i kad ćeš ovdje pisati post, zalijepi link i kad pošalješ slika će se pojaviti
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la morrisonix » ned vel 24, 2013 16:50 pm

Otkrio sam novu planetu,dobro je ! ;D Evo slike od dve razlicne kunice..dvete imaat kokcidioza.. ama kako sto kazav i prethodno ne znam sto e problemot so krznoto

http://imageshack.us/f/203/24022013182.jpg/
http://imageshack.us/f/4/24022013181.jpg/
morrisonix
Kunić
Kunić

PostPostao/la morrisonix » ned vel 24, 2013 16:52 pm

Lori7 Blagodaram za help :D
morrisonix
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lori7 » ned vel 24, 2013 18:04 pm

nema na cemu ;D
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » ned vel 24, 2013 18:10 pm

ne vide se slikice..krivo si kopirao link..danas je nedjelja pa nema ovih iskusnijih na forumu, ali vjerujem da ce ti se vec javit pa da ti pomognu s tvojim problemom
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lori7 » ned vel 24, 2013 18:13 pm

altan je napisao/la:ne vide se slikice..krivo si kopirao link..danas je nedjelja pa nema ovih iskusnijih na forumu, ali vjerujem da ce ti se vec javit pa da ti pomognu s tvojim problemom

može se vidjeti slika, desni klin miša na link i onda "otvori poveznicu" :nowink:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la morrisonix » ned vel 24, 2013 18:30 pm

I Lori ? Sto mislis ti kakov problem e ova? Ako e problem uopste ma da mislim da je :sad:
morrisonix
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lori7 » ned vel 24, 2013 19:03 pm

Pa ja evo ne vidim nikakav problem, ne znam mozda se na slikama ne vidi ali sve izgleda normalno :hm:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lori7 » ned vel 24, 2013 19:09 pm

Sad sam citala na internetu o kokciodozi i najcesce do toga dodje zbog nedovoljne higijene
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » ned vel 24, 2013 20:05 pm

Lady Stardust je napisao/la:Kokcidije se nalaze u probavnom traktu vecine kunica koja se prilikom pada imuniteta ili poremecaja probave, kad ''uginu'' dobre bakterije, razmase i aktivira. Odlicni protiv nje su sulfa preparati (sulfadimidin npr.)

Odvoji ga i dobro dezinficiraj i operi kavez i prati ostale - na najmanji znak da se i kod njih nesto dogadja odi vetu da prime terapiju

Evo sto g. Kapitan pise u svojoj knjizi s time da se sve moze primjeniti i na nase kunice doma:
Kokcidioza
Kokcidioza je parazitarna bolest i jedna od najučestalijih bolesti kunića, ali u velikim uzgojima. Tamo kunići uglavnom ne dobivaju kvalitetno sijeno, zbog čega nemaju pravilno izgrađenu crijevnu floru. Umjesto toga imaju ponuđenu paletiranu hranu sa previše kalorija i bjelančevina. Najosjetljiviji na ovu bolest su mladi kunići, baš zbog još nedovoljno razvijene crijevne flore. Dodatni faktor je stres, koji slabi ionako još nerazvijen imunosistem mladih kunića, a do njega dolazi zbog odvajanja od majke (najčešće preranog), transporta kunića od uzgajivača u dućan, te ponovnog transporta iz dućana ka novom vlasniku.
Već jedan lončasto povećan trbuh kod mladog kunića, i bez drugih znakova bolesti, ukazuje na latentnu kokcidiozu. Kasnije se bolest očituje kroz kašaste i vodenaste proljeve, te nadutost. Kunići su neraspoloženi, zanemaruju se (neuredno i kuštravo krzno), odbijaju hranu i naglo mršave.
Bolest treba liječiti što prije, a uspješnost liječenja zavisi od brzine intervencije. Zato ako sumnjate da se vaš kunić zarazio, treba što hitnije otići veterinaru, jer posljedice sekundarne infekcije, kao i dehidracija organizma zbog proljeva, nerijetko izazivaju smrt. U preventivi najveću ulogu imaju opći higijenski uvjeti smještaja i pravilna ishrana sa puno kvalitetnog sijena. Treba napomenuti da bolest vašim kućnim kunićima možete prenjeti i vi sami, tako da sporu kokcidije unesete na cipelama ili berući travu koja je kontaminirana izmetom zaražene životinje.

vjerojatno je dlaka otpala zbog bolesti
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan