Charlie je poludio!

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Charlie je poludio!

PostPostao/la kora » pet sij 09, 2009 21:14 pm

Charlie je 4 mjeseca star patuljasti kunic. Do sada je bio dobar i poslusan, naucila sam ga koliko-toliko obavljati nuzdu u kavez, ne dirati zice i ne grickati okolo. 10 dana je bio na cuvanju kod prijateljice jer sam ja morala otputovati. Kada sam se vratila docekalo me iznenadjenje! Charlie je usao u pubertet! I sada kao da je poludio. Grize po svuda, trci za mnom kao lud, vrsi nuzdu kada i gdje stigne ( vec 2 dana skupljam brdo kuglica po stanu) i ni minutu ne zeli ostati u kavezu.
Ne znam vise sto da radim s njim. Da li je kastracija rijesenje ili ce ova faza ubrzo proci i koliko traje?
Thx :lud:
kora
Kunić
Kunić

PostPostao/la ninocka » pet sij 09, 2009 21:34 pm

ova faza će se pojačati, pa smanjiti, oa tako još dugo, dugo.
kastracija obično ublaži neka ponašanja. npr. nakon nekog vremena prestanu naskakivati itd.
ali ne znači nužno da će postati uredan.
ako se odlučiš na kastraciju na tvom bi mjestu pričekala još malo. kastracija se može napraviti s čim se spuste jajčeka, ali postoje neke teorije po kojima neke stvari u organizmu koje hormoni grade i razvijaju nisu do kraja završene.

tvoj zeko je postao seksualac, ali je još uvijek beba :wub:

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan