Patrik je samnom skoro godinu dana i 01.05. će navršiti svoju prvu godinu. Prije godinu dana nisam mogla ni sanjati da će se ovo dogoditi meni, jer je prije godinu dana sve izgledalo savršeno i nisam imala pojma o ovome što se događa... Da skratim priču (da ne ulazim u detalje) - moramo iseliti iz kuće. Ne našom voljom, nego voljom banke (hipoteka - makar za nju nismo znali, komplicirano je, jako) i moramo iseliti za 7 dana. Najžalosnije od svega je to što moj zeko Patrik mora ići isto tako.
Mi, doslovno, nemamo gdje otići, jedino kod jedne prijateljice i to u stančić od svega 50ak kvadrata (ona je tamo sa svoje dvoje djece) i još nas troje... Na sve to - alergična je na bilo kakvu dlaku i ne podnosi baš dobro životinje. To što nas je primila k sebi u ovo krizno vrijeme je jako velikodušno od nje... I probala sam napraviti neki kompromis glede Patrika, ali jednostavno nejde...

Jako sam tužna i sigurna sam da svi koji imaju preslatko stvorenje doma znaju kako se osječam... Jako mi je žao što ga ne mogu zadržati, a na cestu ga ne mogu staviti - nebi to mogla nikada napraviti tako predivnom stvorenju kao što je mali Patrik.
Nekako je postao dio mene i ovo je naš tužan kraj, očito...

Da skratim priču i ne pišem novu knjigu o rastanku sa predivnim stvorenjem:
Ime mu je Patrik. Još nema godinu dana (01.05. mu je rođendan). Naučen je na wc, poslušan je, dražestan, društven i nadasve predivan. Ne grize ništa, voli se maziti i prekrasan je... Stvarno jedno prekrasno stvorenje...
Nalazimo se u Samoboru; imam auto - ali mogu doći samo do Zagreba. Patrik je kroz dan pušten da hopsa po sobi i da se igra, ali po noći je u svom kavezu. Patrik nije kastriran, nije bilo potrebe za time. Zdrav je ko dren i nikada nije bio bolestan. Uz kunića bi dala njegovu gajbicu, posudicu za vodu i hranu (wc je u katastrofalnom stanju, tako da bi trebalo kupiti novi - košta 20ak kn). Isto tako - dala bi sijeno koje ima, hranu, četku za njega, rezalicu za noktiće i sve ostalo što imam za njega.
Znam da tražim nemoguće - ali ako bi u 7 dana našla "posvojitelja" - laknulo bi mi. Ne znam gdje ću s njim kada za tjedan dana moramo izaći iz kuće... Stvarno ne znam...
Molila bi da me svi koji su zainteresirani za ovo dražesno stvorenje kontaktiraju ovdje ili na PM. Ako je nekome potreban mail ili broj telefona - dajem na PM.
I na kraju... Par slikica od malenog Patrika (ne mogu naći više njegovih slika, mislim da ih ima još par u njegovom albumu)...