Preporučam to zato,jer ga je u tom periodu važno naučiti da bude uredan i ide na wc:tako će,kada odraste ,moći biti stalno vani jer je naučio onaj najvažniji korak koji mu to omogućava.Zato mislim da je "zatvor" koji to u biti za bebača neće niti biti,dovoljno isplativ
Tekst vrijedi i za one,koji imaju bebe svoje kunice,te ih radi lakšeg udomljavanja žele učiniti urednima.Jer iako će kod vas (u kojoj god skupini se našli-novog vlasnika ili uzgajivača) biti zatvoreni češće nego biste htjeli prvih tjedana,zamislite sreće ako će ostatak života radi urednosti moći šetati po sobi ili cijelom stanu!
Evo metode kako u toj situaciji naučiti već bebu da bude uredna:
Oni piške i kakaju svugdje,pa treba stavljati odmalena-od prvog dana, čak izlaska iz gnijezda ako je to slučaj-,
na njihove lokvice sanipet/piljevinu,za što se već odlučite,a majušne kuglice pospremate na istu hrpicu koju ostavite da stoji neko vrijeme,bar 12 sati. U međuvremenu se možda čak skupi nekoliko takvih hrpica u kavezu.
Nakon primjerice 5-7 dana takvog reagiranja,ponovljanjem postupka posipanja te nakon što se hrpice malo osuše i odstoje, polako te iste hrpice sa sredine kaveza tj otkud su prvotno stvorene, gurkate ,uz najbliži rub kaveza. Nakon ponovno par dana,recimo opet 5-7 (netreba žuriti),ponavljate sve isto ali više ne gurate hrpice samo uz najbliži rub nego lagano,onako lukavo
i uz najbliži ugao kaveza.Tako možete u tom periodu imati i po par (2-3 ) ugla ispunjena,no i dalje posipajte novonastale lokvice po gajbici. Pazite da zeko cijelo to vrijeme ne obavlja isto to u svojoj kućici gdje ne vidite,što je lako moguće.
Sad smo već negdje u 3.tjednu što je kunić kod vas.Pred njegov kraj,te 2-3 hrpice iz različitih uglova koncentrirajte u 2 pa u jedan ugao koji zeko izabere,i dalje pokrivajući eventualne lokvice neštašnog zeke,te nakon sušenja gurnite u jedini preostali kut. No ,on bi već trebao osjećati potrebu da se služi formiranim hrpicama u uglovima/1 uglu,i kada to shvati a trebao bi čak nakon mjesec dana,spreman je polako napuštati svoj kavezić i vraćati se u njega kako bi lokvice bile na za to i predviđenom mjestu
Dodatak: ispod hrpica svaki put nakon njihovog pomicanja preporučam obrisati mokrom krpom kako bi u potpunosti uklonili miris.Zeko bi na ovu metodu trebao reagirati jer od prvotnog posipanja lokvica i pomicanja kuglica na isto mjesto,počinje detektirati miris urina zajedno s mirisom piljevine/sanipeta te će ga wc formiran na 1 mjestu mirisom te kombinacije,kasnije privlačiti.
Meni je metoda uspjela.

kod mene u kupaoni
,bila je relativno često zatvorena u gajbici jer sam od jutra do mraka vani i ne bih stigla stalno čistiti za njom...kad se sve ustabililo postepeno sam ju počela puštati van pomalo,pa sve dulje,i jučer mi se učinilo da je nakon što je bila na pločicama,hrpica kuglica nastala u kadici kaveza!
ili je to ili uredno sjedne u pišalinu nakon što se popiša, jer su mu nogice i donji dio repa zamrljani pišalinom (što još uvijek nisam uspjela u potpunosti očistit i s čime on ležerno radi mrlje po fotelji i krevetu na koje inače smije jer se ne prazni gore)..