poblemi nakon kastracije

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

poblemi nakon kastracije

PostPostao/la pixy_i_mi » sub vel 02, 2008 16:33 pm

ovako, zeko dakle ima 6-7 mjeseci i u četvrtak je bio na kastraciji, i sve je super prošlo. kad smo došli doma, odmah je kakao i to nekoliko puta, i prilično puno. tu noć je još malo jeo suhe hrane, pio je vodicu i sve je bilo ok. jučer smo bili na prvom antibiotiku, i nakon par sati je naše zlato odobilo proljev, pa smo prema instrukcijama na forumu brzo dali crni čaj koji je popio, jeo baš i nije puno, al nakon početog proljeva, nešto je "kopao" po guzi i nešto je papao. u sklopu toga je počeo tresti glavicu, al nije bilo nakrivljenja, paralize i ostalog koji su sumptoni za neurološke probleme. Zvali smo noćas i dr. Sašu u Bubu i on nam je savjetovao da ga pustimo da bude izvan gajbice, nakon puštanja sve je bilo ok, počeo je gugutati, i trčkarati po stanu. danas smo bili na drugoj pikici, pogledao ga je dr. Saša još jednom, pogledao je uheka, koja su ok.

zaključili smo da je proljev dobio od antibiotika i da mu se od pretrpljenog straha zamaknuo odnos u satima igre i spavanja te da je zato protestirao po noći.

e sad je nastao veći problem. on nije kakao od sinoćnjeg proljeva, niti je nešto konkretno jeo, pojeo je jutros maltice i svako malo čvakne malo sijena.

šta da mu još nudim, a da krenu kuglice kao i prije?
pixy_i_mi
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » sub vel 02, 2008 16:51 pm

Pa super da jede sijeno, to mu je sad najbolje
Stavite mu u vodu Pro-digest (pet shop, vet.ljekarna) ili Prolife/Linex (humana ljekarna)- 1 kapsula dnevno u dvije doze kako bi mu se obnovila crijevna flora.
Jel proljev bio jak ili samo mekša stolica?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la pixy_i_mi » sub vel 02, 2008 16:53 pm

update:

evo upravo smo ga "natjerali" u gajbicu i sunce naše nam je pokazalo kakicu, nije baš kuglica, al je konzistentno i crno i malo jače smrdi.

sad se nadam da će konačno krenuti prave kiglice, jer sam mu uspjela dati maltice. to je jedino kaj hoe jesti.
pixy_i_mi
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » sub vel 02, 2008 16:56 pm

Zašto ga "tjerate" u gajbicu? Bolje je da se kreće...
neka jede što više sijena, oni u takvim sitaucijama instiktivno biraju što im paše :wink: kakvo je inače ponašanje?

i iskreno ne kužim kakve veze imaju uši i proljev? :blink:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la ina » sub vel 02, 2008 16:59 pm

Vjerovatno mu je uši gledao jer je tresao glavom pa je mislio da se možda radi o upali uha.
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la pixy_i_mi » sub vel 02, 2008 17:01 pm

pa neznam, al kako je bio tresao glavicu dr. Saša je mislio da mu je možda nešto upalo u uho pa trese da izbaci van. moramo nakretko van pa smo ga priveli da nam ne popiški cijeli stan.

siroće nije htjelo kakati po stanu pa je sad piškio i kakao u svom wc-u.

inače sad kad je vani, sjedi u kutu i ne kreće se. al inače ponašanje je ok, ujutro je bio prilično napaljen i tak me jako griznuo da mi je krv išla.
pixy_i_mi
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » sub vel 02, 2008 17:05 pm

Promaknulo mi je da je tresao glavom :blush: :blush:

Bude on dobro, sigurno mu je šok i vožnja i sve to zajedno. Kupi mu obavezno probiotik :wink:
Jeste sad gotovi sa antibioticima?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la pixy_i_mi » sub vel 02, 2008 17:52 pm

da gotovi smo sa antibioticima, pa se samo nadamo da će sve biti ok.

hvala na savjetima
pixy_i_mi
Kunić
Kunić

PostPostao/la Ledolina » sub vel 02, 2008 20:12 pm

Uh.. vama je stvarno bilo gadno nocas.

Nas Simba je ok- danas popodne je tek poceo malo vise jesti. Jucer je jedva pojeo dva listica celera i koju vlat sijena.

Kuglice mu na zalost ne mogu uhvatiti jel trci po cijeloj kuci a ima i puno bebi kuglica.. pa kad i cure izadu.. :nowink:

Pretpostavljam da ako normalno jede i normalno se ponasa ima i kuglica.
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Tilly » sri vel 06, 2008 0:52 am

nasa Tilly je 30.1 sad bila na sterilizaciji i vec istu noc je bilo malo kuglica u kavezu,2 dana nesto slabije jela i opet sve po starom.... dala se maziti,dapace, i pusice padaju i dalje svaki dan :D :D :D :D ....mi smo bez trauma prosli
Tilly
Zečić
Zečić

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan