Mačić- pomoc

Kupujete, poklanjate, mijenjate..ili želite nekoj drugoj životinji pronaći pravi dom?

Moderator/ica: Lady Stardust

Mačić- pomoc

PostPostao/la Šolina » sub lis 15, 2011 10:44 am

Ljudi help, ovaj mali macic ce vjerojatno ic na udomljavanje, al sad mi je samo bitno da ga nahranim i pomognem mu pa cu to stavit sa strane. Dakle sad sam na hodniku (tocnije na balkonu polukata) nase zgrade nasla 2 macica, jedan uginuo, drugi lezi kraj njega sav promrza (u Omisu puse stravicna bura) i neuhranjen. Jako je mali, probat cu stavit sliku. Daj mi pliz napisite sta da mu dam za jest za prvu ruku?

slika

Uploaded with ImageShack.us
"Lots of people talk to animals, not very many listen though, that's the problem" B.Hoff
Šolina
Zekonja
Zekonja

Re: Mačić- pomoc

PostPostao/la t-i-n-a » sub lis 15, 2011 11:22 am

Daj mu hranu za bebe.. Mi smo počeli sa Babycatom, a sad smo otkrili fine konzervice iz dm-a.. Obožava ih (izgledaju kao paštetica)
29
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » sub lis 15, 2011 12:00 pm

Solina ocisti ga kod veterinara od parazita ako imas mogucnosti :) ...to nije skupo a ti paraziti im mogu napravit cirkus sa probavom,pogotovo ako je macic sa ceste. Bit ce jako lijepi kad naraste,vec se vidi :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Flekicaaa » sub lis 15, 2011 12:55 pm

imala sam sličnu situaciju i ovako sam ja uradila,što usput preporučam i tebi:
kada sam ga donijela,prvo sam ga utoplila (bio je sav promrzao),napravila mu smještaj,dala mu mlijeka,nebitno,kojeg sam imala u kući.poslije sam mu kupila whiskas hranu za mačiće,koju obožava,no imaš i jeftinijih hrana,u dm-a primjerice..sve su jednake.
onda,kad se malo opusti,odnesi ga veterinaru nek ga očisti parazita.i kada malo ojača,kada bude bucmasti,daj ga na udomljavanje,slažem se sa sanjitom,prekrasni je micek :zeko3:
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » sub lis 15, 2011 13:11 pm

Mlijeko samo za mace,ne ovo kravlje.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Flekicaaa » sub lis 15, 2011 13:17 pm

sanjita je napisao/la:Mlijeko samo za mace,ne ovo kravlje.

znam to,no ako nema za mace,može kravljeg il kojeg već ima,dok ne nabavi mlijeko za mace...ja npr.nisam tada imala,a treba nešto jest dok ne nabavi hranu :wink:
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » sub lis 15, 2011 13:19 pm

Radije mu dati onda mokru hranu za macke ili razmocene keksice nego mlijeko...to je glupa predrasuda da se mackama daje mlijeko koja je potekla od starijih a moze napraviti vise stete nego koristi. Solina nemoj mu nikako davati to obicno mlijeko.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Šolina » sub lis 15, 2011 15:18 pm

curke hvala, mi smo na putu za split,idemo po potrepstine. Malecka ce sutra putovat s nama za zg i tamo cemo otic u bubu obavit to za parazite i sve sta treba. Pa cemo onda vidit sta dalje. Prepredivna je,crveno crna, mala navijacica Milana...
"Lots of people talk to animals, not very many listen though, that's the problem" B.Hoff
Šolina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » sub lis 15, 2011 16:09 pm

Bus ju udomljavala ili razmisljas da tebi ostane? :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Šolina » pon lis 17, 2011 13:24 pm

hvala vam svima na brzim odgovorima, znala sam da mogu racunat na vas. Malecka nije docekala iduce jutro budna :sad: Nisam to mogla odma napisat, dva mrtva tjelesca su me dotukla. Nisam ocekivala takav kraj, ona je bila zaigrana (lovila je svoju sjenu, ja san je izbezumljena gledala cilo popodne, stvarno nisan nikad imala nista s mackama i svaki njen skok mi je bio show, radila mi je toplo oko srca), odma smo nabavili zamjensko mlijeko, bila je na toplom i sigurnom, isplanirala sam sve za nju, za nas i nju, nije bilo bitno kad ce se i oce li se uopce udomit, isplanirala san do u detalje kako cu bit njen rob sve dok je s menon...
Ne znan sta bi vise napisala. Da bar nista ovakvo nisan morala napisat, sebicna san jer mi je toliko tesko..a sta mi fali, a kako je njima dvima bilo.. :sad:

Od ovog sta smo kasnije kupili imam: Canina zamjensko mlijeko, Hills paketice hrane za mace od 1mj, dudu, vlazne maramice... Ako kome treba, tu je, ja sam sad u Zg.
Šolina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » pon lis 17, 2011 14:11 pm

Ajoj :sad: ...tko zna sta ju je snaslo jadnicu,te mace sa ceste su jako krhke,tko zna sta je sve navukla na sebe tako mala i ostajuci vani :sad: ...barem nije uginula sama samcata,iako nije neka velika utjeha znam,jer i sama prozivljavam nesto slicno...ali ocito je s razlogom morala naletit na tebe da osjeti barem malo topline prije kraja.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Flekicaaa » pon lis 17, 2011 15:02 pm

sigurno je pokupila nešto dok je bila na cesti,stvarno mi je žao.. :sad:
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la t-i-n-a » pon lis 17, 2011 15:04 pm