kavezi za zeke

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

kavezi za zeke

PostPostao/la Sindenis » pon pro 06, 2010 17:35 pm

Evo, pisem vam jer zelim udomiti (decka) za moju Mukicu (napokon ce i ona imati nekoga). Ali mora biti ovnoliki :wub: No, problem je smjestaj i troskovi jos jednog zeke. Racunala sam da troskovi klope i peleta budu oko 300kn. Takodjer, razmisljala sam o pravljenju gajbice na kat za njih dvoje (ljubavno gnijedo :wub: ), no shvatila sam da mi treba puno vise vremena i znanja nego li ja sad imam. Stoga sam odlucila kupiti kavez (onaj obicni ruzni).

Pitanja:
1. Moze li se negdje vreca hrane (15 kg) za zeke (rebalans ili fit) kupit jeftinije negdje u zg? (jeftinije od 2,5 kg za 104 kn)

2. Koliki kavez je potreban za dva kunica? (uzmimo u obzir da je Mukica krupnija dama, a bude i decko jer ce i on biti ovnoliki)

3. Ima li igdje u zg za kupiti kavez veci od 120x60x40?

4. Koliki vi kavez za zeke imate i koliko zeka drzite u unutra?

5. Sto savjetujete za upoznavanje? (nemam drugog teritorija osim stana, a cijeli je njezin)

edit: unapirjed hvala svima na savjetima
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

Re: kavezi za zeke

PostPostao/la Anby » pon pro 06, 2010 19:11 pm

Altan je u jednom postu pisala o toj hrani pa ti evo copy-paste :)

Da, 10kg je 190kn, samo raspakiraj u manje vrećice da ti ne uđe vlaga. Ako jedu cuni fit, on ti je od 25kg za 150kn. Jedino je problem što nekad moraš čekati da dobiju..
Ul. Andrije Žaje odmah na početku, mislim da je broj 6.. broj ti je Dalibor 098-232-124 pa provjeri imaju li cunija..
Najbolje ti je ako ideš dvojkom, stanica nakon Vodnikove u smjeru Črnomerca, prođeš ispod podvožnjaka, druga uličica desno. To je sa lijeve strane, nekih 50 metara nakon što skreneš, izgleda zapušteno, kao nekakva garaža i ima samo mali natpis Sudal.."

A odgovor o upoznavanju bi i meni dobro dosao s obzirom da nam za dva-tri dana dolazi Toby :)
Anby
Super Zek
Super Zek

Re: kavezi za zeke

PostPostao/la altan » pon pro 06, 2010 21:24 pm

ja sam ovo gore kopirala iz pm koji mi je poslala siga..nisam nikad bila tamo :)
svoje zekace sam upoznavala tako da sam ih pustala zajedno pod nadzorom (u sobi u kojoj je Moca donesena prva..dakle nije bilo neutralnog teritorija jer ga nemam)..no zbog svoje paranoje da ona ne ostane trudna (jer ona tada jos nije bila sterilizirana, a Nairo je bio premali za kastraciju) sam ih uglavnom pustala naizmjence..nakon sterilizacije sam ih nastavila pustat odvojeno jer je Nairo postao naporan i naganjao je Mocu okolo..onda je Nairo kastriran i od tada oh pustam zajedno, a i dalje svatko spava u svojoj gajbi (svaka je 100x50) i boravi u njoj dok nikoga nema kod kuce..nisam nabavila zajednicku gajbu jer mi se svaka koja nije bar na kat cini premala, a dobro mi dode nekad da su odvojeni jer znam koliko tko je jede i kaka..pogotovo ako netko od njih ima zdravstvenih problema..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan